Egyéb dekoráció

Megtekintés Rács Lista

1-9/82 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/82 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

DEKORÁLNI, DE HOGYAN?

Tapasztaltad már azt az érzést, mintha a terek már-már beszélnének hozzád? Gyönyörűen berendezett lakás, ami harmonikus és még kényelmes is, ahol a tárgyak harmonizálnak egymással, és minden kiegyensúlyozott, már-már a feng shuit hozva létre? Törekedjünk arra, hogy mi is ilyen tereket hozzunk létre! Ha te is szeretnél egy lélekmelegítő környezetet varázsolni otthonodból, a következő lépéseken keresztül indulj el. Takaríts ki, és adományozz! Miután tüzetesen végignézted a szobákat és a benne levő dolgokat, fontold meg, mire van igazán szükséged! Nagy valószínűséggel találsz olyan tárgyakat, amiket már réges-rég elfelejtettél, és semmi hasznát nem veszed. Ne félj megválni ezektől, újíts, frissülj fel! Amennyiben lehetőséged van, ajándékozd el ezeket a holmikat, ezzel nemcsak egy másik embernek, de magadnak is örömet okozhatsz. Miután megszabadultál a felesleges dolgaidtól, tervezz! Ne ijedj meg, nem kell rögtön új bútor a megújuláshoz. Az ördög a részletekben rejlik. Egy jól megválasztott kiegészítő is feldobhatja a szürke és unalmas otthonunkat. Engedd el a fantáziád, merj más lenni, mint a többi, próbálj ki új ötleteket, akár magad által készített dekoráció is izgalmassá varázsolhatja a környezetedet! Találd ki, milyen dekorációs ötlettel szeretnéd feldobni az otthonodat! Ügyelj arra, hogy az ízlésednek megfelelő és a szoba stílusával harmonizáló kiegészítőket válassz! A következő dekorációs hibákat pedig messziről kerüld el!

  1. Túlzott biztonság. Ne add fel a személyiségedet a funkcionalitásért! Természetes, hogy arra törekszünk, hogy egy helységet összetartónak érezzük. Azonban, ha kizárólag olyan dolgokkal rendezed be, amik a célt teljesítik, egy idő után azt veheted észre, hogy a környezetedből eltűnik a kreativitás és az izgalom. Tehát érdemes még az elején átgondolnod, milyen stílus hoz lázba, mi az, amit pedig mindenképp szeretnél elkerülni, még akkor is, ha praktikusnak tűnik.
  2. Rossz színek választása. A szoba színének a megválasztása roppant kényes feladat, jól meg kell gondolni. Fényes vagy matt? De milyen árnyalata a fehérnek? Illik ez egyáltalán a többi szobához? Nem lesz túl sötét a szobában ettől a színtől? A festés előtt mindenképp végig kell menni a fenti kérdéseken. Megesett már veled, hogy az üzletben megtetszett egy kiegészítő, de amint bevitted a lakásba és elhelyezted, rögtön érezted, hogy rossz döntést hoztál? Ezért mindenképp legyél tisztában a szobák stílusával, és azzal, hogy hova szeretnéd az adott kiegészítőt, polcra, asztalra, ablakba vagy a szekrényre, nem mindegy!
  3. Kevés fény a hálószobában. Ha a hálószobád csak egy világítási lehetőséggel van felszerelve, gyakran borússá teszi a helységet, sőt sokszor nem elegendő az összes olyan tevékenységhez, amit ott végzel. Ha például sokat olvasol itt, hasznos egy éjjeliszekrény-lámpát is beszerezned, ami még díszíti is a szobát. Ha itt tartod a ruháid egy részét, és még teljes alakos tükör is van a szobában, akkor fölé is kell egy lámpa. Ha pedig még dolgozni is itt szoktál, netán az íróasztalod is itt áll, akkor bizony arra is szerezned kell még egy kis lámpát legalább.

A BAUHAUS-nál számtalan kiegészítő közül válogathatsz, a stílusodnak és az igényeidnek megfelelően, az otthonod bármelyik helyiségébe. A dekorfigurákon, a mécsestartókon, a dekortálcákon keresztül kifejezheted sajátos ízlésedet, és színesebbé, szebbé varázsolhatod az otthonodat és a mindennapjaidat! Akármelyik dekortárgyat is választod, minőségi és ízléses tárgyakkal színesítheted otthonodat.