Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Szőnyeg

Megtekintés Rács Lista

1-9/77 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/77 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

SZŐNYEGEK AZ OTTHONUNKBAN

A szőnyeg az egyik leggyakrabban használt lakástextil, amely segítségével szebbé, hangulatosabbá és melegebbé varázsolhatjuk az otthonunkat. Gyakran felvetődik a kérdés, hogy milyen szőnyeget válasszunk, milyen szempontokat vegyünk figyelembe.

Érdemes szem előtt tartani, hogy a szőnyeg alapvetően meghatározza egy-egy helyiség hangulatát és stílusát, így mindenképpen meg kell fontolnunk a választást. A szőnyeg stílusa, színe, textúrája, formája és mérete is meghatározó lehet, ezekre a tulajdonságokra mindenképpen figyeljünk oda annak érdekében, hogy maradéktalanul elégedettek lehessünk a választásunkkal!

A stílus megválasztása során nem lesz nehéz dolgunk, amennyiben a lakásunk határozott lakberendezési stílussal rendelkezik. Kár lenne úgy vásárolni szőnyeget, hogy nem foglalkozunk a stílusok összehangolásával. Egy-egy letisztult, egyszínű szőnyeg sokféle lakberendezési irány esetén megállja a helyét, a díszítettséggel azonban már körültekintőbben kell bánnunk; lehet, hogy egy harsány minta ellensúlyozni képes a szoba szürkeségét, de tartsuk szem előtt azt is, hogy az élénk színű szőnyegek túlzottan is felhívják magukra a figyelmet!

A színek megválasztása során tehát el kell döntenünk, hogy a szőnyegre domináns elemként tekintünk, vagy inkább azt szeretnénk, hogy szépen beleolvadjon a környezetébe. Persze érdemes elmondani azt is, hogy egy szőnyeg csak abban az esetben lehet domináns a helyiség lakberendezésében, ha a bútorokra és a kiegészítőkre inkább a visszafogottság jellemző. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a világos színek és árnyalatok jellemzően tágítják a teret, míg a sötét felületek inkább szűkítik!

A textúra kiválasztására is érdemes kellő figyelmet fordítanunk. E tekintetben a szálhossz lehet meghatározó, hiszen egyáltalán nem mindegy, milyet választunk. Minél aktívabb igénybevételre számítunk, annál inkább érdemes a kis szálhosszúság mellett dönteni. Az ebédlőhelyiségekben és minden olyan helyiségben, ahol hamar szennyeződik a szőnyeg, érdemes könnyen tisztítható és jól porszívózható szőnyeget választani. A nappalikban és a hálószobákban azonban remek szolgálatot tehet egy pihe-puha, nagy szálhosszúságú szőnyeg, amely érintése a puhaság kellemes érzését biztosítja számunkra.

A szőnyegek rendszerint téglalap alakúak. Ez nem véletlen, hiszen ez a forma a leginkább praktikus, ami szinte minden esetben jól elhelyezhető. Persze nem feledkezhetünk meg a méret helyes megválasztásának fontosságáról sem. A nappalik esetében a szőnyeget érdemes olyan módon megválasztani, hogy a kanapék és a fotelek elülső lábai a szőnyegen helyezkedjenek el, így biztosak lehetünk abban, hogy a lábunk mindig a szőnyegen lesz, nem érintjük a parkettát vagy a padlót. A hálószoba esetében pedig arra érdemes figyelni, hogy az ágy mindkét oldalán legalább 50 centiméteres sávban szőnyeg helyezkedjen el, így bármikor kipattanunk a meleg ágyból, az első lépést mindig a puha szőnyegen tehetjük meg. Amennyiben a szőnyegre nem szeretnénk nehéz bútorokat helyezni, érdemes csúszásgátló tapaszokat használni.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk az igényeinknek és az ízlésünknek leginkább megfelelő szőnyegeket. Válasszuk ki, és vásároljuk meg a nekünk tetsző termékeket!