Jakuzzi és kültéri masszázsmedence

Megtekintés Rács Lista

7 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

7 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

A JAKUZZI ÉS A KÜLTÉRI MASSZÁZSMEDENCE LESZ AZ ÚJ KEDVENCÜNK!

A jakuzzi és a masszázsmedence többet nyújt számunkra egyszerű felüdülésnél. A megfelelően kiválasztott jakuzzi és medence a pihenés, a romantika és a relaxáció helyszíne is. Nem túlzás azt állítani, hogy új színt visznek a mindennapjainkba, persze csak abban az esetben, ha megfelelőt választunk.

ÍGY FEJTI KI A JÓTÉKONY HATÁSÁT A JAKUZZI…

A masszázsmedence, a meleg víznek köszönhetően, képes megemelni a test hőmérsékletét, miközben a vízsugarakkal kellemes masszázst végez. A kellemesen meleg közeg hozzájárul a vérerek tágulásához, aminek köszönhetően az oxigén szabadabban áramolhat szerte a testünkben. A jakuzzi a súlytalanság kellemes érzését biztosítja számunkra, csökkenti az ízületeinkre nehezedő nyomást, miközben hozzájárul az endorfin nagyobb mértékű felszabadulásához.

A jakuzzi gyakran a társasági és a családi élet központjává válik. Mindenki imádja a masszázsmedencében való pancsolást, a különböző vízáramok, nyakzuhanyok, vízesések masszírozó hatását. A kisgyermekek is szívesen töltik az idejüket a vízben, számukra az önfeledt játék élménye mindennél kedvesebb.

A JAKUZZI NEM CSAK BELTÉRI KIVITELBEN KÉSZÜL

A jakuzzi vásárlása előtt számos szempontot kell figyelembe vennünk annak érdekében, hogy a számunkra ideális masszázsmedencét választhassuk ki. A filmekben gyakran látunk udvarokon, teraszokon vagy akár tetőkön elhelyezett masszázsmedencéket, mégis ritkán gondolunk arra, hogy ez a valóságban is lehetséges.

Habár rendszerint nem teszünk különbséget a beltéri és a kültéri jakuzzik között, azt mégis érdemes szem előtt tartani, hogy kültéri felhasználás esetén szigeteléssel rendelkező jakuzzit válasszunk! A szigetelés hozzájárul a költséghatékony üzemeltetéshez, aminek elsősorban alacsony külső hőmérséklet esetén van nagy jelentősége. Ugyanakkor fontos tudni azt is, hogy a különböző jakuzzik szigetelőrétege különböző lehet; némelyek esetében csak részleges szigetelést találunk, más termékeknél viszont teljes szigetelés biztosítja a költséghatékony használatot. Kültéri használatra vásárolt jakuzzi esetén ellenőrizzük a termék UV-állóságát!

MEKKORA JAKUZZI IDEÁLIS SZÁMUNKRA?

A méretbeli kínálat elég nagy ahhoz, hogy a számunkra ideális méretűt választhassuk ki. Érdemes átgondolni, hogy csak a szűk család használná, vagy esetleg a barátainkat is vendégül látnánk egy-egy jakuzziparty erejéig, ha csak kettesben használnánk a párunkkal, megelégszünk-e egy-két masszázspozícióval, vagy inkább nagyobb felszereltség mellett döntenénk.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a kiválasztás során gyakran a rendelkezésre álló hely mérete a döntő. Előfordulhat, hogy szívünk szerint egy 230 centiméteres modellt választanánk, de csak egy 180 centiméter széleset tudunk elhelyezni… Ilyenkor sajnos kompromisszumot kell kötnünk, vagy más helyet kell választanunk a masszázsmedencének. Beltéri használat esetén a nyílászárók mérete is döntő; sajnos megtörténhet az is, hogy a kiszemelt jakuzzit egyszerűen nem tudjuk bevinni a helyére.

EZT IS TUDNI KELL, HA JAKUZZI VÁSÁRLÁSÁT TERVEZÜNK…

Jakuzzi vásárlása előtt érdemes tájékozódni a beszerelés alapvető feltételeiről. A jakuzzi beszerelése előtt biztosítanunk kell a megfelelő, vízszintes, szilárd alapot. Ez minden jakuzzi esetén elengedhetetlenül szükséges. Meg kell győződnünk arról, hogy a burkolat megfelelő alátámasztást garantál a jakuzzi számára. Tehát kültéri felállítás esetén nem választhatunk homokos, kavicsos vagy egyenetlen terepet. Amennyiben faalapzaton helyeznénk el a masszázsmedencét, figyelnünk kell a teherbírásra; a jakuzzi méretétől függően az alapnak legalább 600-900 kg/m2 teherbírással kell rendelkeznie!

A JAKUZZI ÜZEMELTETÉSI KÖLTSÉGEI

Alapvető megállapításként elmondható, hogy a magasabb minőséget képviselő jakuzzik kedvezőbb költségek mellett üzemeltethetők, vagyis a jakuzziárak gyakran fordítottan arányosak az üzemeltetési költségekkel. Három költséggel érdemes számolni; az elhasznált víz, a villamos energia, illetve a higiéniát biztosító vegyszerek árával.

Fontos tudni, hogy a jakuzzi vízkezelési rendszert alkalmaz annak érdekében, hogy a vizet tisztán és frissen tartsa, vagyis a vizet csupán évente két-három alkalommal kell lecserélni! Sokan úgy hiszik, hogy a víz rendszeres cseréjére van szükség, de ez tévedés. A vízkezelő rendszer és a megfelelő szerek használata garantálja, hogy a közeg tiszta és egészséges maradjon akár hónapokon keresztül is. Ez azt jelenti, hogy a jakuzzi használata nem jár jelentősebb vízfogyasztással, így a költségeket nem emeli jelentős mértékben. Sőt, a fejlett vízkezelő rendszernek köszönhetően a vegyszerhasználat is minimális, így ez a tétel sem jelenthet magasabb kiadást.

Az üzemeltetés során a legfőbb költséget a villamos energia használata jelenti, de a korszerű jakuzzik ma már rendkívül energiahatékony működést szavatolnak. A szabályozható fordulatszámú motorok, a fejlett szigetelő rétegek, a jól záródó termotetők és a különböző funkciók azt a célt szolgálják, hogy az üzemeltetés költségei minél alacsonyabbak maradhassanak.

KÜLTÉRI MASSZÁZSMEDENCE – FELFÚJHATÓ JAKUZZI A KERTÜNKBEN

Miután megismerkedtünk a hagyományos jakuzzival, a kültéri masszázsmedencéről is érdemes szót ejtenünk. Minőségi anyaghasználatának köszönhetően a legmagasabb elvárásainknak is képes megfelelni, így a jakuzziélményt akár a kertben is élvezhetjük.

A masszázsmedence jótékony hatást gyakorol az emberi szervezetre; a meleg víz segítségével megemeli a testhőmérsékletünket, a vízsugarakkal pedig masszírozó hatást biztosít. A meleg vízközegnek köszönhetően tágulnak a vérereink, az oxigén szabadon áramolhat a testünkben. A masszázsmedence a súlytalanság kellemes érzését kínálja, csökkenti az ízületeinkre nehezedő nyomást, miközben hozzájárul az endorfin nagyobb mértékű felszabadulásához.

Érdemes elmondani, hogy a masszázsmedence nem csupán az egészségünkre van jótékony hatással, hanem a társas kapcsolatainkra is. Egy megfelelő méretű masszázsmedence a családi élet központjává válhat, a gyerekek egyszerűen imádják.

A FELFÚJHATÓ KÜLTÉRI MASSZÁZSMEDENCE

Ha a masszázsmedencék kerülnek szóba, jellemzően mindenki a klasszikus akril- vagy más, szilárd anyagból készült jakuzzikra gondol. A felfújható kültéri masszázsmedencék sokkal kevésbé ismertek és kevésbé elterjedtek. Érdemes azonban alaposabban is megismerni őket, hiszen nagyszerű alternatívát jelentenek a milliós áron megvásárolható, hagyományos jakuzzikkal szemben!

A hagyományos, „szilárd” masszázsmedencéket gyakran használjuk belső térben és a szabadban is, a felfújható masszázsmedencéket viszont jellemzően kültéri használatra vásároljuk. Nem túlzás azt állítani, hogy a felfújható masszázsmedence egy hagyományos jakuzzi árának töredékéért vásárolható meg, így könnyebben szánhatjuk el magunkat a vásárlásra.

MILYEN SZABADTÉRI MASSZÁZSMEDENCÉT VÁLASSZUNK?

A kültéri, felfújható masszázsmedencék esetében is különböző méretekkel találkozunk. Érdemes átgondolnunk, hogy mekkorára van szükségünk, csak a párunkkal mártóznánk meg benne, esetleg az egész család használná. Jellemzően négy-hatszemélyes masszázsmedencékkel találkozunk; a legnagyobbak akár partyhelyszínként is funkcionálhatnak.

Fontos szempont az anyagminőség, hiszen egy felfújható masszázsmedence esetében elsősorban a felhasznált alapanyag, illetve a varrás minősége határozza meg, milyen élettartamot várhatunk tőle. A minőségi masszázsmedencék esetében többszörös varrással találkozunk, amely gyakorlatilag elnyűhetetlenné teszi az anyagot.

Fontos, hogy maga a medence igényes kialakítással rendelkezzen, a vízszűrő pedig megbízhatóan ellássa a feladatát! Utóbbi szempont esetén tulajdonképpen csak a gyártó minősítése szolgáltat garanciát. Hasznos, ha a vízforgató, a szűrő-, a légbefúvó és a gyorsfűtő rendszer egységet alkot. Érdemes olyan masszázsmedencét választani, ami digitális kezelőpanellel van ellátva, így a vízhőmérsékletet mindig egyszerűen és kényelmesen változtathatjuk az igényeinknek megfelelően. A korszerű masszázsmedencék esetében energiatakarékos üzemmódot is használhatunk.

A felfújható, kültéri masszázsmedence legnagyobb előnye – a klasszikus akril társaival szemben –, hogy esetükben a telepítés szinte pofonegyszerű. Gondoskodnunk kell elektromos hálózatról, illetve a medence feltöltéséről, de különösebb teendőnk nincs a beüzemelés során. Fontos tudni azonban, hogy csakis vízszintes, szilárd talajon vagy burkolaton helyezhető el! A felfújható masszázsmedencék rendszerint nem téliesíthetők, ezért leeresztve, fagymentes helyen kell tárolni azokat!

A BAUHAUS által forgalmazott, kültéri masszázsmedencék megfelelnek a minőségi elvárásoknak. Élvezzük a jótékony hatásukat, és adjuk át magunkat a pihentető súlytalanságnak!