Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Lábtörlő

Megtekintés Rács Lista

1-9/36 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/36 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

LÁBTÖRLŐ SZŐNYEGEK

A lábtörlő szőnyegnek köszönhetően megszabadulhatunk az utcán összegyűjtött kosztól, piszoktól, sártól és nedvességtől, így megóvhatjuk az előszobánk és a lakásunk tisztaságát. A lábtörlő érdes felülete hatékonyan távolítja el a legkülönfélébb szennyeződéseket a cipőnk talpáról még abban az esetben is, ha a lábbelink kifejezetten bordázott. A lábtörlő alsó rétege jól tapad a járólapokhoz és burkolatokhoz, ennek köszönhetően képes a helyükön maradni még intenzív cipőtalptisztítás esetén is.

A lábtörlő a lakberendezés dísze, ez fogad bennünket, amikor hazaérünk, és a vendégeink is vele találkoznak először. Ha valami egyedit és igényeset szeretnénk választani, ismerjük meg a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában található darabokat! Egy-egy ilyen szőnyeggel egyedibbé, igényesebbé és szebbé tehetjük az otthonunkat, arról nem is beszélve, hogy a hatékony tisztítóhatásnak köszönhetően ritkábban kell az előszoba takarításával foglalkoznunk.

Azt gondolhatnánk, hogy a lábtörlő választása kizárólag esztétikai szempontok alapján történik, másra nem is kell figyelnünk. Ez tévedés. Ha a számunkra ideális darabot szeretnénk megvásárolni, az esetben érdemes kicsit alaposabban áttekinteni a lábtörlőkkel kapcsolatos tudnivalókat. Összefoglaljuk a legfontosabbakat!

Ha lábtörlővásárlást tervezünk, elsőként azt kell eldöntenünk, hogy beltéri vagy kültéri használatra szánjuk-e, esetleg esőtől védett, kültéri területen helyeznénk el. Az sem mellékes szempont, hogy mekkora forgalomnak tennénk ki; csak mi lépnénk rá napi egy-két alkalommal vagy pedig egy nagyforgalmú ajtó elé szánjuk. Padlóra vagy süllyesztett „árokba” helyeznénk, és természetesen a szín és a minta is fontos szempont lehet.

KÜLTÉRI ÉS BELTÉRI LÁBTÖRLŐ SZŐNYEGEK

Összességében ki lehet jelenteni, hogy minden lábtörlő elviseli a szabadtéri körülményeket, azonban vannak típusok, amelyek használata ilyen körülmények között egyáltalán nem javasolt. A kültéri lábtörlők elsődleges funkciója a nagyobb mennyiségű szennyeződés eltávolítása a cipőtalpaktól. Ezek képesek megbirkózni a masszívabb szennyeződésekkel is, illetve egy-egy kaviccsal is, ami a cipőtalp bordái közé szorult. Ha ezeket nem távolítjuk el, az előszoba burkolata karcolásokat szenvedhet el. Ezzel szemben a beltéri szennyfogó szőnyeg „finomabb” munkavégzésre alkalmas; felszívja a talpon maradt nedvességet, eltávolítja a maradék sarat, illetve azokat a szennyeződéseket, amelyek a kültéri lábtörlőn átjutottak. A kültéri és a beltéri lábtörlőre tulajdonképpen kettős védelmi rendszerként tekinthetünk, amelyek együttesen lehetnek igazán hatékonyak, ha az előszobánk és a lakásunk tisztaságának megóvása a feladat.

Nagy nedvszívó hatással rendelkező lábtörlőt nem érdemes kültéren használni, még abban az esetben sem, ha egyébként jó anyagminőséggel rendelkezik, és bizonyosan jól tűrné a kültéri viszonyokat. A problémát épp a kiváló nedvszívó hatás jelenti; ezek a szőnyeget jelentős mennyiségű vizet képesek eltárolni, így egy esőzés alkalmával alaposan megszedik magukat… Könnyű elképzelni, hogy ezt követően sokáig képtelenek lesznek kiszáradni, különösen abban az esetben, ha hideg az időjárás és további esők várhatók. Beltéri szőnyeget csak abban az esetben helyezhetünk el kültéren, ha az adott terület esőtől védett.

A kültéri használatra leginkább ajánlott szőnyegek anyaga gumi, műgumi vagy valamilyen vízálló műanyag, néha fém és gumi, illetve fém és műanyag kombinációja. Érdemes a minőségi darabokat keresni, hiszen ezek hatékonyabb tisztítást biztosítanak a cipőtalpak számára, ráadásul a várható élettartamuk is lényegesen magasabb lehet. Természetesen fontos szempont a méret is; a beltérre tervezett lábtörlők általában kisebbek, a kültériek nagyobbak.

Mindezek mellett, természetesen, nem feledkezhetünk meg az esztétikai szempontokról sem. Noha minden egyes lábtörlő elsősorban gyakorlati célokat szolgál, ennek ellenére miért választanánk olyan mintázatot, ami nem tetszik? Könnyedén megtalálhatjuk azokat a változatokat, amelyek a leginkább képviselik a ház, a lakás, az ajtó vagy épp a küszöb és a fal stílusát.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában lábtörlő szőnyegek széles kínálatával találkozhatunk, így könnyedén megtalálhatjuk az igényeinknek és az ízlésünknek leginkább megfelelő termékeket. Használjunk minden bejárati ajtó és lépcsőfeljárat előtt lábtörlőt, így biztosíthatjuk a lakásunk tisztaságát!