Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Faház és szerszámosház

Megtekintés Rács Lista

1-9/32 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/32 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

FAHÁZ ÉS SZERSZÁMOSHÁZ

Az évek során nagyon sok olyan eszközünk, tárgyunk gyűlik össze, amelyeket nem tudunk feltétlenül a házban tárolni. Sőt, nem is tudnunk mindent. Egy nagy, magas létrát vagy a fűnyírót nem tarthatjuk bent a lakóházban. Ezért minden háztartás igényel olyan kültéri tárolókat vagy épületeket, ahol az ilyen eszközöket tárolni tudja. Nagyon fontos, hogy ezek biztonságban is legyenek. Ilyen eszközeink, amelyek minden otthonban megtalálhatók, a kerti munkálatokhoz szükséges eszközök, szerszámok, létrák, a fűnyíró, takarítóeszközök, kerti bútoraink stb. Azt, hogy pontosan milyen tárolóra van szükségünk, azt igényünk és szükségleteink határozzák meg. Amennyiben szabadidős tevékenységeinkhez keresünk egy fedett épületet, akkor érdemes a faházak között körbenézni, ha viszont szerszámainknak, akkor szerszámosházat kell vásárolnunk.

FAHÁZAK

A kerti faházak manapság nagyon elterjedtek, hiszen természetes anyagból készülnek, így környezettudatos hatást keltenek, igen megnyerők. A funkcionalitásuk mellett, hogy megóvják értékeinket, esztétikus díszévé is válhatnak kertünknek.

Mi alapján válasszuk ki a megfelelő kerti faházat? Első szempont a megfelelő méret kiválasztása. Át kell gondolnunk, hogy milyen célra szeretnénk használni, mit szeretnénk benne tárolni most és a jövőben egyaránt. Ha szabadidős tevékenységeinkre keresünk egy fedett hajlékot, akkor azt kell átgondolnunk, hogy milyen célra kell, illetve hogyan szeretnénk berendezni. Mivel a fa könnyen festhető, így annak külső színét igényünknek és ízlésünknek megfelelően alakíthatjuk. Ha szerszámok tárolására akarunk faházat venni, akkor, a funkcionalitás érdekében, mindenképp érdemes duplaajtós kivitelt vásárolni. Faházat előtetős kivitelben is beszerezhetünk. A csukott részben biztonságban tárolhatjuk eszközeinket, az előtető alatt pedig autónkat is parkolhatjuk, de nyáron egy kerti party helyszíneként is szolgálhat. Kerti barkácsolásainkhoz is tökéletesen megfelel.

A ma kapható faházak leginkább lucfenyőből készülnek, e fafaj előnye, hogy évtizedeken át is ellátja a feladatát, de mindenképp fontos a megfelelő külső védelem. A faházak tetőfedése, általában, cserép vagy zsindely.

A tartósság érdekében érdemes a faházakat évente egyszer lefesteni, és, amennyiben lehetőségünk van rá, betonalapra helyezni. A beton megakadályozza, hogy a fa magába szívja a talaj nedvességét, valamint stabil alapot is ad.

SZERSZÁMOSHÁZAK

A szerszámosházak tökéletes megoldást nyújtanak szerszámaink, kerti eszközeink, kerti bútoraink, sport-és kempingeszközeink, a fűnyíró stb. praktikus, biztonságos és helytakarékos tárolására. Egyes típusok dupla, kétszárnyú ajtóval rendelkeznek, amely a funkcionalitást még inkább növeli. A szerszámosházak megóvják szerszámainkat a szennyeződéstől és a nedvességtől is. Ezek igen stabil szerkezetek, és egyes típusok zárhatók is, így teljesen biztosak lehetünk abban, hogy értékes tárgyaink jó helyen vannak. A kerti tárolók ellenállók, nem okoz bennük kárt sem az eső, sem a hó és a fagy sem. Találkozhatunk fa-, műanyag és fémtípusokkal is. A fa szerszámosházak előnye, hogy igen esztétikusak, jól beleillenek a környezetbe. Azonban külalakjukat csak úgy őrizhetik meg hosszú távon is, ha évente legalább egyszer lefestjük, lelakkozzuk. A műanyag változatok azért közkedveltek, mert nem igényelnek karbantartást, és időállók is. A fémből készült szerszámosházak, a három típus közül, a legstrapabíróbbak és a legdrágábbak is. Természetesen, ezek is karbantartást, lefestést igényelnek.