Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Dekorcsempe

Megtekintés Rács Lista

1-9/51 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/51 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

DEKORCSEMPE, A KREATIVITÁS ESZKÖZE

A dekorcsempe a klasszikus és a modern lakberendezés találkozása. Előszeretettel alkalmazzuk őket a konyhákban, a fürdőszobákban, de akár a nappalikban is. A lehetőségeinknek csakis a kreativitásunk szabhat határt.

A dekorcsempék segítségével egyedivé varázsolhatjuk az otthonunk különböző helyiségeit, illetve színt vihetünk a letisztult felületekbe. A csempehasználat során azonban érdemes betartani az alapvető ajánlásokat annak érdekében, hogy a végeredménnyel maradéktalanul elégedettek lehessünk!

Csempét választani nem egyszerű. A különböző helyiségek számára rendszerint más és más csempéket választunk; ami a fürdőszoba esetében rendkívül tetszetősnek és ízlésesnek bizonyulhat, az nem feltétlenül jó választás a konyha esetében. Mindenképpen olyan csempéket kell választanunk, amelyekre éveken keresztül szívesen pillantunk, amelyek maradéktalanul megfelelnek az igényeinknek… Ez egyaránt elmondható a falicsempékről és a dekorcsempékről is; mindkét termék kiválasztására figyelmet kell fordítanunk.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában kizárólag minőségi termékekkel találkozunk, így nem kell attól tartanunk, hogy a csempék idővel elpattannak, lepattog a szélük. A minőségi csempék a helyükön maradnak, és akár sok-sok évtizeden keresztül javítják az otthonunk esztétikai összhangját.

Nem túlzás azt állítani, hogy a falicsempe és a dekorcsempe kiválasztásának a legfontosabb lépése a megfelelő dizájn megtalálása. Meg kell találnunk azt a színt és azt a mintázatot, ami a leginkább megfelel a személyes igényeinknek és az ízlésünknek, illetve tökéletesen alkalmazkodunk az otthonunk stílusához és berendezéséhez. Visszafogott és extravagáns, gyöngyházfényű és matt, kicsi és nagy falicsempék és dekorcsempék állnak rendelkezésünkre. Ráadásul arra is figyelmet kell fordítanunk, hogy a dekorációs csempék tökéletesen passzoljanak többi csempéhez és járólaphoz. Előfordulhat, hogy megtetszik egy mutatós dekorcsempe, de nem illeszkedik a lakásunk többi részéhez… Ilyen esetben érdemes inkább keresgélni és megtalálni azt a dekorációs csempelapot, ami minden tekintetben jó választást jelent számunkra. Természetesen nem kell elzárkózni az extravagáns változatoktól, de fontoljuk meg, biztosan tetszeni fog-e az ilyen burkolat öt vagy tíz év múlva is!

Érdemes számba venni azt a kérdést is, mekkora dekorcsempéket érdemes választanunk. Sajnos nincs olyan egységes szabály, amit alapigazságként kezelhetnénk, így a kisebb és a nagyobb csempék is jó választást jelenthetnek. A nagyméretű csempék alkalmasak a tér optikai növelésére. A színek hatásáról sem feledkezzünk meg, hiszen világos felületekkel szintén a tér optikai növelését szolgálhatjuk, a sötét felületek azonban inkább szűkítik a tér nagyságát. Ugyanakkor ne feledkezzünk meg arról, hogy a dekorcsempével borított felület nagysága általában nem túl nagy, ezért inkább a falicsempe vagy a falszín fogja meghatározni a tér optikai lehetőségeit! A dekorcsempék tökéletesen alkalmasak arra, hogy játszunk a különböző színekkel és terekkel, olyan hatást és stílust teremtsünk a segítségükkel, amilyet csak szeretnénk.

Rengeteg különböző falicsempével és dekorcsempével találkozhatunk a kínálatban, így könnyedén megtalálhatjuk az igényeinknek és az ízlésünknek leginkább megfelelő választást, viszont figyelnünk kell arra, hogy a kiválasztás során ne kövessük el a tipikus hibákat, amelyeket sokan sajnos elkövetnek... A kiválasztásnál vegyük figyelembe, hogy a fürdőszobában és a konyhában más-más dekorcsempék adhatnak kellemes összképet; minél kisebb a fürdőszoba, annál inkább billen a mérleg nyelve a világos csempék felé, ráadásul a fürdőszobák esetében szívesen választjuk a tengert időző, kékes nonfiguratív mintákat, amelyek a konyha esetében nem feltétlenül jelentenek szerencsés választást. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a konyhák esetében rendszerint előnyösebb a kisebb fugatávolság, hiszen így könnyebben letakaríthatjuk a felületeket. Ez különösen a tűzhely közelében elhelyezett csempék esetében lehet fontos, ahol igencsak gyakran kell a falfelületet tisztítanunk.

Gyakran felvetődik a kérdés, hogy a dekorcsempe használható-e mintás falicsempék mellett, vagy kizárólag egyszínű felületek esetén, illetve azonos dekorcsempével történő, teljes fedés esetén kerülhet szóba az alkalmazásuk… Általánosságban ki lehet jelenteni, hogy érdemes elkerülni a túldíszítettséget, ugyanakkor remek példákat láthatunk a dekorcsempék nagy felületen történő elhelyezésére, illetve a dekorcsempék mintás falicsempék mellett történő alkalmazására is. Nem túlzás azt állítani, hogy az ízlésünk határozza meg a választásunkat. Ha kellő odafigyeléssel döntünk a falicsempék, a dekorcsempék és a bordűrök mellett, akkor nincs mitől tartanunk, az otthonunk biztosan ízléses és hangulatos lesz. Ne feledkezzünk meg a fugák jelentőségéről sem! A dekorcsempék között található távolságok, illetve a réseket kitöltő anyagok színe alapvetően határozza meg az összhatást. Válasszuk a dekorcsempéhez illő színeket! Ugyanakkor figyeljünk arra, hogy a fugatávolságnak megfelelő fugázót használjuk!

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában kizárólag minőségi termékekkel találkozunk, így könnyedén megtalálhatjuk azokat a dekorcsempéket, amelyekkel még hangulatosabbá és egyedibbé varázsolhatjuk az otthonunkat.