Szabadtéri zuhany

Megtekintés Rács Lista

1-9/14 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/14 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

SZABADTÉRI ZUHANY A KELLEMES NYÁRI HŰSÖLÉSÉRT

A szabadtéri zuhany kétségkívül nagyszerű szolgálatot tesz a legforróbb nyári napokon; a forróságban nemcsak felüdülést eredményez számunkra, hanem komfortosabbá teszi az udvarunkat, nedvességgel látja el a növényeinket, és némileg hozzájárul ahhoz, hogy a kipárolgásnak köszönhetően élhetőbb legyen az udvarunk mikroklímája – még a legnagyobb kánikulában is.

Nem kérdés, egy kerti zuhany nagyszerű szolgálatot tehet számunkra, viszont egyáltalán nem mindegy, melyiket választjuk, milyen szilárd alapot választunk neki… Senki sem szereti a dagonyát, ezért érdemes valamilyen alapot tervezni, a kényelmünket elsősorban mégis a szabadtéri zuhany kiválasztása szolgálja. Tekintsük át, milyen kínálattal találkozhatunk, mely típusok jelenthetik számunkra az optimális választást! Ár és felszereltség tekintetében igen széles a választék, ezért érdemes alaposan megfontolni, melyik típus mellett tesszük le a voksunkat.

A belépő kategória termékei közé sorolhatók a különböző állványos megoldások, amelyek rendszerint egyszerű szerkezeti felépítéssel rendelkeznek. A legtöbb ilyen szabadtéri zuhany magassága állítható, így könnyedén megválaszthatjuk a számunkra ideális és kényelmes beállítást. A vizet egy klasszikus kerti tömlő segítségével juttatjuk el a zuhanyig, tehát a rendelkezésre álló vizet nem melegíti fel. Esetleg a tömlőben lévő, a napsütéstől felmelegedő víztől várhatjuk, hogy kellemesen meleg legyen, ennek mennyisége azonban erősen korlátozott. Rendszerint háromlábú és leszúrható kivitellel találkozunk, ezek kényelmesen elhelyezhetők akkor is, ha térkövekkel raknánk ki a területet. Ha térköveket használunk, érdemes olyat választani, ami nem csak nyáron, hanem tavasszal, ősszel és télen is beleillik a kert hangulatába.

A belépő kategóriához sorolt egyszerű állványnál némileg komfortosabbak lehetnek azok a szabadtéri zuhanyok, amelyek saját alapra erősített csővázas zuhanyzóval rendelkeznek. Ezek esetében maga a tartály biztosítja a stabilitást, így kisebb a valószínűsége, hogy felborul a szerkezet. Sőt, a tartályban lévő víz kellemesen felmelegedhet a napon, ha van erre ideje… Hozzávetőlegesen másfél-két óra alatt már kellemesen langyossá válhat a tartályban lévő víz, ami nagyjából két percnyi tusolást tesz lehetővé. Ezt követően megint várnunk kell másfél-két órát, hogy a tartályban lévő víz ismét kellemesen langyossá váljon. A tartályok átmérője rendszerint 45 centiméter körüli, ami hozzávetőlegesen 5-6 liter vizet tárolhat, így kellő stabilitást biztosíthat számunkra.

Ha nem érjük be az egyszerű hidegvizes megoldásokkal, lépjünk tovább és ismerjük meg a szolár tartályra épülő csővázas, szabadtéri zuhanyokat! A kialakításuk gyakran hasonló a tartállyal rendelkező hidegvizes zuhanyokra; a meleg vizet napenergia segítségével állítják elő, a nap sugarai felmelegítik a zuhany aljában tárolt vizet, a keverőcsap segítségével pedig egyszerűen megválaszthatjuk a kívánt vízhőmérséklet. A fejlettebb termékek bemeneti nyomásszabályzó biztonsági szeleppel rendelkeznek. Telepítésük gyors és egyszerű, nincs szükség szakértelemre, csupán a tömlőt kell csatlakoztatnunk.

A felsőkategóriába sorolható szolárzuhanyok ideális választást jelentenek azok számára, akik kényelmes és energiatakarékos megoldást keresnek. Ezek esetében már számos extrával is találkozhatunk; rendszerint beépített hőmérővel és állítható, krómozott zuhanyfejjel, egyes termékek pedig lábmosásra alkalmas alsó csappal is fel vannak szerelve.