Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Autófelszerelés

Megtekintés Rács Lista

1-9/237 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/237 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

AUTÓFELSZERELÉS

Rendszerint minden járműtulajdonos különböző felszereléseket tart az autójában. Ezek nem mindegyike az előírt kötelező darabok közé tartozik, viszont fontos szerepük lehet különböző helyzetekben. Ilyen felszerelések lehetnek kisegítő eszközök, problémamegoldó eszközök és egyéb eszközök. Ezek közül megemlítünk néhányat, amelyeket sok gépjárműben megtalálhatunk még akkor is, ha nem feltétlenül nélkülözhetetlenek. Viszont ezen eszközök java részét nem szükségszerűen kötelező az autóban tartani, elegendő, ha otthon, a garázsunkban tároljuk őket.

MIÉRT JÓ HA VAN AZ AUTÓBAN, VAGY A GARÁZSBAN?

Nagyon sok tartozék közül választhatnak az autósok, amelyek közül a következők ajánlottak: vontatókötél, tűzoltó készülék, indítókábel, pótkerék, láthatósági mellény, izzókészlet, jégkaparó, jégoldó spray, szélvédőmosó folyadék, benzinkanna, autós töltő, mini kompresszor, utazópárna, oldalsó napvédő, szilikon spray stb.

A fentiek közül sem kötelező minden egyes eszközt a csomagtartóban tárolni, de hosszabb utazás során fontos kellék lehet a biztonság vagy a kényelem szempontjából.

Hosszabb út alkalmával ajánlott egy kisebb benzinkannát teletöltve tárolni a csomagtartóban, arra az esetre, ha dugóba kerülnénk, és nem tudunk eljutni egy benzinkútra. Sajnos, a mai rohanó világban ez bárkivel bármikor megeshet. Ha mégis elfelejtenénk magunkkal vinni a kannát, akkor viszont elengedhetetlen, hogy legyen nálunk vontatókötél arra az esetre, ha el kellene bennünket vontatni a legközelebbi üzemanyagtöltő állomásig.

A téli időszak egyik elengedhetetlen tartozéka jégkaparó és a jégoldó spray. Ezek mellett, amit még télen ajánlatos az autóban tartani, az a hólánc, hólapát, söprű és a szilárd jégmentesítő. Mindezek közül viszont a jégkaparó és a jégoldó spray a legfontosabbak, mert ezek segítségével tudjuk biztonságosan jégmentesíteni a szélvédőt és az oldalsó ablakokat is.

Útközben bármikor kiéghet bármelyik lámpa izzója. Mivel kiscsomagolású darabokról van szó, ezért könnyedén elférnek akár a kesztyűtartóban is. Fontos, hogy tartsunk a kocsiban csereizzókat, amelyeket az adott pillanatban magunk is ki tudunk cserélni. Mindez a további biztonságos és zavartalan közlekedés érdekében javallott.

A csere ablaktörlő és a dísztárcsa is szintén fontos felszerelés, de egyáltalán nem szükséges, hogy a kocsi csomagtartójában hordjuk nap, mint nap. Ez a két eszköz elég, ha a garázsban lapul, hogy a megfelelő időben hasznát tudjuk venni.

EGYÉB FELSZERELÉSEK

Léteznek olyan autós felszerelések is, amelyek azért tartoznak az egyéb kategóriába, mert csak bizonyos esetekben van rá szükségünk, ilyen például az oldalsó napvédő. Mint tudjuk, nyáron sem mindig tűz a nap, és télen pedig egyáltalán nem szorulunk a használatára. Általában sötét színűek, de a kisgyermekek számára ma már gyártanak rajzfilmfigurával ellátott mintázatú napvédőket is.

Az autós párna is egy hasonló darab. Szintén kisgyermekes családok autójában találjuk meg leginkább. Egészen biztos, hogy a kicsi azon akar majd aludni, főleg, ha valamelyik kedvenc rajzfilmhős van rajta. Ne felejtsük el megemlíteni a háttámla védőt sem. Szintén családi autóban használatos. Akaratlanul is összerugdossák a kicsik az ülés háttámláját, ezért a használatával megakadályozzuk, hogy az anyaga elpiszkolódjon. Ezeket is szintén gyártják rajzfilmfigurás változatban is. Amennyiben pedig a hordozható tv merülne le az utazás közben, amin épp a kedvenc mesefilmjük ment maximum hangerővel, az autóstöltővel minden problémát pillanatok alatt el tudunk hárítani.

Természetesen, ezeken a felszereléseken kívül még sok egyéb eszköz is létezik, amelyek közül tetszés szerint válogathatunk.