Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Napernyőtalp

Megtekintés Rács Lista

1-9/14 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/14 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

NAPERNYŐTALP, A SZILÁRD ALAP

A napernyőtalp megbízható és stabil alapot kell biztosítson a napernyőnek, legyen az középpontos vagy oldalról belógatható napernyő. Egy erős, masszív napernyőtalp nem dőlhet fel semmilyen időjárási viszontagságok közepette, nem fújhatja el az ernyőt a szél.

Fontos az ernyő rúdjának és a talpának a megfelelő rögzítése, összeszerelése. Rögzítőcsavarral megbízhatóan és erősen tudjuk stabilizálni az ernyőtartó rudat a talpazathoz.

A megvásárolható napernyőtalpak között leggyakoribbak a műanyagból, illetve gránitból készültek, emellett találhatunk betontalpakat is. A műanyag talpak egy nyílást tartalmaznak, ebben vizet, homokot, követ, vagy bármilyen más nehezéket tudunk elhelyezni, ezzel biztosítva a szilárd, megbízható rögzítést napernyők számára. Az eleve nehezebb anyagból, gránitól kialakított ernyőtalpak egy fém tartórudat tartalmaznak. Itt már az anyag súlyából adódóan egy súlyos nehezéket biztosítottunk a napernyőnknek, amit nem fújhat el a szél. Ezek a modellek, vastagságtól és kerülettől függően, 20 és 50 kilogramm közötti súlyúak. A betonból öntött talpak is nehezek, ennélfogva stabilak és nehezen dőlnek el. Tökéletesen tartják az ernyőt.

Egyes gránitból készült modelleknél nem a talp közepére, hanem a gránitlap szélére helyezik el a lyukat, amibe a tartóoszlop kerül. Azonban mindenképpen meg kell említeni, hogy ma már műanyagból is viszonylag nagy tömegű ernyőoszlopokat és ernyőtalpakat tudunk beszerezni. Az igazán erős anyagból készülő ernyőtalpak sokáig megőrzik alakjukat, színüket, nem lyukadnak ki, és megtartják a rájuk bízott ernyőt és ernyőrudat.

A napernyőtalpak minden típusa könnyen tisztítható. A műanyagból készült darabok is ellenállnak az időjárás okozta kopásnak, fakulásnak, a keményebb anyagból készült termékekre ez fokozottan érvényes. Érdemes kímélő tisztítószereket alkalmazni, semmiképpen ne súroljuk, a kemény sörtéjű keféket is mellőzzük a tisztításuk során!

A színek kiválasztása nem a legfontosabb szempont, mert ezek a termékek rejtőzködnek, alig látható helyen vannak a teraszon, erkélyeken stb. Legtöbbször az asztal alatt foglalnak helyet. Mindennek ellenére a szürke és barna, valamint a fehér és fekete különböző árnyalatait megtaláljuk minden gyártó és kivitelező termékpalettáján. Azt kell csupán szem előtt tartani, hogy valamelyest harmonizáljon a terasz padlózatának, csempéinek színével. Arra is felhívjuk a figyelmet, hogy különböző anyagokat lehetőleg ne párosítsunk. Vagyis egy műanyag talphoz inkább ne válasszunk gránit- és fémtalpazatot, mert igénytelenséget tükröz rólunk és kertünkről egyaránt. Az anyagok harmóniája itt is lényeges, még akkor is, ha már ráuntunk, vagy már kifakult a régi műanyag talpazat. Ilyen esetben cseréljük le az egész szettet!

Azokat a napernyőtalpakat, amelyeket strandoláshoz javasolnak a gyártók, általában nagyon könnyűek, hordozhatók, praktikusak, strandon egyszerűen rögzíthetők. Kiváló kiegészítői a nyári strandolásnak.

A strandra való hosszú gyaloglás közben érezzük meg ernyőnk talpának valódi súlyát, ha ilyen célra vásárlunk ernyőtalpat, mindenképpen végezzünk összehasonlító súlypróbát. Homokos strandra nem feltétlen szükséges napernyőtalpat cipelni, a napernyőt rúdjával bele tudjuk nyomni a talajba, máris rögzítettük fontos napvédelmi eszközünket.

Napernyőtalpat csak kivételes, ritka esetben vásárlunk külön az ernyővel, vagyis majdnem minden alkalommal egyszerre választunk ernyőt és talpat, ekkor, természetesen, méretben biztos megfelelő típust sikerül választani. A nehézségek akkor jelentkeznek, ha csak egyiket – vagy talpat vagy ernyőt és rudat – kell cserélnünk. Javasolt ilyenkor leellenőrizni az ernyőt tartó cső vastagságát, hogy beleférjen a tartóoszlopba. Semmiképpen ne bízzuk a véletlenre! Szemmértékre nem tudjuk megoldani ezt a feladatot, habár ma már a gyártók törekednek az univerzális méretű talpak és ernyőrudak kialakítására.

Látszólag egyszerű és olcsó eszközről van szó, azonban egy rosszul kiválasztott ernyőtalp rengeteg bosszúságot fog okozni. Érdemes vásárlás előtt alaposan tájékozódni, mint ahogy más termékek vásárlásakor, itt sem mindig a legolcsóbb a legjobb választás.

Válogassunk hát kedvünkre, méret, anyag vagy akár súly tekintetében! Egy szép és erős tartó akár több évig szilárd alapot nyújt ernyőnknek, sőt az is megtörténhet, hogy több ernyőnek is, mert a kifakult vásznat esztétikai okokból gyakrabban le fogjuk cserélni. A téli időszakra érdemes biztonságos, csapadékmentes helyre elhelyezni, ezzel meghosszabbíthatjuk élettartamát a megvásárolt terméknek!