Esőztető

Megtekintés Rács Lista

1-9/31 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/31 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

ESŐZTETŐ BERENDEZÉSEK

Ne keressük tovább a legegyszerűbb és legtermészetesebb esőpótlót! Az esőztető profi módon oldja meg a növény öntözését: porlasztja a vizet, majd felülről adagolja, így teljesen az eső hatását kelti. Az eszköz beállításaival a sarkokat is kiválóan locsolhatjuk, sőt, a házfal is száraz marad. Gondoskodik az utak, járdák peremén könnyen kiszáradó felületekről is. A kör-, szektor- és négyszögesőztetők már mozgatható talppal is beszerezhetők, amelyeket locsolás közben is roppant könnyen helyezhetünk át egyik kertrészből a másikba anélkül, hogy elöntene bennünket a víz.

Mit szabályoznak az esőztetők, hogyan válasszunk kertünkbe illő darabot? Hogyan bizonyosodhatunk meg arról, hogy elengedő nedvességet juttatunk a talajba az esőztetőkkel?

ELŐNYÖK ÉS HÁTRÁNYOK – EZT TUDJA AZ ESŐZTETŐ

Az esőztető különböző formákban és kialakításokban teszi lehetővé, hogy a kert felületéhez és formájához igazodva öntözhessünk. Ezért optimális megoldás akkor, ha szép, erős gyökérzetű, jó állapotban lévő növényeket szeretnénk látni az otthonunk környékén, márpedig ki ne vágyna erre?!

Szögletes, téglalapszerű felület gondozásához válasszuk a négyszögesőztetőt. Olyan precíz beállításokkal rendelkeznek ezek az eszközök, hogyha fal határolja a fűfelületet, a rendszer akkor is tökéletesen végzi a feladatát, a falak eláztatása nélkül is. A szögletes locsolók mellett elérhetők a köresőztetők is, szintén rendkívül nagy hatótávolsággal. 25-360 fokban elforgatva akár 12 méteres körzetben is locsolhatunk velük, így roppant kényelmesen oldják meg az egész kert gondozását.

Bizonyos esőztetőket el is rejthetünk a felszín alá: például a turbinás süllyesztett esőztető, a használaton kívüli időszakban, sem a kert összhangját, sem a kinti munkálatokat nem zavarja.

Azonban nem hallgathatjuk el az esőztetők kevésbé kellemes tulajdonságát sem. Használat közben fokozottan kell figyelnünk az időjárási viszonyokra. Reggel és este érdemes beüzemelnünk, ugyanis a levélre hulló vízcseppek koncentrálják a napsugarakat, így gyakorlatilag magával az öntözéssel égethetjük meg a növényeinket. Ha erre odafigyelünk, óriási könnyebbséggel tarthatjuk karban a kertünket!

A PROFI SOKFELÜLET-ESŐZTETŐK

Az esőztetők ár-érték arányát is érdemes figyelembe venni. Sokszor egy kis többletkiadásért már remek fejlesztéseket érhetünk el. Tekintve, hogy az esőztetők a nagy területek profi locsolószerkezetei, aktív használat mellett nem kevés pénzt spórolhatnak meg nekünk. Például egy sokfelület-esőztetőt, a kert formájától függetlenül, akár 350 négyzetméteren is üzemeltethetünk. Nemcsak a szektort szabályozhatjuk, többtucat sarokpontot menthetünk el a rendszer memóriájában, hogy a víz tényleg oda kerüljön, ahova mi elgondoltuk. Még a hatótávolságot is állíthatjuk. Lehet ennél okosabb egy természet közeli megoldás, mint ez az esőztető?

ÍGY NEDVESÍTSÜK A KERT TALAJÁT

Milyen az optimális öntözés? Hogyan locsol a nedvesítő, hogy az a növények számára megfelelő legyen, hogy ne áztassuk el a kerti füvet, ugyanakkor a kerti veteményes se száradjon ki? A nagy felületek karbantartásának a profi eszköze az esőztető. Hogy mennyi vízmennyiségre van szükségünk a gondozáshoz, nagyban függ a talajtípustól. A homokos föld gyorsabban áztat, míg hasonló vízmennyiség az agyagos földben sokkal kisebb mélységben tud leszivárogni. Létezik egy általános irányelv, amely segíthet tájékozódni a talajnedvesítésben. Egy milliméternyi vízoszlop egy centiméteres vízleszivárgást tesz lehetővé. A kerti fű esetében öt-nyolc milliméter az ideális öntözés. Természetesen, ahogy változik a locsolt terület gyökérmélysége, úgy alakul a vízoszlop vastagsága is. A fűnél a kerti veteményeink nagyobb nedvességigényűek, és a kerti gyümölcsfákat sem árt jelentősen több vízzel locsolnunk! A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában esőztetőket is találunk szép számmal!