1. Balkonláda (39cm)
  3 190 Ft 
  Részletek
 2. GELI STANDARD - balkonláda (100cm, terrakotta)
  850 Ft 
  Részletek
 3. GELI STANDARD - balkonláda (40cm, terrakotta)
  370 Ft 
  Részletek
 4. GELI STANDARD - balkonláda (100cm, barna)
  850 Ft 
  Részletek
 5. ELHO GREEN BASICS - balkonláda szett (50cm, fekete)
  3 590 Ft 
  Részletek
 6. ELHO CORSICA - virágtartó balkonra (60x24cm, antracit)
  4 270 Ft 
  Részletek
 7. GELI AQUA GREEN PLUS - balkonláda (100cm, antracit)
  4 290 Ft 
  Részletek
 8. GELI STANDARD - balkonláda (60cm, terrakotta)
  490 Ft 
  Részletek
 9. ELHO GREEN BASICS - balkonláda szett (50cm, terrakotta)
  3 590 Ft 
  Részletek
 10. GELI AQUA GREEN PLUS - balkonláda (80cm, antracit)
  3 250 Ft 
  Részletek
 11. GELI STANDARD - balkonláda (60cm, fehér)
  490 Ft 
  Részletek
 12. GELI STANDARD - balkonláda (100cm, fehér)
  850 Ft 
  Részletek
 13. ELHO GREEN BASICS XXL - balkonláda (78cm, fekete)
  7 450 Ft 
  Részletek
 14. ELHO GREEN BASICS - balkonláda alátéttel (30cm, fekete)
  1 050 Ft 
  Részletek
 15. GELI STANDARD - balkonláda (80cm, terrakotta)
  620 Ft 
  Részletek
 16. ELHO CORSICA - virágtartó balkonra (60x24cm, mentaszínű)
  4 270 Ft 
  Részletek
 17. GELI AQUA GREEN PLUS - balkonláda (60cm, terrakotta)
  2 490 Ft 
  Részletek
 18. ELHO GREEN BASICS - balkonláda szett (50cm, cseresznyeszínű)
  3 590 Ft 
  Részletek
 19. ELHO GREEN BASICS XXL - balkonláda (97cm, terrakotta)
  10 590 Ft 
  Részletek
 20. EMSA COUNTRY - balkonláda (75cm, barna)
  5 990 Ft 
  Részletek
 21. GELI STANDARD - balkonláda (80cm, barna)
  620 Ft 
  Részletek
 22. GELI AQUA GREEN PLUS - balkonláda (60cm, antracit)
  2 490 Ft 
  Részletek
 23. GELI STANDARD - balkonláda (60cm, barna)
  490 Ft 
  Részletek
 24. DEROMA - balkonláda (52cm)
  4 390 Ft 
  Részletek
 25. GELI AQUA GREEN PLUS - balkonláda (100cm, barna)
  4 290 Ft 
  Részletek
 26. ELHO CORSICA - virágtartó balkonra (60x24cm, fehér)
  4 270 Ft 
  Részletek
 27. DEROMA GARDA - balkonláda (42cm)
  3 150 Ft 
  Részletek
 28. ELHO GREEN BASICS XXL - balkonláda (97cm, fekete)
  10 590 Ft 
  Részletek
 29. ELHO GREEN BASICS XXL - balkonláda (78cm, terrakotta)
  7 450 Ft 
  Részletek
 30. GELI STANDARD - alátét balkonládához (100cm, terrakotta)
  890 Ft 
  Részletek
 31. GELI AQUA GREEN PLUS - balkonláda (80cm, barna)
  3 250 Ft 
  Részletek
 32. A.H.G. - balkonláda tartóval (60cm, ezüst)
  4 390 Ft 
  Részletek
 33. ELHO GREEN BASICS - balkonláda alátéttel (30cm, terrakotta)
  1 050 Ft 
  Részletek
 34. GELI - alátét balkonládához (40cm, terrakotta)
  420 Ft 
  Részletek
 35. GELI STANDARD - balkonláda (40cm, fehér)
  370 Ft 
  Részletek
 36. GELI AQUA GREEN PLUS - balkonláda (80cm, fehér)
  3 250 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Balkonláda

A hosszú, hideg telek után alig várjuk, hogy kiszabadulhassunk a házból vagy a lakásból, hogy rendezgethessük, szépítgethessük kertünket, teraszunkat vagy balkonunkat. A legizgalmasabb rész a virágok és virágtartók kiválasztása. Már hatalmas választék közül tudunk válogatni, és mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelőt. Nem mindenki rendelkezik kerttel, így nagyobb földterület hiányában, nagyon sokaknak a balkonládák jelentik a kertet. Ezek a lakásban, az ablak alatt, teraszon és a balkonon is jól mutatnak. A balkonládák hosszúkásak, és nagyrészt négyzetes alakúak. Az ilyen típusok előnye, hogy stabilan tudjuk őket az ablakba vagy a balkonra rögzíteni. Nemcsak virágokat, hanem fűszernövényeket is ültethetünk bele, de akár keverhetjük is a növényeket.

A ládák anyaga többféle lehet. A fém nem igazán ajánlott, mert nem jó hőszigetelő, és a nyári hőségben növényeink földje hamar átmelegszik, ami árthat a gyökérzetnek. A műanyag balkonládák a legelterjedtebbek, áruk is igen kedvező. A cserép- és a famegoldások a legmegfelelőbbek és legidőtállóbbak. A fa balkonládák nagyon mutatósak. Rusztikus és otthonos megjelenést adnak a ház külső megjelenésének. Saját magunk is készíthetünk faládákat virágaink számára. Falemezekből ládát is állíthatunk össze, vagy akár egy farönköt is kivájhatunk. A vájatba virágföldet tölthetünk, majd virágokat helyezhetünk bele. Az ilyen típusok tökéletesen mutatnak udvarokban és kertekben. Balkonokra, a súlyuk miatt, nem megfelelők.

A balkonláda nagyon jól mutatnak teraszokon, hiszen díszítésükre nem találhatunk ennél természetesebb megoldást. Abalakok alá is elhelyezhetjük őket, ilyenkor ügyeljünk arra, hogy balkonláda és a benne lévő virágok jól harmonizáljanak a fallal. A fehér balkonláda egy univerzális megoldás, amely színes virágokkal remekül mutat.

A cserépből készült ládák nagyon jó megoldást jelentenek növényeinknek. Jó nedvszívó képességgel rendelkeznek, ezért a napos helyeken is képesek kellő nedvességet biztosítani növényeinknek.

Ne csak föld kerüljön a ládába!

Sokan követik el azt a hibát, hogy csak földet tesznek a balkonládába. Ennek az a hátránya, hogy a locsolgatások következtében egy idő után a föld kimosódik. Mielőtt még a virágföldet beletennénk a ládába, tegyünk cserépdarabokat az aljára. Ezzel megakadályozzuk a föld kimosódását. A cserépdarabok előtt pedig agyagkavicsot is leteríthetünk, amely a növények gyökereinek segíti a víz felszívását.

Mit vegyünk figyelembe, ha balkonládákba ültetünk?

Amikor virágot ültetünk, vannak bizonyos szabályok, amelyeket figyelembe kell vennünk, ha gazdagon pompázó balkonládákat szeretnénk. Az első ilyen tényező az, hogy ügyeljünk arra, hogy ne zsúfoljuk túl a balkonládákat. A növények megfelelő fejlődéséhez szükségük van elegendő helyre és tápanyagra. Ezt csak úgy lehet elérni, ha nem ültetünk nagyon sok virágot egy cserépbe, mert elszívják egymás elől a vizet és egyéb hasznos tápanyagokat.

Nagyon fontos, hogy erkélyünk fekvésének megfelelő növényeket ültessünk. Amennyiben a nap nagy részében erős napsütés éri a balkonunkat, ne ültessünk olyan növényeket, amelyek a hűvös helyeket kedvelik. A balkonládákban érdemes azonos igényű virágokat elhelyezni.

Amennyiben az előző években használt ládák még jó állapotban vannak, és újra fel szeretnénk őket használni, mindenképp tisztítsuk meg őket ültetés előtt. Győződjünk meg róla, hogy a ládánk rendelkezik-e vízelvezető nyílással. Amennyiben nem, mindenképp fúrjuk ki az alját, hogy a felesleges víz távozhasson. Az agyagládáknál hasznos tudni, hogy érdemes őket egy-két napra vízbe áztatni. Ez azért fontos, mert így magukba szívják a vizet, és később nem vonják el a nedvességet a virágoktól.

A magasabb szárú növényeket mindig a hátsó sorba ültessük, előre pedig az alacsonyabbakat. A csüngő virágokat is előre kell ültetni. Ültetéskor mindenképp tartsuk be a tőtávolságot.

A jobb vízelvezetés és a földkimosódás érdekében, a balkonládákba ne csak földet tegyünk, hanem agyaggranulátumot, kavicsot, agyagdarabokat. Azért, hogy lazítsuk a földet, és növeljük annak légáteresztő képességét, ajánlott homokkal keverni. Ha ültetéskor legalább 2 centiméter távolságot hagyunk a cserép peremétől, akkor öntözéskor nem fog kifolyni a víz.

Ügyeljünk a ládák stabil és biztonságos elhelyezésére, hogy azok semmiképp se essenek le a balkonról. Amennyiben keskeny az ablakpárkányunk, a ládák felszerelésnél különösen ügyeljünk a megfelelő szerelésre.

Card logos