Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Kerékpár felszerelés

Megtekintés Rács Lista

1-9/18 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/18 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KERÉKPÁR-FELSZERELÉS, A BIZTONSÁG ZÁLOGA

A közlekedési szabályok értelmében a kerékpár is jármű, tehát, amellett, hogy ismerni kell a szabályokat, mielőtt bringára pattanunk, biztonságossá kell tenni a kerékpárunkat!

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából megbízható zárakat, kiváló minőségű kerékpártartót és kerékpárliftet tudunk vásárolni.

Egy ideális környezetben kerékpárzárra nem is lenne szükség. Sajnos, ma már a kerékpár alapfelszereltségéhez tartozik egy megbízható kerékpárzár, mivel vannak olyan helyek, ahol egy percre sem hagyható őrizetlenül féltett bringánk. Vannak olyan helyek, ahol biztonsággal ott lehet hagyni, de nem mindegy, hová megyünk be, és mennyi időre.

Minőség tekintetében nagyon nagy a szórás a biciklizárak között. Van olyan zár, amit pár perc alatt bárki ki tud nyitni, míg más modellek akár a fűrésznek is ellenállnak, és ez nem feltétlen a zár vastagságának függvénye. Robusztus megjelenésű zárak is lehetnek silány, gyenge anyagból, és fordítva, egészen vékony és kecses zárak is ellenállhatnak a fűrésznek, vágószerszámoknak, zárfúróknak.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatának többféle javaslata van erre a célra, vannak olyan kerékpárzárak, amelyek eredendően motorkerékpárokhoz készültek, emellett, természetesen, a kerékpárzárak széles skáláját böngészhetjük, míg meg nem találjuk a számunkra legjobb megoldást.

A kerékpárzárakat alapvetően három csoportra oszthatjuk kialakításuktól függően, vannak sodronyból vagy láncszemből készült típusok, aztán egy másik csoportot képeznek a hosszú, hajlékony típusok, illetve a merev kialakítású, rendszerint: U-alakú modellek, ezek acélprofilt tartalmaznak.

A sodronyból vagy láncból kialakított zárak hajlékonyak, így könnyen találhatunk helyet a kerékpárunk rögzítéséhez.

Az U-alakú zárak nagyfokú biztonságot szavatolnak ugyan, de nehéz megtalálni hozzájuk a megfelelő helyet, ahová a kerékpár odaköthető, mert meglehetősen kicsi az átfogóképessége.

Különböző szerszámkészlettel lehet az egyiket, illetve a másikat hatástalanítani, és elvinni a kerékpárt. A tolvajok általában csak az egyik típusra szakosodnak, így azt is megtehetjük, hogy egyszerre mindkettővel lezárjuk bringánkat.

Maga a zárás történhet kulccsal vagy számzárral. A kettő közül talán a számzáras rendelkezik nehezebben hozzáférhető technikával, de ezek között a kevésbé minőségi darabok könnyen szétverhetők.

Sokszor elsődleges szempont a választásnál a zár mérete, illetve szállíthatósága. Ezért sokszor megtörténik, hogy a túl nagy modelleket – habár biztonságosnak hisszük – mégsem vásároljuk meg, éppen méretük miatt.

Szerencsére a tolvajok nem szeretnek sokáig bíbelődni: olyan kerékpárt visznek el, amelyikkel nincs sok munka.

A termékpaletta óriási, végül mindenki maga döntheti el, hogy biciklijéhez, lakhelyéhez, anyagi keretének függvényében mit választ. A kiváló minőségű lakatokat európai tesztintézetek is minősítik, érdemes keresni a jelzéseket a csomagoláson!

Akár öt darab kerékpár megfelelő, stabil és biztonságos tárolására alkalmas kerékpártartót is vásárolhatunk a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatából. Csavarokkal lehet rögzíteni a talajhoz, így hosszú távon, viszonylag kevés pénzből megoldhatjuk a kerékpárok megfelelő tárolását.

Választhatunk három tartóval rendelkező modellt is, ami hasonló karakterisztikával rendelkezik, mint az ötdarabos, csak rövidebb. A termékleírásban tájékozódhatunk a kerékpártartó anyagáról, ami ebben az esetben acél, valamint a behelyezhető, maximális gumiabroncs szélességet sem árt megnézni, mielőtt vásárlásra szánjuk magunkat!

Vannak falra rögzíthető kerékpártartók is, amelyek rendkívül alkalmasak kerékpárok helytakarékos elhelyezésére, de akár kerékpárok szerelésénél is hasznát vehetjük. Maga a mérete is rendkívül szerény, és a kerékpárok tárolása során is egészen kevés helyet igényel.

Ejtsünk néhány szót a kerékpárliftekről is! Ezeket az eszközöket egészen könnyű, mintegy 20 kilogrammnál könnyebb kerékpárok tárolására tudjuk használni. A lift, ahogy a neve is mondja, felemeli a bringánkat, így az nem foglal helyet a garázsban, műhelyben. A mennyezethez rögzített eszköz megbízhatóan, tartósan, biztonságosan képes megtartani a kerékpárt, alumíniumból készül, rozsdamentes, és felületkezelése által porfestett. Nagy előnye, hogy egyszerűen felszerelhető, különösebb szakértelmet nem igényel a montírozása.

Nem elég csupán eljutni a célig, kerékpárod biztonságos tárolását is meg kell oldani, ha a visszafelé úton is azzal szeretnél tekerni!