Ragasztó- és festőszalag

Megtekintés Rács Lista

1-9/83 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/83 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

RAGASZTÓ- ÉS FESTŐSZALAGOK

A ragasztási feladatok elvégzésében hatékony és praktikus segítséget jelentenek a különböző ragasztószalagok. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy melyiket választjuk, illetve a használt szalag milyen erős rögzítést biztosít számunkra. A ragasztószalag kiválasztására tehát figyelmet kell fordítanunk, illetve tisztában kell lennünk azzal, mit várhatunk az egyes termékektől.

Cseppet sem mindegy, milyen elvárásokat támasztunk egy ragasztószalaggal szemben. Lehet, hogy csupán a bevásárlólistát szeretnénk a hűtőre ragasztani, de az is előfordulhat, hogy egy súlyos tükröt szeretnénk a fürdőszabai csempéhez rögzíteni. Egyes esetekben a szalagnak csakis beltéren kell megfelelnie az elvárásainknak, máskor pedig a széllel, esővel és faggyal is dacolnia kell. A ragasztószalagok kínálata tehát igencsak széles annak érdekében, hogy megtalálhassuk az igényeinknek tökéletesen megfelelő terméket.

De mit kell tudnunk a ragasztószalagokról, és tulajdonképpen hogyan is „működnek” ezek a hasznos termékek? Ahogyan a nevükből is kitűnik, minden egyes ragasztószalag ragasztóból és szalagból tevődik össze. Persze nem közönséges megoldásokról, hanem úgynevezett nyomásérzékeny ragasztókról beszélhetünk. Használat során már alacsony nyomás esetén is képesek ragadni, vagyis nincs szükség vegyi reakcióra ahhoz, hogy a ragadás megtörténjen. A ragasztószalagok esetében nincs oldószeres kipárolgás, így nem kell kellemetlen, szúrós szagoktól tartani. Az ilyen termékek biztonságosan használhatók.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában sokféle ragasztószalaggal találkozunk, de miért van szükség ennyi termékre? Általánosságban elmondható, hogy a ragasztással szembeni elvárás szinte minden esetben eltér, ezért az „univerzális” ragasztószalag a gyakorlatban azt jelenti, hogy az adott terméket sokféle rögzítésre használhatjuk, de mindenre aligha. Vannak olyan elvárások, amikor a gyanták és az elasztomerek speciális elegyére van szükség ahhoz, hogy a számunkra ideális megoldást kapjuk. Sőt, különböző hordozóanyagokkal is találkozunk; a leggyakrabban papírt, fóliát vagy pamutszövetet alkalmaznak. A hordozók és a ragasztóanyagok tökéletes kombinációja biztosítja számunkra a kellően erős ragasztást.

FESTŐSZALAGOK

Bizonyos időközönként, illetve a falak elszennyeződése esetén gondoskodnunk kell a festésről. Ilyenkor természetesen szeretnénk alapos munkát végezni, tehát szükségünk lesz olyan eszközökre, amelyek a szegélyek pontos lefestését segítik. A festőszalagok remek szolgálatot tesznek ilyen esetekben.

Nem mindegy azonban, hogy milyen festőszalagot választunk. Noha minden festőszalag egyformának vagy nagyon hasonlónak tűnhet, akár komoly minőségbeli különbségek is lehetnek a különböző termékek között. Ha éles szegélyeket szeretnénk készíteni, abban az esetben mindenképpen minőségi termékre lesz szükségünk. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk azokat a festőszalagokat, amelyek megkönnyítik a munkánkat.

A festőszalagok sokrétűen használhatók. Alkalmasak különböző geometriai formák „megrajzolására”, de a kapcsolók és dugaljok leragasztására is tökéletesen alkalmasak lehetnek. A festőszalag használatával elkerülhetjük, hogy a festést követően a kapcsolók és dugaljok tisztítása legyen a legfőbb gondunk…

Mint tudjuk, pontos és alapos munkavégzéshez minőségi szerszámokra és tartozékokra van szükség. A megfelelő minőségű festőszalagokkal megalapozhatjuk a minőségi munkavégzést. A segítségükkel éles szegélyeket hozhatunk létre, különböző alakzatokat formázhatunk, illetve fedhetjük azokat a felületeket, amelyeket meg szeretnénk óvni a festéktől. A minőségi festőszalagok rendelkeznek néhány közös tulajdonsággal; megfelelő ragasztóerővel rendelkeznek áztató hatás esetén is, a felragasztásuk egyszerű, az eltávolításuk ragasztómaradvány nélkül lehetséges, illetve félreragasztás esetén áthelyezhetők. A festőszalagok között beltéri és kültéri használatra alkalmas termékekkel is találkozhatunk. A belső használatra tervezett szalagok egyszerű használatot és könnyű eltávolítást biztosítanak, a kültéri változatok viszont ennél is többre képesek; akár változó hőmérsékleten, erős szélben és nagyfokú nedvességnek kitéve is megállják a helyüket.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában különböző ragasztószalagokkal és festőszalagokkal találkozunk, amelyek között bizonyosan megtaláljuk az igényeinknek leginkább megfelelő megoldásokat.