TÁJÉKOZTATÓ SPLITKLÍMA VÁSÁRLÁSHOZ


Az 517/2014/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet végrehajtását szolgáló 14/2015 (XII.10.) kormányrendelet értelmében, ha a vásárló (végfelhasználó, telepíttető) részére kereskedelmi célból, nem hermetikusan zárt,  hűtőköri szerelést igénylő, F-ÜHG-val (fluortartalmú szénhidrogénekkel és azok keverékeivel) előtöltött vagy azzal üzemelő terméket csak Telepítési Tanúsítvánnyal értékesíthető. A 2019.03.15-ei, 4/2015. (II. 10.) Korm.rendelet módosításnak megfelelően, az eladó (értékesítő) kötelessége a telepítési Tanúsítvány kiadása, a  Telepíttetőnek elegendő arról nyilatkoznia, hogy a jövőben képesített vállalkozással telepítteti majd a megvásárolni kívánt alkalmazást. Lehetőség van tehát arra, hogy a telepíttető a vásárlást követően válassza ki a telepítést végző vállalkozást.

Csak vonalkóddal ellátott telepítési tanúsítvány állítható ki, ebből következik, hogy minden klímaberendezéshez külön-külön tanúsítvány szükséges. A klíma telepítését és értékesítését végző vállalkozásoknak a Telepítési Tanúsítványokon szereplő adatokat a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság adatbázisában rögzítenie kell. Telepítési tanúsítvány nélkül splitklíma nem értékesíthető! Ez az online vásárlásokra is kiterjed.


MIT TEGYEN, HA MÉG NINCS KÉPESÍTETT VÁLLKOZÁSA, KLÍMASZERELŐJE?

I.  A Nemzeti Klímavédelmi Hatóság honlapján kereshet megfelelő szerelőt. A https://nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu/kereso.php oldalon.

II. Választhatja a Bauhaus Szakáruházak Kereskedelmi Bt. szerződött képesített vállalkozását. 


SPLITKLÍMAVÁSÁRLÁS MENETE SZAKÁRUHÁZI VÁSÁRLÁS ESETÉN

 

KÉSZLETES KLÍMA VÁSÁRLÁSA ESETÉN

Látogasson el szakáruházaink egyikébe és válassza ki az Ön igényeinek legmegfelelőbb splitklíma-berendezést. Kérésére a klíma beszereléséhez is tudunk segítséget nyújtani. Ha ajánlatunk elnyerte tetszését, akkor kérjük, forduljon szakáruházi munkatársainkhoz az elektromos osztályon vagy Ügyfélszolgálatunkon. A klíma megvásárlása után a blokkal kérjük fáradjon a Vevőszolgálati pultunkhoz, ahol megkapja a Telepítési Tanúsítványt.

KLÍMA RENDELÉSRE, SZERELÉSSEL

Látogasson el szakáruházaink egyikébe és válassza ki az Ön igényeinek legmegfelelőbb KAISAI splitklíma-berendezést. A klímakészülék ára már tartalmazza a szerelés és a szállítás díját is. A klímakészüléket a szerelő szállítja ki, az előre leegyeztetett szerelési időpontban. A klímavásárlás után a szerződött klímaszerelő partnerünk fogja felvenni Önnel a kapcsolatot 48 órán belül, hogy leegyeztessék a szerelés időpontját. Klímaszerelő partnerünk a telepítést a szerelési feltételekben foglaltak szerint végzi el. A Telepítési Tanúsítványt a szerelő fogja magával vinni és Önnek átadni. 


SPLITKLÍMAVÁSÁRLÁS MENETE ONLINE VÁSÁRLÁS ESETÉN

 

AMENNYIBEN ÁRUHÁZI ÁTVÉTELT VÁLASZT

Ez az opció akkor érvényes, ha olyan Hisense klímát vásárol, melynek ára nem tartalmazza a szerelést, hanem csak a készüléket. A rendelés leadásakor jelölje be, hogy személyes átvételt kér. Ha kollegáink visszaigazolták, hogy a termék átvehető, akkor fáradjon be a kiválasztott áruházba, vegye át a klímát és az adott áruház Ügyfélszolgálatán kérje a sorszámozott Telepítési Tanúsítványt. Kérésére a klíma beszereléséhez is tudunk segítséget nyújtani. Ha ajánlatunk elnyerte tetszését, akkor kérjük, forduljon szakáruházi munkatársainkhoz az elektromos osztályon vagy Ügyfélszolgálatunkon.

 

AMENNYIBEN HÁZHOZ SZÁLLÍTÁST KÉR

Ez az opció akkor érvényes, ha olyan Hisense klímát vásárol, melynek ára nem tartalmazza a szerelést, hanem csak a készüléket. A rendelés leadásakor jelölje be, hogy házhoz szállítást kér. A termék kiszállításakor kapja meg a Telepítési Tanúsítványt.


AMENNYIBEN OLYAN SPLITKLÍMÁT VÁSÁROL, MELYNEK ÁRA MÁR TARTALMAZZA A SZERELÉS KÖLTSÉGÉT IS

Egyes splitklímatípusok (KAISAI) csak szereléssel együtt rendelhetőek. Ebben az esetben Ön egyszerűen megvásárolja a klímaberendezést és vásárlás után az ügyfélszolgálati munkatársunk a rendelés visszaigazolásakor kiküldi Önnek a sorszámozott Telepítési Tanúsítványt. Ezt a Tanúsítványt kell Önnek aláírva visszaküldeni az ügyfélszolgálati munkatársunk részére. Amint ez megtörtént, utána indul el a kiszállítási folyamat. A szerződött klímaszerelő partnerünk (Fábián Group Kft.)  fogja felvenni Önnel a kapcsolatot 48 órán belül, hogy leegyeztessék a szerelés és a szállítás időpontját.


Ha bármilyen kérdése van, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.


SPLITKLÍMÁK A BAUHAUS KÍNÁLATÁBAN