Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Kőgrill

Megtekintés Rács Lista

9 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

9 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KŐGRILL, HA NEM ÉRJÜK BE KEVESEBBEL...

Grillsütők széles választékával találkozunk; dönthetünk faszenes, elektromos vagy akár gázüzemeltetésű grillek mellett, de ha fontos számunkra a grillezés hangulata és a közös családi időtöltés, akkor a kőgrill teheti számunkra a legjobb szolgálatot.

A kőgrill, illetve a betongrill sokkal több egy ételkészítésre alkalmas eszköznél. Különleges hangulatot biztosít, a kert és a terasz igazi díszei lehet. Gyakran találkozhatunk vele a szabadtéri konyha tartozékaként is. Ahogyan a lakásokban a kandalló, úgy a kertekben a kőgrill teremti meg azt a hangulatot, amiben igazán jól érezhetjük magunkat. Évszázadok óta gyűlünk össze a tűz körül, ilyenkor biztonságban érezzük magunkat, kellemes időt tölthetünk a szeretteink körében. Ebben nyújt segítséget egy megfelelő kőgrill.

A gyártók nagy figyelmet fordítanak a kőgrillek külső megjelenésére. Rendszerint természetes színeket használnak annak érdekében, hogy a betongrill a kert és az udvar szerves részét képezhesse, ugyanakkor odafigyelnek a minőség és a tartósság garantálására is.

Ha igazán szeretjük a grillezett ételeket, nem szívesen korlátozzuk magunkat a nyári grillszezonra. A kerti kőgrill egész évben használható, legyen tavasz, nyár vagy ősz, de ha tényleg imádjuk a grillezést, akár télen is elkészíthetjük a kedvenc ételeinket. Nincs más dolgunk, csak tisztán kell tartani a grillrácsot és üríteni kell a hamutartót, így szinte bármikor azonnal nekikezdhetünk az ínycsiklandó húsok, sajtok és zöldségek elkészítésének.

A kőgrillek rendszerint faszenes grillek, amelyek tökéletes választást jelentenek mindazok számára, akik szeretik az enyhén füstös ízeket. Néhány grilltípus esetében sokan épp ezt az ízt hiányolják. A gázgrillek és az elektromos grillek egész évben egyszerűen és kényelmesen használhatók, nem kell foglalkoznunk a hamutartó ürítésével, viszont gázcsatlakozásról vagy elektromos hálózatról kell gondoskodnunk. Ráadásul esetükben nem élvezhetjük azt a kellemes füstös ízvilágot, ami miatt a faszenes grilleket imádjuk. Való igaz, hogy a faszenes grillek esetében gondoskodnunk kell a tüzelőről, használat után ürítenünk kell a hamutartó tálakat, a rácsokat le kell suvickolnunk, mégis a faszenes megoldásokat tekinthetjük a legnépszerűbbnek. Közöttük képviselnek felsőkategóriát a kőgrillek, azaz a betongrillek.

Fontos tudni, hogy a megválasztott tüzelőanyag legalább olyan jelentőséggel bír a végeredmény tekintetében, mint a hús, a pác vagy a fűszerek. Érdemes figyelmet fordítani a tüzelőanyag kiválasztására, csakis megbízható kereskedőtől vásároljunk, az ismeretlen gyártótól származó kétes minőségű termékeket pedig kerüljük el! A kőgrillek néhány típusában hasábfával is tüzelhetünk, illetve bio begyújtófolyadékok is kaphatók.

A faszén begyújtása némi fejtörést okozhat a kezdők számára, de megfelelő eszközzel ez sem jelenthet problémát. Sokan közönséges gyújtóst használnak; erre a célra alkalmasak a száraz ágak, a vékonyra hasogatott tűzifa, némi papírral kiegészítve. Ma már rendelkezésünkre áll úgynevezett grillgyújtó folyadék is. Ha ilyet használunk, válasszunk színtelen és szagtalan terméket, máskülönben előfordulhat, hogy a szagát átveszi a készülő étel. Ha ennél fejlettebb megoldást keresünk, az izzítócső lehet számunkra az ideális választás.

Ha húsokat grilleznénk, lehetőség szerint 1 centiméter vastag darabokat válasszunk! Ne szúrjuk meg őket grillezés közben, mert úgy könnyebben kiszáradnak, használjunk inkább forgató csipeszt. A zöldségek grillezését kisebb hőfokon érdemes végezni.