Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Tömlőtartó és tömlőkocsi

Megtekintés Rács Lista

1-9/29 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/29 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

TÖMLŐTARTÓ ÉS TÖMLŐKOCSI

Az optimális öntözéshez nagy vízátfolyású tömlőre és jól működő szórófejre van szükségünk. Egy falra szerelhető tömlőtartó vagy mozgatható tömlőkocsi nemcsak meggyorsítja, de komfortossá is teszi a locsolás folyamatát. A tárolás bajnokai ezek az eszközök: a 20-30 méteres öntözőcsöveket rendkívül kis helyen is raktározhatjuk.

A mobilis tömlőkocsi mellett a falra szerelhető tömlőtartó is nagyon jó megoldás a rendszerezett és kényelmes kerti munkához. De hogyan válasszunk tömlőkocsit, és milyen esetben érdemes tartót használni?

HOVA SZERELHETJÜK FEL A TÖMLŐTARTÓT?

Végre abbahagyhatjuk az összetekeredett tömlő miatti bosszankodást. A megoldás egyszerű, könnyen mozgatható és nagyon sok helyre felszerelhető. A tömlőtartó feladata, hogy egyszerűsítse a tárolást. Ha fali tömlődobozt választunk, a beleépített tömlőket akár egy mozdulattal a helyükre tehetjük. Vagyis pont azt a kellemetlen mozdulatsort spóroljuk meg, ami a legtöbb klasszikus locsolócső velejárója: a hosszú és fáradságos szétgubancolást.

Alig két kilogramm súlyú az a tartót, amellyel tíz méter hosszú locsolótömlőt is mozgathatunk. A felső részen kialakított markolatnak köszönhetően rendkívül mobilis, szórópisztollyal ellátott darab, tartós műanyag kivitelezéssel. Jó megoldás a hétvégi gyümölcsösök locsolásához, hiszen csak egy mozdulat autóba tenni.

Falhoz rögzíthető tömlőtartót keresünk? Remek megoldás mind a hobbikertészeknek, mind az igényes megoldások kedvelőinek. Ha egy kicsit többet áldozunk erre az egyszerűnek tűnő eszközre, azonnal használható, profi tárolót kapunk. A locsolás végén elég egy rántás, és az acélrugóknak köszönhetően a cső automatikusan feltekeredik. A belsejében egy vezető felület gondoskodik arról, hogy a folyamatban a tömlő ne sérülhessen és ne csavarodhasson meg. Meglepően praktikus is: ha a tömlőtartót 180 fokban elcsavarjuk, a falfelületre hajtva nem zavar a munkálatokban sem. Télen pedig elég csak kiemelni a tartószerkezetből, és azonnal fagymentes helyre vihetjük.

A csap közvetlen közelében szeretnénk elhelyezni a tömlőt? Ez az egyik legegyszerűbb kivitelezés, ám ennek ellenére sokszor épp erre van szükségünk. A csapra helyezhető műanyag tömlőtartó szabványos méretű telepekhez kitűnő megoldás. Egyszerű a felhelyezése, és később sem akadályozza a csap használatát.

MI NÉZZÜNK RAJTA? EZEK A JÓ TÖMLŐKOCSI JELLEMZŐI

A tömlőkocsival egyszerűen tárolhatjuk a locsolócsövet, a kerekeknek köszönhetően pedig gyorsan mozgathatunk egy 45 vagy 60 méteres tömlőt is. Azonban érdemes néhány részletre odafigyelni, hogy egy felesleges darab helyett valóban hasznosat szerezzünk be!

Fontos a tömlőkocsik stabilitása, és nemcsak a tárolás miatt. Kellemetlen, amikor a cső kihúzásával szinte magunkkal rántjuk a kocsit is. Válasszunk olyat tárolót, amely speciális támasztékkal rendelkezik. Egy szögben álló tömlőcsatlakozó kiegészítés pedig zavartalanná teszi a vízátfolyást: arra ügyel, hogy használat közben a tömlő ne törhessen meg.

A megfelelő tárolás mellett a könnyed mozgatás is lényeges. Keressük azokat a tömlőkocsikat, amelyek nagyobb, bordázott kerekekkel rendelkeznek. Szélsőségesebb felületen is hatékonyan tolhatjuk, nem lesz akadály az egyenetlen talaj. A párnázott fogantyúk tovább is fokozzák a kényelmes használatot. Sőt, egy állítható magasságú tolókarral a saját magasságunkhoz szabhatjuk a tömlőkocsit, ami nagyban megkönnyíti a mozgatását!

Egyes darabok már fagyálló réteggel is rendelkeznek, így, ha kint felejtjük a mínusz fokokban, sem kell aggódnunk az eszköz károsodása miatt.

Nézzük meg a műanyag és fém tömlőkocsikat a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában, válasszuk ki a kertünk számára legkényelmesebb darabot!