Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Pad és dívány

Megtekintés Rács Lista

1-9/12 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/12 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KERTI PADOK, ÉS AMIT ÉRDEMES TUDNI RÓLUK

Mindannyian szeretünk megpihenni a kertünkben; egy fárasztó nap után jól esik némi ücsörgés, különösen egy jó könyv és egy finom limonádé társaságában. Egy kerti pad remek szolgálatot tesz számunkra, ha szeretjük a passzív kikapcsolódás különböző formáit.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában különböző típusú padokkal találkozhatunk, így megtalálhatjuk a számunkra leginkább megfelelőt. A kiválasztásnál fontos figyelembe venni a pad anyagát! Ha körültekintően választunk, nem foghatunk mellé.

Kerti pad vásárlása előtt el kell döntenünk, hogy milyen anyaghasználattal készült padot választunk. Alapvetően három típus áll rendelkezésre; öntöttvas vagy öntöttvasat idéző klasszikus padok, letisztult formatervezéssel rendelkező, modern kerti padok és „örökzöld” stílust képviselő, fából készült padok. Mindhárom típus rendkívül kellemes és hangulatos megjelenéssel rendelkezik, csupán azt kell eldöntenünk, melyik illik leginkább a kertünkhöz.

A klasszikus öntöttvas vázzal rendelkező padok ma is igen népszerűek. Sőt, nem túlzás azt állítani, hogy újra virágkorukat élik, sokan keresik ezt a klasszikus formát. Egyes padok dekoratív, ízléses mintázattal rendelkeznek, mégsem túlzók vagy giccsesek. A kovácsoltvas váz az örök érték jelképe, ezáltal az ilyen padok eleganciát sugároznak. Bátran ajánljuk a klasszikus berendezésű kertekbe, ahol a természetesség és a hagyományos díszítés jut szóhoz.

A fémből készült padok között találhatunk modernebb kivitelezésű darabokat is; ezek rendszerint letisztult formavilággal rendelkeznek. Nagyszerű választást jelentenek a modernebb elrendezésű kertekben, illetve a tágas teraszokon. Masszív fémvázakkal rendelkeznek, amelyek ellenállnak az időjárás legkülönfélébb viszontagságainak, ezáltal roppant tartósak, a várható élettartamuk magas.

Ha létezik univerzális megjelenés, akkor azt a fából készült kerti padok képviselik. Számos jelzővel illethetjük őket: szépek, igényesek, természetesek, bájosak, illetve klasszikus értéket képviselnek. Egy dologról azonban nem szabad megfeledkezni velük kapcsolatban; a természetes fából készült padok időnként ápolást igényelnek, így csak abban az esetben válasszuk őket, ha hajlandók vagyunk időnként gondoskodni az állapotmegóvásukról!

A fából készült kerti padok textúrái természetességet képviselnek, ennek köszönhetően remekül illenek a különböző teraszokhoz és kertekhez, legyen szó akár klasszikus, akár modern térrendezésről. Az ilyen kerti padok alkalmasak a modern kertek „steril” hatásának ellensúlyozására, illetve alkalmasak a klasszikus kertek felpezsdítésére is. Néhány párnával még kényelmesebbé és otthonosabbá tehetjük az ilyen padokat, természetesen szem előtt tartva, hogy a párnák mintázata és színvilága alkalmazkodjon a kertünkhöz! Vagy egyszerűen csak válasszunk olyat, amihez kedvünk támad!

Ha mégis követni szeretnénk az általános ajánlásokat, az egyhangúság ellensúlyozására válasszunk színes vagy mintás párnákat, ha pedig kellően díszesnek találjuk a kert vagy a terasz berendezését, döntsünk az olyan letisztult színek mellett, mint a földszínek, a bézs, illetve a zöld kellemes árnyalatai.

Ritkán esik szó arról, hogy a pad helyének megválasztása legalább olyan jelentőséggel bír, mint maga a pad kiválasztása… Nincs általános recept, hiszen minden kert más és más, hogyan is lehetne tanácsot adni ebben?! Általános jótanácsokat azonban érdemes lehet megfogadni. Mindenképpen érdemes olyan helyet találni a kerti pad számára, ahonnan ráláthatunk a kert számunkra kedves részére. Maga a látvány határozza meg, hogyan fogjuk érezni magunkat a padunkon ücsörögve, így tehát egyáltalán nem mindegy, hogy a kertünk legszebb és legzöldebb részét látjuk minden pillanatban, vagy pedig az utcafront egy részét kényszerülünk nézni. Sokat segíthet, ha a padot virágos környezetben helyezzük el. Persze nem szabad elfelejteni, hogy a virágok méheket és egyéb rovarokat vonzanak, így ha a jelenlétük zavar bennünket, inkább tartsunk némi távolságot tőlük. Természetesen azt is figyelembe kell venni, hogy a kiválasztott helyen mennyi a napsütéses órák száma; ha a nyár szerelmesei vagyunk, nyugodtan választhatunk naposabb helyet, de valamiféle árnyékolásról mindenképpen gondoskodnunk kell, ha a padot a déli órákban is rendszeresen használni szeretnénk!

Ismerjük meg a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában található kerti padokat, válasszuk az igényünknek és ízlésünknek leginkább megfelelőt!