1. SUNFUN MIA - kerti szék (barna)
  11 990 Ft 
  Részletek
 2. MWH SAVOY - kerti szék (szürke)
  13 990 Ft 
  Részletek
 3. SUNFUN MAIKE - kerti szék (szürke)
  5 490 Ft 
  Részletek
 4. Kerti szék (szürke)
  4 990 Ft 
  Részletek
 5. SUNFUN DIANA - kerti szék (natúr, pozicionálható, akácia)
  19 990 Ft 
  Részletek
 6. SUNFUN NEILA - kerti szék (ezüstszürke)
  11 990 Ft 
  Részletek
 7. SUNFUN LEA - kerti szék (tób-fekete)
  6 790 Ft 
  Részletek
 8. SUNFUN VERA - kerti szék (natúr, pozicionálható)
  32 990 Ft 
  Részletek
 9. SUNFUN LEA - kerti szék (tób, pozicionálható)
  11 990 Ft 
  Részletek
 10. KETER HARMONY - kerti szék (fehér-cappuccino)
  10 990 Ft 
  Részletek
 11. Kerti szék (alu)
  9 390 Ft 
  Részletek
 12. SENSUM ANTIBES - kerti szék (antracit)
  25 790 Ft 
  Részletek
 13. SUNFUN AMY - kerti szék (fekete)
  6 790 Ft 
  Részletek
 14. SUNFUN AMY - kerti szék (fekete, pozicionálható)
  11 990 Ft 
  Részletek
 15. MWH SAVOY - kerti szék (szürke, pozicionálható)
  25 990 Ft 
  Részletek
 16. SUNFUN NEELE - kerti szék (szürke-barna)
  39 990 Ft 
  Részletek
 17. CURVER MONOBLOCK KIDS - gyerekszék (kék)
  1 890 Ft 
  Részletek
 18. SUNFUN LEA - kerti szék (aqua-fekete)
  6 790 Ft 
  Részletek
 19. SUNFUN LEA - kerti szék (világoskék)
  5 990 Ft 
  Részletek
 20. VALENCIA - kerti szék (fehér)
  19 990 Ft 
  Részletek
 21. SUNFUN MAJA - kerti szék (szürke, pozicionálható)
  29 990 Ft 
  Részletek
 22. SUNFUN DIANA - kerti szék (natúr, pozicionálható)
  21 990 Ft 
  Részletek
 23. SUNFUN LEA - kerti szék (zöld-fekete)
  6 790 Ft 
  Részletek
 24. CURVER MONOBLOCK KIDS - gyerekszék (zöld)
  1 890 Ft 
  Részletek
 25. SUNFUN CARINA - kerti szék
  28 990 Ft 
  Részletek
 26. ALLIBERT IOWA - kerti fotel (cappuccino-homok)
  14 990 Ft 
  Részletek
 27. SUNFUN LEA - kerti szék (fekete)
  6 790 Ft 
  Részletek
 28. ALLIBERT IBIZA - kerti szék (fehér)
  5 590 Ft 
  Részletek
 29. SUNFUN JANINA - kerti fotel
  34 990 Ft 
  Részletek
 30. SUNFUN KATHRIN - étkezőpad (natúr)
  63 990 Ft 
  Részletek
 31. CURVER MONOBLOCK KIDS - gyerekszék (rózsaszín)
  1 890 Ft 
  Részletek
 32. Kerti szék (antracit, relaxációs)
  19 990 Ft 
  Részletek
 33. SUNFUN LEA - kerti szék (tób)
  6 490 Ft 
  Részletek
 34. SUNFUN YASMINE - kerti szék (natúr)
  17 990 Ft 
  Részletek
 35. SUNFUN YASMINE - kerti szék (natúr, pozicionálható)
  29 990 Ft 
  Részletek
 36. SUNFUN LEA - kerti szék (fekete, pozicionálható)
  9 990 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Kerti szék választása okosan

Szépet, időtállót, kicsit vagy nagyot, egyszerűt vagy összecsukhatót, műanyagot vagy fémvázasat? Ha kerti szék vásárlását tervezünk, sorjáznak a kérdések. Nem érdemes elkapkodni a kiválasztást, válasszunk inkább körültekintően! Nem bánjuk meg az erre szánt időt.

A kerti székek jóval többet adnak számunkra, mint az ücsörgés lehetőségét. Nekik köszönhetően kényelmesen pihenhetünk a szabad levegőn, apró kis zugokat hozhatunk létre, ahol megpihenhetünk egy fárasztó nap végén. Akár a kedvenc könyvünk és egy limonádé társaságában, akár a barátainkkal töltenénk némi szabadidőt, a kerti székek nagyszerű szolgálatot tesznek.

Ha kerti szék vásárlását tervezzük, felvetődik a kérdés, milyen típusút érdemes választani, illetve milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani. A kültéri székek kiválasztása során az elsődleges szempont a kényelem kérdése. Léteznek a nappali bútorok kényelmét idéző kerti székek, és léteznek kifejezetten egyszerű műanyag székek is, amelyek karfával sem rendelkeznek. Érdemes meggondolnunk, a kényelmet vagy az egyszerűséget részesítenénk előnyben. Ha a kényelem mellett döntünk, mindenképpen vegyük szemügyre a széket, és nézzük meg, a karfája kellő magasságban helyezkedik-e el, illetve elég széles-e ahhoz, hogy biztos támaszt nyújtson a karunknak.

A funkcionalitás is fontos szempont lehet, hiszen az igényeink is különbözők. Minél több időt szeretnénk eltölteni a kertben üldögélve, annál kényelmesebb darabokra lesz szükségünk. Ha szívesen olvasnánk a kerti széken ülve, érdemes lehet előnyben részesíteni a kerti foteleket, amelyek a nappaliban megszokott kényelmet jelentik számunkra. Persze arra is érdemes figyelni, hogy a kiszemelt székek rakásolhatók-e, esetleg összecsukhatjuk-e őket. Mindkét típus igen helytakarékos, esetükben nem kell attól tartanunk, hogy a téli időszakban nem tudjuk elpakolni őket.

Fordítsunk figyelmet arra is, hogy a kiszemelt kerti szék milyen karbantartást igényel. A természetes fából készült székeket időnként ápolnunk vagy festenünk kell, a műanyag, polirattan és a fémből készült székek esetében nincs ilyen teendőnk. Ezzel el is érkeztünk a legfontosabb kérdéshez: milyen anyagból készüljenek a kerti székeink. Mindegyik rendelkezik előnyös és hátrányos tulajdonságokkal, nem elég csupán a tisztítás vagy az ápolás alapján dönteni.

Ma is roppant népszerűek a klasszikus műanyag kerti székek, azonban fontos kihangsúlyozni, hogy ezek a székek már sokkal magasabb minőségű polipropilénből készülnek. Mivel kedvező áron vásárolhatjuk meg őket, ráadásul strapabírók, képesek ellenállni az időjárás viszontagságainak, így sokak számára vonzók. A tisztításukra sem kell komolyabb gondot fordítani, időnként nedves ronggyal át kell törölgetni őket, ha pedig teljesen elkoszolódtak vagy sárossá váltak, akár magasnyomású mosót is segítségül hívhatunk. Jelentős elkoszolódás esetén felületaktív mosószereket alkalmazhatunk, a műanyagban nem tehetünk kárt.

Sokak számára a fémből készült székek jelentik az ideális választást. Ezek kifejezetten erősek, jól terhelhetők és masszívak. Rendszerint acélból és alumíniumból készült székekkel találkozunk, az ülőrészüket és a támlájukat gyakran textilből készítik. Ezek a székek gyakran rakásolhatók, némelyek pedig összecsukhatók, így a szállításuk és a tárolásuk is egyszerű. Anyaghasználatuknak köszönhetően jól ellenállnak az időjárás viszontagságainak, a fémrészek könnyedén tisztíthatók.

Ha fontos számunkra a természetközeliség, a keményfából készült kerti székek jelenthetik a legjobb választást. Ideális megoldást kínálnak beépített teraszok és természetes kertek esetében is. Ezek a kerti székek valóban igényes megjelenéssel rendelkeznek, ráadásul erősek és stabilak, viszont nem szabad megfeledkezni arról, hogy időnként ápolnunk kell őket! Megfelelő ápolás esetén az élettartamuk jelentősen meghosszabbítható; évente-kétévente egy olajos kezelés kellő védelmet biztosít számukra az időjárás hatásaival és a hajnali nedvességgel szemben. Ha nem szeretnénk lemondani a fáról, de nem szeretnénk olajos kezelést vagy festést végezni, abban az esetben a műfa székek jelenthetnek alternatív megoldást.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában szereplő kerti székek kivétel nélkül magas ár-érték aránnyal rendelkeznek, érdemes megtekinteni őket. A széles választékban mindenki megtalálhatja az igényeinek és ízlésének leginkább megfelelő darabokat, amelyek kényelmes pihenést tesznek lehetővé a kertben töltött órák során.

Card logos