Napozóágy és hintaágy

Megtekintés Rács Lista

1-9/29 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/29 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

A NAPOZÓÁGY, ÉS AMIT TUDNI KELL RÓLA

Mi lehetne kellemesebb, mint elterülni a kedvenc napozóágyunkon, és élvezni a napsütést egy jeges limonádé társaságában? Egy saját napozóágy lehetőséget biztosít arra, hogy bárhol, bármikor élvezhessük a nyarat és a napsütést. A következőkben sorra vesszük, mit kell tudnunk róluk, és mit érdemes szem előtt tartani a vásárlás során!

A napozóágy vásárlása előtt el kell döntenünk, mennyit szeretnénk rászánni, milyen árkategóriából választunk. A napozóágy árak relatív széles skálán mozognak, így mindenki megtalálhatja a saját ízlésének és igényének megfelelőt, a legegyszerűbb daraboktól egészen a luxuskivitelig. Ki kell hangsúlyozni, hogy az olcsó napozóágyak is tökéletesen ellátják a feladatukat, megfelelő minőséggel rendelkeznek, a várható élettartamuk is kellően hosszú. Esetükben azonban gyengébb minőségű alapanyagokkal találkozhatunk, amelyek tapintása kevésbé kellemes, rendszerint hiányoznak róluk a napellenzők, és a szerkezeti felépítésük is egyszerűbb. Azonban nagyszerű választást jelentenek, ha csak alkalmanként egy-egy órára vennénk igénybe őket.

Fontos kihangsúlyozni azt is, hogy az olcsó napozóágy kínálatban is találhatunk kifejezetten szép és igényes megjelenéssel rendelkező termékeket! Már ezek is alumíniumvázzal készülnek, a kialakításuk pedig jellemzően stílusos és igényes. Az alumínium kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, ellenáll az időjárás viszontagságainak, strapabíró és könnyű. Esetében nem kell attól tartanunk, hogy szállítás közben leszakad a karunk. A kedvező áron megvásárolható napozóágy fekvőfelülete rendszerint textilénből készül, a varrása pedig megerősített. Egyes napozóágyak csúszásgátló kartámasszal rendelkeznek, ami még kellemesebb és kényelmesebb pihenést tesz lehetővé.

A napozóágyak másik népes csoportját a fából készült napozóágyak jelentik. Érdemes elmondani, hogy minden típus rendelkezik előnyös és hátrányos tulajdonságokkal, így nem jelenthetjük ki, hogy az egyik jobb lenne a másiknál. Magunknak kell eldöntenünk, hogy melyik típus felel meg jobban az igényeinknek.

A fából készült napozóágyak ugyanolyan tartósak lehetnek, mint a fémvázas-textilén termékek. Persze ez csak abban az esetben mondható el, ha megfelelő minőségű fa nyugágyat választunk. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában található nyugágyak kivétel nélkül magas minőséget képviselnek, így a várható élettartamuk is kellően magas. Azonban fontos elmondani azt is, hogy a fából készült napozóágy ápolást igényel. Az alumíniumvázas napozóágyak esetében az ápolás kimerül abban, hogy időnként tisztára töröljük őket, a fa nyugágyakat viszont olajos ápolással kell felkészítenünk a forró nyári napokra. Ha szívesen foglalkozunk velük, a természetességüknek köszönhetően kiváló választást jelentenek. Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a fa napozóágyak téli tárolása is kicsit nagyobb figyelmet követel meg… Az alumínium-textilén anyagból készített termékeket bárhol elhelyezhetjük, biztosak lehetünk benne, hogy a következő évben ugyanolyan állapotban találjuk, a fa napozóágyak esetében viszont páramentes és fagymentes tárolás ajánlott.

Természetesen a gyártók nagy figyelmet fordítanak arra, hogy a természetes fából készült napozóágyak minél tartósabbak legyenek, ezért a védelmükről gondosan felvitt védőréteggel gondoskodnak, amit mi magunk tartunk fenn az évek során. Ennek ellenére a fa nyugágyakat védeni kell a nagy mennyiségű víztől; nem szabad őket bokáig érő vízbe állítva használni és hosszabb esős időszakokban sem ajánlatos a szabadban hagyni őket. Az ilyen napozóágyak tehát több figyelmet és törődést igényelnek, mégis egyre többen választják őket, hiszen rendkívül dekoratív megjelenéssel rendelkeznek, és igazi mediterrán hangulatot képesek teremteni akár a kertünkben is!

A BAUHAUS szakáruházak és webáruház széles kínálatában alumíniumvázas és fából készült napernyőket is találunk, amelyek remek szolgálatot tesznek számunkra a napozás során. Válasszuk az igényeinknek leginkább megfelelőt, és élvezzük a napsütést, amikor csak kedvünk van hozzá!

 

HINTAÁGY – AMIKOR A MAXIMÁLIS KÉNYELEM A FONTOS!

A hintaágy talán a legkényelmesebb és leginkább exkluzív kerti bútorunk. Nagyszerű szolgálatot tesz, ha a szabadban fogadnánk a vendégeinket, vagy egyszerűen csak megpihennénk egy fárasztó nap végén a kedvenc könyvünk és egy finom limonádé társaságában!

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában különböző hintaágyakkal találkozhatunk, amelyek különböző méretekkel és kialakítással rendelkeznek. Ennek ellenére túlzás lenne azt állítani, hogy mindenki megtalálhatja közöttük a számára tökéleteset, hiszen a hintaágy kifejezetten helyigényes kerti bútor, ami a szűk teraszokon egyszerűen túl sok helyet foglalnak, vagy el sem férnek. Ha nincs számukra elegendő hely, abban az esetben érdemes megfontolni egy helytakarékosabb kerti garnitúra vagy kerti székek, asztal és napozóágy használatát.

Ha rendelkezésünkre áll elegendő terület, a hintaágy vásárlását biztosan nem bánjuk meg. Imádni fogjuk azt a ringató érzést, amit csak egy hintaágy adhat számunkra. Biztosak lehetünk benne, hogy a vendégeink is a hintaágyat fogják választani a többi kerti bútorral szemben. Persze egyáltalán nem mindegy, milyen hintaágyat vásárlunk!

Mielőtt elhatározzuk, hogy saját hintaágyat helyezünk el a kertünkben, néhány dolgot mindenképpen érdemes szem előtt tartani. Elsődleges figyelmet kell fordítanunk arra, hogy a hintaágy megfelelő stabilitással rendelkezzen. A BAUHAUS szakáruházak és webshop hintaágy kínálatában kizárólag minőségi termékek kapnak helyet, így biztosak lehetünk benne, hogy a választásunk biztonságos használatot tesz lehetővé. A stabil hintaágyak három felnőtt súlyával is terhelhetők, kiválasztás során azonban mindenképpen vegyük figyelembe, a gyártó mekkora maximális terhelhetőséget tüntet fel a termékadatlapon! A kisebb, olcsó hintaágyak maximális terhelhetősége 240 kilogramm körüli, ami azt jelenti, hogy három átlagos testalkattal rendelkező felnőtt helyezkedhet el benne biztonságosan, bár az olcsóbb termékek szélessége rendszerint kisebb, így csak két fő számára használhatók kényelmesen.

A legtöbb hintaágy valamilyen fémötvözetből, illetve acélból készül. Habár olykor-olykor fából készült hintaágyakkal is találkozhatunk, a fémvázzal rendelkező termékek váltak a legnépszerűbbé. A fémvázas hintaágyak mellett szól, hogy erős tartást biztosítanak; minél zömökebb a kialakításuk és minél nehezebbek, annál masszívabbak és tartósabbak lehetnek. A fémvázas hintaágyak kiválóan ellenállnak az időjárás viszontagságainak, legyen szó erős napsütésről vagy folytonos esőről. Nem igényelnek semmiféle karbantartást, csupán nedves ronggyal tisztára kell törölnünk őket, ha elkoszolódnak. A fából készült hintaágyak esetén viszont a zsanérok növelik a sérülés esélyét, ráadásul rendszeresen foglalkoznunk kell a faanyag ápolásával is. Ha ezt nem tesszük meg, abban az esetben az égető napsütésben károsodik a faanyag.

Fontos, hogy a számunkra leginkább megfelelő méretekkel rendelkező hintaágyat válasszuk! Ez esetben sincs egyértelmű ajánlás, hiszen a saját igényeink határozzák meg, hogy mekkorát érdemes választanunk. A kisebb szélességgel rendelkező hintaágyak két fő számára biztosítanak kényelmes üldögélést és ringatózást, ezek rendszerint 150 centiméter körüli szélességgel rendelkeznek. Ha háromfős hintaágyat vásárolnánk, az esetben legalább 170 centimétereset érdemes választanunk, vagy ennél is szélesebbet.

Természetesen további szempontokat is érdemes figyelembe venni annak érdekében, hogy a számunkra leginkább megfelelőt vásárolhassuk meg. Érdemes szemügyre venni a háttámlát, vajon mennyire lehet kényelmes. Előnyös, ha a háttámla dönthető, illetve a saját igényeinknek megfelelően beállítható. Arra is érdemes figyelni, hogy a hintaágy anyaga milyen módon tisztítható és tartható karban; ez vonatkozik magára a vázra is, hiszen a fából készült váz esetében évente karbantartásra lehet szükség, de természetesen vonatkozik a szövetekre is, amelyek egy idő után biztosan elkoszolódnak. Érdemes figyelni arra is, hogy milyen időintervallumot tartalmaz a hintaágy garanciája, illetve a gyártó biztosít-e téli védőtakarót. Tartsuk szem előtt, hogy a kiszemelt hintaágy lábazata alkalmas-e a gyepen való elhelyezésre vagy szilárd talajra van szüksége!

A BAUHAUS szakáruházak és webshop hintaágy kínálatában számos minőségi termék közül válogathatunk, amelyek mindegyike kellemes időtöltést és pihentető üldögélést tesz lehetővé. Ismerjük meg őket, és válasszuk az igényeinknek leginkább megfelelőt!