Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Növénytartó és kerti dekoráció

Megtekintés Rács Lista

1-9/1040 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/1040 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

NÖVÉNYTARTÓ ÉS KERTI DEKORÁCIÓ

Egy kertet számtan stílusban tudunk berendezni. Ha a letisztult berendezéseket szeretjük, akkor dekorálhatunk úgy, mint a skandinávok, de dekorálhatjuk modern vagy vintage stílusban is. Amennyiben szeretjük a vidám stílust, akkor a színes kaspók és virágtartók mellett dönthetünk, de választhatunk csak egyszínű dekorációs eszközöket is. A gyönyörű virágokon, virágtartókon és kaspókon kívül kerti világítást, madáretetőt és akár kis kerti utakat is kialakíthatunk kertünkben. Egy kis kreativitással otthonunkban hangulatos kertet varázsolhatunk.

NÖVÉNYTARTÓK ÉS KASPÓK

Minden növény más bánásmódot és hőmérsékletet igényel, ezért nem ültethetünk ki minden növénytípust a kertbe. A tél vagy a hűvösebb idő beköszöntével, a mediterrán növényeket feltétlenül zárt helyre kell helyezni. Ez csak akkor lehetséges, ha azok külön, valamilyen virágcserépbe vannak ültetve. A virágcserepek és kaspók számtalan típusa közül válogathatunk. Találunk klasszikus, terrakottaszínű kaspókat, valamint feketéket, fehéreket és színeseket. A klasszikus formáktól kezdve egészen a modern kialakításig: bármit megtalálhatunk. Vásárolhatunk kerámia, műkő, beton növénytartókat, valamint fából készülteket is. Nagyság szempontjából is minden típust megtalálunk, igényeink és ízlésünk szerint válogathatunk.

Ha nehéz és stabil edényt szeretnénk vásárolni, hogy elkerüljük azt, hogy a szél vagy a kellemetlen időjárás kárt okozzon virágainkban, akkor mindenképp kerámia-, beton- vagy műkő edényt kell választanunk. Ezek igen nehezek, a bennük lévő föld súlya miatt csak óvatosan, valamilyen görgős eszköz segítségével tudjuk elmozdítani a helyükről. Ezek a típusok jól bírják az időjárás viszontagságait. Amennyiben olyan edényeket keresünk, amelyeket könnyen át lehet helyezni, a műanyag kaspók jelentik számunkra a megoldást. Manapság már hatalmas a választék a műanyag kaspókat illetően, egyesek megtévesztően hasonlítanak a terméskőre.

Ha természetes hatást szeretnénk, akkor a fa növénytartókat válasszuk. Ezeket inkább vidéki kertekben láthatjuk, de nagyvárosi kertekben is igen jól mutatnak. Erre a célra akár régi favödröt vagy fahordót is használhatunk. Amennyiben régi boroshordót használunk, a hosszabb élettartam miatt, azt mindenképp kezeljük konzerválószerrel.

Amennyiben nincs kertünk, csak egy kis erkéllyel rendelkezünk, akkor függőkosarakat és erkélyládákat használhatunk. A függőkosarak esetében ügyelnünk kell arra, hogy a bennük lévő növényeket rendszeresen öntözzük, hiszen a szél és a napsütés kiszáríthatja őket. Az erkélyládáknál pedig figyeljünk arra, hogy kifolyónyílás is legyen rajtuk, mert a pangó nedvesség kárt okozhat a növényekben. Ezek egyszerű megoldások, amelyekkel különlegesebbé és élvezhetőbbé tehetjük otthonunkat. Természetesen, ezekkel kerti pavilonokat is díszíthetünk.

Nagyon sok kertben találkozunk kerti szobrokkal is. Vásárolhatunk nagyobb méretűeket is, ezeket általában a kert középpontjába szokás helyezni, a kisebbeket pedig visszafogott dekorációs tárgyként alkalmazzuk, egy adott növénycsoport hangsúlyozása érdekében. Igen sokféle kerti szoborral találkozhatunk. A hagyományos stílusútól egészen az absztrakt fajtáig bármit megvásárolhatunk. Arra azonban ügyeljünk, hogy ízléses darabot válasszunk, amely illik kertünk stílusához! Ezek tartós anyagból készülnek, így jól tűrik az időjárás káros hatásait is.

MIRE KELL ÜGYELNÜNK KERTÜNK DEKORÁLÁSAKOR?

Nagyon fontos néhány tényezőt figyelembe venni, amikor kertünket dekoráljuk. Figyeljünk arra, hogy elég növényt használjunk. A kerti bútorok mellé szükségesek a virágok, dekoratív kaspók, futónövények és fák. Akár tujákat is ültethetünk, így viszünk életet a kertünkbe. Ügyeljünk a világításra is, használjunk hangulatvilágítást, járdavilágítást vagy függesztékeket! Ezek nagyon sokat számítanak a kellemes és hangulatos légkör kialakításában. Használjunk dekorációs eszközöket, de vigyázzunk, hogy azért túlzásba se essünk!