1. SCHIMMEL-X - penészeltávolító (nappali-háló, 750ml)
  2 590 Ft 
  Részletek
 2. SPEEDER PROFESSIONAL - penészölő (0,75L)
  990 Ft 
  Részletek
 3. SCHIMMEL-X - penészeltávolító (fürdő-konyha, 750ml)
  2 590 Ft 
  Részletek
 4. RORAX - lefolyótisztító gél (1L)
  1 290 Ft 
  Részletek
 5. SPEEDER PROFESSIONAL - duguláselhárító (0,75L)
  990 Ft 
  Részletek
 6. ALEX - padlóápoló méhviasszal (750ml)
  1 590 Ft 
  Részletek
 7. EMSAL - szőnyegtisztító (0,75L)
  1 090 Ft 
  Részletek
 8. ALEX - padlórenováló wax (900ml)
  1 790 Ft 
  Részletek
 9. FROSCH - tisztítószer fafelülethez (0,75L)
  1 090 Ft 
  Részletek
 10. FROSCH - PH-semleges tisztító (1L)
  890 Ft 
  Részletek
 11. SPEEDER PROFESSIONAL - vízkőoldó hab (0,75L)
  990 Ft 
  Részletek
 12. SIDOLUX - univerzális padlótisztító (gyöngyvirág, 5L)
  2 190 Ft 
  Részletek
 13. SPEEDER PROFESSIONAL - hideg zsíroldó (0,75L)
  1 090 Ft 
  Részletek
 14. FROSCH - általános felülettisztító (narancs, 0,5L)
  990 Ft 
  Részletek
 15. ALEX - padlófényező (járólap, 750ml)
  1 290 Ft 
  Részletek
 16. ALEX - padlótisztító (laminált padló, 750ml)
  1 290 Ft 
  Részletek
 17. SANYTOL - fertőtlenítő tisztítószer (1L)
  1 290 Ft 
  Részletek
 18. FROSCH - súrolókrém (levendula, 0,5L)
  790 Ft 
  Részletek
 19. FROSCH - tisztítóspray üvegkerámia főzőlaphoz (0,3L)
  1 290 Ft 
  Részletek
 20. TOFIX - WC-tisztító granulátum (1kg)
  1 490 Ft 
  Részletek
 21. FROSCH - fürdőszobatisztító (citrus, 0,5L)
  1 090 Ft 
  Részletek
 22. ALEX - bútorápoló spray (narancs, 375ml)
  1 090 Ft 
  Részletek
 23. SANYTOL - házi poratkairtó spray (300ml)
  2 090 Ft 
  Részletek
 24. FROSCH - általános tisztítószer (levendula, 1L)
  890 Ft 
  Részletek
 25. SIDOLUX - univerzális padlótisztító (Marseille-i szappan, 5L)
  2 190 Ft 
  Részletek
 26. FROSCH - higiéniás tisztító (levendula, 0,5L)
  1 090 Ft 
  Részletek
 27. WELL DONE FINE DERM - kéztisztító krém (0,4kg)
  590 Ft 
  Részletek
 28. SIDOLUX - univerzális padlótisztító (japán cseresznye, 5L)
  2 190 Ft 
  Részletek
 29. SIDOLUX - univerzális padlótisztító (citrom, 5L)
  2 190 Ft 
  Részletek
 30. FROSCH - ecetes vízkőoldó (1L)
  990 Ft 
  Részletek
 31. FROSCH - WC-tisztító gél (citrom, 0,75L)
  790 Ft 
  Részletek
 32. EMSAL - lamináltpadló-tisztító (0,75L)
  1 090 Ft 
  Részletek
 33. ERDAL - bőrápoló spray (0,5L)
  1 990 Ft 
  Részletek
 34. FROSCH - higiéniás hűtőgéptisztító (0,3L)
  1 290 Ft 
  Részletek
 35. FROSCH - szódás konyhai tisztítószer (0,5L)
  1 090 Ft 
  Részletek
 36. FROSCH - ecetes vízkőoldó koncentrátum háztartási gépekhez (0,3L)
  790 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Tiszta lakás, fél egészség – a háziasszonyok és a háztartási tisztítószerek csatája

Takarítani senki sem szeret, a háziasszonyok szinte átoknak érzik a háztartás vezetését – legalábbis, ha a takarításról van szó. Az órákig tartó pakolás, dörgölés, sikálás még talán semmi a hajlongáshoz, térdeléshez, guggoláshoz képest. Egy takarítós délután szinte felér három edzéssel, csak kissé szárazabb lesz a kezünk, és talán nem az izmaink, hanem az ízületeink fájnak utána. ...és mire minden helyiséggel végeztünk, szinte kezdhetjük is elölről... Ha Ön is magára ismert, ha Ön is szeretne változtatni, akkor maradjon velünk, olvassa el cikkünket, és váltson technikát, tervezzen előre, válassza a legjobb háztartási tisztítószereket, spóroljon pénzt és időt ötleteinkkel! Azt nem ígérhetjük, hogy a padló magától fényes lesz, de az órákig tartó sikálástól megszabadíthatjuk.

Házi készítésű takarítószer kontra gyári tisztítószer

Manapság egyre elterjedtebbek a házi praktikák és az otthon elkészíthető takarítószerek. Ha próbálta már a citromsav és az ecet, vagy a szódabikarbóna kombinációját, tudhatja, hogy igen jól tisztítanak, ám van néhány negatívum is, amiről már kevesen beszélnek. Például elfelejtik megemlíteni, hogy ezeket minden egyes takarítás előtt be kell keverni, üvegeket kell keresni hozzá, hamar megromlanak a készítmények, és messze nem hatnak annyira gyorsan, mint a boltokban megvásárolható társaik. Sokan azzal érvelnek, hogy a gyári takarítószerek rengeteg plusz adalékanyagot tartalmaznak, amelyek károsak az egészségre és a környezetre, ám fontos azt is szem előtt tartanunk, hogy a háztartási takarítószerek között is rengeteg környezetbarát eszköz van, amely előállításánál és az összetevőknél is figyelembe vették a környezeti hatásokat. A részletekbe nem szeretnénk belebonyolódni, hiszen számos pro és kontra érvet lehetne mindkettővel szemben felsorakoztatni, most inkább nézzük meg azt, hogy hogyan is lehetne gyorsabbá és könnyebbé tenni a takarítást a mindennapokban!

Az első lépés

Első lépésként a tervezést kell megemlítenünk. Nagyon fontos, hogy jól kell összeválogatni a takarítószereket. Jók lehetnek azok az általános háztartási tisztítószerek, amelyekkel több felületet is tisztává lehet varázsolni, bár ebben az esetben is figyelni kell arra, hogy például mást válasszunk a fa felületekre és mást a csempére, kőre! Nyilvánvalóan itt is kell külön valami a WC fertőtlenítésére, és talán különválaszthatjuk a konyhapultot és a polcokat a mosdótól, kádtól és a mosogatótól. Érdemes úgy választani, hogy mit használunk vízkőoldásra, mi lehet jó a mocskosabb, zsírosabb szennyeződésekre, és milyen gyengébb szer az, ami a padlót meg is tisztítja, de védi és ápolja is az anyagot, illetve fényessé és szinte újnak hatóvá varázsolja. Érdemes még egy külön szert választanunk az ablakokra is, olyat, ami nem hagy nyomot és könnyen használható. Ha jobban belegondolunk, ebben az esetben is meg tudjuk oldani 3-4 flakonnal a takarítást, gyorsabbak vagyunk, és garantált a csíkmentes, foltmentes lakás, ház.

Illatos vagy illatmentes legyen?

A válogatásnál érdemes az illatokra is figyelni. Ha a citrusillatokat kedveljük, akkor próbáljunk minden eszközből olyat választani, így nem lesz az érzése a vendégünknek, vagy párunknak, családtagjainknak, hogy a nappali a trópusokon, a fürdő azonban az erdőben van. Akik nem kedvelik annyira ezeket a szagokat, már nagyon sok illatmentes tisztítószer közül is választhatnak – ezek, nyilvánvalóan, nem rosszabbak vagy gyengébbek, mint illatos társaik, csupán az érzékenyebb orrú háziasszonyoknak készültek. Ha tehát megvan a bevásárlólista, irány a bolt, aztán pedig kezdődhet a takarítás!

Háztartási tisztítószer árak

Ha jól át tudjuk gondolni a helységeinket, a felületeket, ha jól tudjuk kombinálni a tisztítószerek használatát, akkor nem kell több ezer forintot sem rászánnunk az eszközök megvételére. Ezért fontos a tervezés és az előregondolkodás. A háztartási tisztítószereket áruló üzletek kínálata óriási, akár webshopról, akár hagyományos boltról van szó, az az ember érzése, hogy szeretne mindent megvásárolni. Nem szabad ebbe a hibába esni, mert akkor tényleg csak tornyosulnak otthon az eszközök, és az az érzésünk, hogy semmire sem haladunk velük, feleslegesen dobtuk ki a pénzünket. Ha ebben az esetben tudatosak maradunk, és csak azt vásároljuk meg, amit előre elterveztünk, akkor tényleg pár száz forintból is ki tudunk jönni!

A másik fontos dolog, amire fel kell hívni a figyelmet, hogy ezek az eszközök nem romlanak meg, nagyon sokáig elállnak, és nem kell sokat használni egy alkalommal belőlük. Fél kupak a vízbe, néhány csepp a szivacsra, három fújás az ablakra, és máris ragyog a lakás. Akár pár hónapig is elég lehet egy flakon, ha spórolósabbra vesszük a takarítószer használatát – a tisztaság pedig így is garantált!

Card logos