Bambuszroló

Megtekintés Rács Lista

1-9/13 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/13 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

BAMBUSZROLÓ, A MŰANYAG TERMÉSZETES ALTERNATÍVÁJA

A környezettudatosság jegyében ma egyre többen kerülik otthonukban is a műanyag dolgokat és tárgyakat – a bambuszroló kiváltója lehet a műanyag sötétítőknek. Cikkünkben a természetes anyagok tulajdonságairól, előnyeiről fogunk írni, illetve kicsit körbejárjuk azt a témát is, hogy milyen helyiségekben jöhet jól egy ilyen típusú fényvédő.

Egyre népszerűbbek a természetes anyagok, hiszen a műanyag dolgok is egy idő után szemétté válnak, és a hosszú-hosszú lebomlási vagy le nem bomlási folyamatuknak „köszönhetően” óriási károkat mérnek földünkre. Sokan felismerték ezt, és hiába a könnyű és olcsó anyag, mégis – amennyire csak lehet – kerülik otthonaikban az emberek, illetve jobb helyeken a közösségi terekben, az irodaházakban is próbálnak odafigyelni a műanyag mentességre. Az alternatív megoldások azonban általában drágábbnak bizonyulnak, és emiatt, még ha szeretnénk is, nehéz teljesen kizárnunk az életünkből ezt az anyagot – hiába tudjuk, hogy a fa és a vas is sok esetben tartósabb és esztétikusabb. A bambusz tökéletes helyettesítője lehet a műanyagnak, hiszen olcsó, tartós, jól néz ki, természetes, melegséget áraszt, amely egy nappaliban vagy egy hálószobában bizony elég fontos.

A bambuszroló az egyik legolcsóbb árnyékoló eszköz, amely nagy örömöt jelenthet azoknak, akik inkább a természetes anyagokra adják le voksukat, amikor házfelújításról vagy új eszközök beszerzéséről van szó. A bambuszroló, természetesen, kültéren és beltéren is alkalmazható, felszerelése egyáltalán nem ad kivetnivalót ebből a szempontból, ám megfontolandó, hogy az anyag mennyire tartós az esős, hideg évszakokban, illetve, hogy a nap mennyire szívhatja ki a színét. Amennyiben kültéri alkalmazás mellett döntünk – mondjuk a nyári, nyitott konyhába is elkélne a tűző nap kitakarása –, akkor érdemes a téli időszakra ezt levenni, és száraz helyen tárolni. Beltéri használatnál egész évben fent lehet az árnyékoló, a tapasztalat pedig azt mutatja, hogy igen tartós ez az anyag. Ha még szeretnénk a tartósságon javítani, érdemes lekezelni lenolajjal vagy lakkal, mint a faanyagokat.

A bambuszroló azért is kedvelt, mert nagyon hangulatos a kinézete. Ha eddig arról beszéltünk, hogy a műanyag rolók szinte minden helyiségben megállják a helyüket, mert szinte nem adnak hozzá semmit a térhez, ez nem teljesen mondható el a bambusz-kiegészítőkről. Ezek inkább olyan otthonokba valók, amelyekben dominálnak a fa- és a más természetes anyagok, illetve ahol színben is jól passzolnak a barna különféle árnyalatai. Mivel már a bambuszroló is régóta a piacon van, természetesen, rengeteg méretben meg lehet találni, így szinte minden ablakra találhatunk megfelelőt, másrészt pedig színben és árnyalatban is egyre nagyobb a választék.

Szó esett már az irodaházakról, hogy pl. a bambuszroló mennyire illik ezekbe a környezetbe. Talán éppen azért, mert egy munkahelyen, egy irodában nagyon is körül vagyunk véve a műanyaggal, és sok esetben személytelen, nem a mi stílusunknak megfelelő termékekkel, a bambuszroló akár kiváló opciója is lehet annak, hogy kissé hangulatosabbá, otthonosabbá tegyük a helyiségeket. Ha a dolgozó otthonosnak érzi a munkahelyét, ha a kliens is megérzi ebben a helyben az otthonosságot és a jó energiákat, az bizony pozitívan lendíthet a kapacitáson és az együttműködéseken is.

A bambuszroló előkelő megoldás, tökéletesen kiváltja a műanyag sötétítőt, és minden esetben tudja ugyanazt, mint az elődei, jó áron vásárolható meg, és egy kis melegséget visz az otthonba és az irodákba egyaránt.