1. GARDENA OS 140 - süllyesztett négyszögesőztető
  18 390 Ft 
  Részletek
 2. GARDENA T380 - turbinás süllyesztett esőztető
  11 890 Ft 
  Részletek
 3. NEPTUN - kompakt négyszögesőztető
  7 990 Ft 
  Részletek
 4. NEPTUN - négyszögesőztető
  3 690 Ft 
  Részletek
 5. GARDENA T200 - turbinás süllyesztett esőztető
  10 890 Ft 
  Részletek
 6. GARDENA T100 - turbinás süllyesztett esőztető
  7 090 Ft 
  Részletek
 7. NEPTUN - 3in1 négyszögesőztető
  5 990 Ft 
  Részletek
 8. GARDENA AQUAZOOM L - négyszögesőztető
  20 590 Ft 
  Részletek
 9. GARDENA COMFORT - turbinás esőztető talppal
  12 990 Ft 
  Részletek
 10. GARDENA CLASSIC BOOGIE - 6-felület-esőztető
  7 090 Ft 
  Részletek
 11. GARDENA PREMIUM - impulzus-, kör- és szektoresőztető talppal
  16 290 Ft 
  Részletek
 12. GARDENA COMFORT - turbinás esőztető
  11 890 Ft 
  Részletek
 13. NEPTUN - négyszögesőztető (réz)
  8 490 Ft 
  Részletek
 14. NEPTUN - háromágú köresőztető
  3 590 Ft 
  Részletek
 15. NEPTUN - köresőztető (8 állású)
  1 990 Ft 
  Részletek
 16. NEPTUN - leszúrható szektoresőztető
  3 490 Ft 
  Részletek
 17. GARDENA COMFORT - impulzus-, kör- és szektoresőztető
  9 190 Ft 
  Részletek
 18. NEPTUN - leszúrható köresőztető (fém)
  4 990 Ft 
  Részletek
 19. NEPTUN - kétágú leszúrható szektoresőztető
  1 890 Ft 
  Részletek
 20. GARDENA COMFORT AQUAZOOM 350/2 - négyszögesőztető
  9 990 Ft 
  Részletek
 21. GARDENA AQUAZOOM 250/2 - négyszögesőztető
  8 990 Ft 
  Részletek
 22. GARDENA COMFORT AQUAZOOM 250/1 - négyszögesőztető
  9 990 Ft 
  Részletek
 23. GARDENA CLASSIC POLO 220 - négyszögesőztető
  6 190 Ft 
  Részletek
 24. GARDENA CLASSIC POLO 280 - négyszögesőztető
  6 990 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Esőztető berendezések

Ne keressük tovább a legegyszerűbb és legtermészetesebb esőpótlót! Az esőztető profi módon oldja meg a növény öntözését: porlasztja a vizet, majd felülről adagolja, így teljesen az eső hatását kelti. Az eszköz beállításaival a sarkokat is kiválóan locsolhatjuk, sőt, a házfal is száraz marad. Gondoskodik az utak, járdák peremén könnyen kiszáradó felületekről is. A kör-, szektor- és négyszögesőztetők már mozgatható talppal is beszerezhetők, amelyeket locsolás közben is roppant könnyen helyezhetünk át egyik kertrészből a másikba anélkül, hogy elöntene bennünket a víz.

Mit szabályoznak az esőztetők, hogyan válasszunk kertünkbe illő darabot? Hogyan bizonyosodhatunk meg arról, hogy elengedő nedvességet juttatunk a talajba az esőztetőkkel?

Előnyök és hátrányok – ezt tudja az esőztető

Az esőztető különböző formákban és kialakításokban teszi lehetővé, hogy a kert felületéhez és formájához igazodva öntözhessünk. Ezért optimális megoldás akkor, ha szép, erős gyökérzetű, jó állapotban lévő növényeket szeretnénk látni az otthonunk környékén, márpedig ki ne vágyna erre?!

Szögletes, téglalapszerű felület gondozásához válasszuk a négyszögesőztetőt. Olyan precíz beállításokkal rendelkeznek ezek az eszközök, hogyha fal határolja a fűfelületet, a rendszer akkor is tökéletesen végzi a feladatát, a falak eláztatása nélkül is. A szögletes locsolók mellett elérhetők a köresőztetők is, szintén rendkívül nagy hatótávolsággal. 25-360 fokban elforgatva akár 12 méteres körzetben is locsolhatunk velük, így roppant kényelmesen oldják meg az egész kert gondozását.

Bizonyos esőztetőket el is rejthetünk a felszín alá: például a turbinás süllyesztett esőztető, a használaton kívüli időszakban, sem a kert összhangját, sem a kinti munkálatokat nem zavarja.

Azonban nem hallgathatjuk el az esőztetők kevésbé kellemes tulajdonságát sem. Használat közben fokozottan kell figyelnünk az időjárási viszonyokra. Reggel és este érdemes beüzemelnünk, ugyanis a levélre hulló vízcseppek koncentrálják a napsugarakat, így gyakorlatilag magával az öntözéssel égethetjük meg a növényeinket. Ha erre odafigyelünk, óriási könnyebbséggel tarthatjuk karban a kertünket!

A profi sokfelület-esőztetők

Az esőztetők ár-érték arányát is érdemes figyelembe venni. Sokszor egy kis többletkiadásért már remek fejlesztéseket érhetünk el. Tekintve, hogy az esőztetők a nagy területek profi locsolószerkezetei, aktív használat mellett nem kevés pénzt spórolhatnak meg nekünk. Például egy sokfelület-esőztetőt, a kert formájától függetlenül, akár 350 négyzetméteren is üzemeltethetünk. Nemcsak a szektort szabályozhatjuk, többtucat sarokpontot menthetünk el a rendszer memóriájában, hogy a víz tényleg oda kerüljön, ahova mi elgondoltuk. Még a hatótávolságot is állíthatjuk. Lehet ennél okosabb egy természet közeli megoldás, mint ez az esőztető?

Így nedvesítsük a kert talaját

Milyen az optimális öntözés? Hogyan locsol a nedvesítő, hogy az a növények számára megfelelő legyen, hogy ne áztassuk el a kerti füvet, ugyanakkor a kerti veteményes se száradjon ki? A nagy felületek karbantartásának a profi eszköze az esőztető. Hogy mennyi vízmennyiségre van szükségünk a gondozáshoz, nagyban függ a talajtípustól. A homokos föld gyorsabban áztat, míg hasonló vízmennyiség az agyagos földben sokkal kisebb mélységben tud leszivárogni. Létezik egy általános irányelv, amely segíthet tájékozódni a talajnedvesítésben. Egy milliméternyi vízoszlop egy centiméteres vízleszivárgást tesz lehetővé. A kerti fű esetében öt-nyolc milliméter az ideális öntözés. Természetesen, ahogy változik a locsolt terület gyökérmélysége, úgy alakul a vízoszlop vastagsága is. A fűnél a kerti veteményeink nagyobb nedvességigényűek, és a kerti gyümölcsfákat sem árt jelentősen több vízzel locsolnunk! A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában esőztetőket is találunk szép számmal!

Card logos