Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Torony- vagy oszlopventilátor

Megtekintés Rács Lista

9 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

9 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

A TORONY- VAGY OSZLOPVENTILÁTOR

A torony- vagy oszlopventilátor egyre népszerűbb, nem véletlenül. Számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami miatt szívesen választjuk őket a nyári forróság mérséklésére.

Habár nem ezek a ventilátorok rendelkeznek a legnagyobb teljesítménnyel, és nem tőlük várhatjuk a leggyorsabb légcserét, számos előnyös tulajdonságuk miatt nagyszerű választást jelenthetnek. Két olyan előnyük van, ami miatt egyre többet választják őket. Mivel nagyszerűen kombinálhatók ionizátorral vagy légtisztítóval, így azok számára is megoldást jelenthetnek, akik légúti megbetegedéstől vagy rendellenességtől szenvednek. A másik nagy előnyük a külső megjelenésükben mutatkozik meg. A toronyventilátor kifejezetten szép és igényes. A gyártók nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy modern formatervezést biztosítsanak ezeknek a készülékeknek, így rendszerint korszerű és letisztult stílust képviselnek. A gyártók előszeretettel használják a fémes hatást keltő anyagokat, a krómot és az alumíniumot is.

A toronyventilátor elsősorban a talajközeli légtömeg mozgatására alkalmas, ezért elsősorban olyan helyiségekben, illetve helyzetekben nyújt jó szolgálatot, ahol a talaj közelében helyezkedünk el, egyhelyben ülünk, vagy egy kanapén pihenünk. A kisebb kapacitásból, illetve a mozgatott levegő áramlásának irányából adódóan az ilyen készülékek kevésbé alkalmasak konyhai alkalmazásra.

Felvetődik a kérdés, hogy milyen toronyventilátort vegyünk, milyen oszlopventilátor lehet az ideális választás számunkra. Érdemes több szempontot is figyelembe venni, illetve érdemes odafigyelni, hogy a kiszemelt készülék rendelkezzen azokkal a tulajdonságokkal és tartozékokkal, amelyeket mindenképpen elvárunk tőle. Mivel a toronyventilátor-árak rendkívül széles skálán mozognak, ezért érdemes eldöntenünk, mennyit szeretnénk fizetni a készülékért, megelégszünk a legolcsóbb alapfelszereltségű eszközzel, a magas ár-érték aránnyal kecsegtető középkategóriás készülékekre szavazunk, vagy pedig nem bízzuk a véletlenre, és a legmagasabb árkategóriából választunk…

A legalacsonyabb áron megvásárolható toronyventilátorok rendszerint alacsony teljesítménnyel rendelkeznek, így inkább kisebb helyiségek esetében nyújtanak jó megoldást. A magasabb ár már jobb felszereltséget, jobb hatásfokot és szebb megjelenést is biztosít; a középkategória termékei rendszerint három sebességfokozattal, időzítő- és oszcillálófunkcióval rendelkeznek. Gyakran rendelkezésünkre áll éjszakai üzemmód és természetesen távirányító is. Sőt, gyakran illatosítófunkciót is tartalmaznak, aminek köszönhetően némi illóolajjal csodálatos illatokat varázsolhatunk az otthonunkba. A legmagasabb minőséget képviselő, felső kategóriás oszlopventilátorok rendkívül igényes kivitelezéssel rendelkeznek, az otthonunk valódi díszei lehetnek. Természetesen a műszaki tulajdonságaik is kimagaslók, ennek köszönhetően igencsak halk működésre képesek.

Az oszlopventilátor vásárlása, illetve kiválasztása előtt érdemes kiemelt figyelmet fordítani a zajszint kérdésére. Természetesen az alacsonyabb zajszinttel rendelkező ventilátorok magasabb komfortérzetet biztosítanak. Érdemes szem előtt tartani, hogy ezek a készülékek folyamatosan üzemelnek, amikor használjuk őket, tehát folyamatos zajt keltenek. Ez tanulás, szellemi munka és pihenés közben is zavaró lehet. A fejlett készülékek esetén a gyártók olyan technológiai megoldásokat alkalmaznak, amelyek segítenek csökkenteni a lapátok által keltett zajt. Persze egyetlen ventilátortól sem várhatjuk el, hogy hang nélkül működjön, a zajszintjük között azonban jelentős eltérések tapasztalhatók.

A toronyventilátorok kis súllyal rendelkeznek, ennek köszönhetően könnyedén áthelyezhetők. Amennyiben nagyobb helyiségek légmozgását szeretnénk biztosítani, akár két oszlopventilátort is alkalmazhatunk a jobb hatékonyság elérése érdekében. Ezekkel a készülékekkel kifejezetten stílusos módon oldhatjuk meg a szobák levegőjének mozgatását. Ne felejtsük el, hogy a levegő mozgása milyen mértékben képes befolyásolni a hőérzetünket, ennek megfelelően milyen mértékben képes hozzájárulni a közérzetünk javításához… A BAUHAUS szakáruházak és webáruház kínálatában különböző megjelenéssel és felszereltséggel rendelkező oszlopventilátorokat találunk, könnyedén kiválaszthatjuk az igényeinknek és ízlésünknek leginkább megfelelő készülékeket!