BAUHAUS WEBSHOP HÁZHOZSZÁLLÍTÁS - MPL FUTÁRSZOLGÁLAT


MPL Futárszolgálat

Kézbesítés 1-2 munkanapon belül, munkanapokon (hétfő-péntek) 8 és 17 óra között.

Online bankkártyás és utánvétes fizetés (készpénzzel vagy bankkártyával).

Telefon: 06 1 767 8282

Ügyfélszolgálat: https://www.posta.hu/ugyfelszolgalat

Web: https://www.posta.hu/fooldal


A KÉZBESÍTÉS MENETE

Az MPL a szállítás napján e-mailben vagy SMS-ben értesíti a címzettet a csomag érkezéséről, a futár telefonszámáról és a várható kézbesítési időről. Ha a futár nem találja a címen a címzettet, felhívja őt – ha a csomagon meg volt adva a telefonszáma -, és egyeztet a csomag másnapi átadásáról. Amennyiben a másnapi kézbesítési kísérlet is sikertelen, a csomag méretétől függően lehetőség van a küldemény postán történő átvételére. Postán maradó csomagként azok a küldemények vehetők át, melyek össztömege nem haladja meg a 40 kg-ot és csomagolásának leghosszabb kiterjedésbeli mérete maximum 2400mm, illetve a három kiterjedésbeli összmérete (hosszúság + szélesség + magasság) nem haladhatja meg a 3000 mm-t. Ha a csomag mérete lehetővé teszi a postán történő átvételét, a futár értesítőt hagy, melyben megadja, hogy melyik közeli postán veheti át további 5 vagy 10 munkanapig a vásárló a csomagot, és erről e-mailben és SMS-ben is kap tájékoztatást a címzett.

 

KÜLDEMÉNY NYOMKÖVETÉS

A csomagok útja az MPL honlapján és a mobil applikáción keresztül a nap 24 órájában nyomon követhető.


A Webáruházon keresztül leadott megrendelések szállítási díja a kosár oldalon, az irányítószám megadását követően, a kosárra érvényes választható szállítási, vagy átvételi módoknál kerül feltüntetésre.

 

  • A Webáruházon keresztül leadott megrendelések kiszállításáért a megrendelt termékek típusától, méretétől, súlyától, darabszámától, és a szállítás helyétől függő szállítási díjat kell megfizetni a megrendelt termék(ek) teljes árán felül.

  • A szállítás díja magyar forintban értendő, és az ÁFÁ-t tartalmazza!

  • A 40 kg-os rendelési össztömeget meg nem haladó megrendelés (ún. "kis csomag") esetén a kiszállítás díja a Vásárló ingatlanán található első zárható ponton (például kiskapu) történő lerakodást foglalja magában. A sikeres személyes kézbesítés érdekében a címzett köteles biztosítani a címhely egyszerű beazonosíthatóságát valamint könnyű és biztonságos megközelítését (pl.: lépcsőházi kulcs, kapukód rendelkezésre bocsátása, az állattartás szabályainak betartása). Nagyobb csomag esetén a kiszállítási díj kizárólag a megadott címre történő elszállítást és gépjármű mellé történő rakodást tartalmazza.

  • Több kosaras megrendelésnél a díj az adott kosárra érvényes.

  • A szállítás díja nem tartalmazza az esetleges járulékos költségeket! (behajtási engedély, rakodási költség, göngyöleg betétdíja)

  • A kiszállítás maximális súlyhatára 1000 kg, az ezt meghaladó súlyra vonatkozó megrendelést a BAUHAUS jogosult visszautasítani. Direkt szállítás esetén a maximális súlyhatártól engedélyezett az eltérés.

  • A kiszállítás során a termék gépjárműről történő lerakodása csak olyan szilárd, közel vízszintes útburkolaton lehetséges, amely lehetővé teszi a termékek biztonságos, törésmentes elhelyezését. Amennyiben e feltételek a megadott címen nem adottak, a termék átadása a gépjármű emelőfalán történik, mely esetben a Vásárló haladéktalanul köteles a terméket a gépjármű emelőfaláról saját maga lerakodni. Amennyiben a termék átadása az út vagy az érintett ingatlan adottságai miatt a gépjármű emelőfalán sem hajtható végre biztonságosan, a termék átadása a kiszállítási címhez legközelebb eső, a termék biztonságos lerakodását lehetővé tévő helyen, a gépjármű mellé történik. Arról, hogy a termék átadása biztonságosan végrehajtható-e, a Futárszolgálat szállítást végző alkalmazottja jogosult dönteni legjobb szakmai belátása szerint. Amennyiben a Vásárló a termék jelen pontban ismertetettek szerinti biztonságos átvételét megtagadja, úgy a BAUHAUS jogosult a Szerződéstől elállni/azt felmondani.

  • A BAUHAUS jogosult a Szerződéstől elállni/felmondani, ha a szállítási címre történő teljesítés a BAUHAUS vagy a Futárszolgálat érdekkörén kívül álló okok (vis maior) miatt nem lehetséges. Ilyen vis maior oknak minősül különösen a magasságkorlátozás, súlykorlátozás, jeges út, és egyéb megközelítési, vagy lerakodási probléma, továbbá a földrengés, árvíz, villámcsapás, tűzvész, szélvihar, egyéb súlyos természeti csapás, időjárási szélsőségek, katasztrófa, háború, lázadás, forradalom, zavargás, polgárháború, felkelés, országos vagy nagyméretű sztrájk (természetbeni lehetetlenülési okok), valamint - utólagos jogszabályváltozás, export- vagy importtilalom, gazdasági embargó, karantén-intézkedés (jogi lehetetlenülési okok).

  • A Vásárló részére a termékek átvételekor a Futárszolgálat lehetőséget biztosít a termékek tételes ellenőrzésére. A Vásárló átvételkor a szállítólevél aláírásával igazolja a termékek átvételét, és hogy az átvett csomag mind külsőleg, mind tartalmát illetően megfelel a megrendelésében foglaltaknak. A BAUHAUS a szállítólevél aláírása után nem fogad el reklamációt mennyiségi vagy olyan minőségi hiba miatt, amely átvételkor felismerhető lett volna.

  • Ha a Vásárló az átvételkor sérülést tapasztal a terméken, a sérülésekről jegyzőkönyv felvételét kell kérnie a futártól. Ilyen esetekben a termék visszavételét és lehetőség szerinti cseréjét a BAUHAUS díjmentesen biztosítja. Az egyértelműség kedvéért a BAUHAUS rögzíti, hogy a csomagolás sérülése esetén – azaz, ha a termék sértetlen - semmilyen felelősséggel nem tartozik, és ilyenkor a Vásárló nem kérheti a termék visszavételét.