Párásítóventilátor

Megtekintés Rács Lista

2 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

2 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

PÁRÁSÍTÓVENTILÁTOR – HA ELVISELHETETLEN A HŐSÉG

Nyaranta a nagy hőség próbára tesz minket. Szeretnénk felüdülést találni a tikkasztóan forró napokon is, amikor a hőmérsékletet már szinte elviselhetetlennek találjuk. A párásítóventilátorok hatékony megoldást kínálnak számunkra. Érdemes megismerni ezeket a roppant hasznos eszközöket, illetve érdemes számba venni az előnyös tulajdonságaikat is.

Érdemes tudni, hogy a párásítóventilátorok, a víz párologtatásának köszönhetően, képesek lehűteni a környezetüket. A magyarázat egy olyan fizikai törvényszerűségből adódik, amit mindannyian jól ismerünk; amikor tusolást követően kilépünk a zuhany alól, a párolgás hőt von el a bőrünktől, ami hűtőhatásként jelentkezik. Példaként említhetnénk a legalapvetőbb élettani funkciónkat, az izzadást is, amely során szintén ugyanez az elv érvényesül.

A párásítóventilátorok a rajtuk keresztülhaladó levegő párásításával teszik hatékonnyá a működésüket. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy ezek a készülékek nem csupán a környezetünk hűtésében vannak segítségünkre, hanem egyéb funkciókat is képesek ellátni. Többek között alkalmasak a levegő megfelelő páratartalmának biztosítására is. Ez a funkció rendkívüli jelentőséggel bír, ha csecsemő vagy kisgyermek él a családban, netalán valaki légúti megbetegedésekkel küzd. A hagyományos klímahasználat során a levegő veszít a páratartalmából, ezért egy párásítóventilátor használata még abban az esetben is ajánlott lehet, ha splitklímával rendelkezünk.

A párásítóventilátor kiválóan alkalmas a helyiségek levegőjének megtisztítására is. Nem csupán az egészséges páratartalom biztosítása által fejti ki egészségvédő hatását; a párának köszönhetően ezek a készülékek képesek megkötni a szálló port, így tisztábbá és egészségesebbé teszik a környezetünket. Nem mellesleg abban is a segítségünkre vannak, hogy a kellemetlen szagokat okozó szennyeződéseket semlegesítsék; ez a magyarázata annak, hogy a párásítóventilátor készülékre gyakran légtisztítóként is gondolunk.

A párásítóventilátorok saját víz-, illetve jégtartállyal rendelkeznek annak érdekében, hogy minél hatékonyabban láthassák el a feladatukat. A gyártók úgy méretezik ezeket a tartályokat, hogy a készülékek alkalmasak legyenek többórás, folyamatos használatra. Maximális töltés mellett akár jó néhány órán keresztül üzemeltethetők, természetesen ez nagymértékben függ a használt fokozattól. Egyes készülékek távirányítóval rendelkeznek a még kényelmesebb használat érdekében.

A fejlettebb párásítóventilátor készülékek esetében különböző funkciók állnak rendelkezésünkre, amelyek akár a természetes szél hatását kelhetik, vagy épp éjszakai üzemmódban gondoskodnak arról, hogy a legkevésbé zavarják a nyugalmunkat pihenés közben. Számos olyan készülékkel találkozhatunk, amely esetében aromatartó tégelyek, illetve rekeszek segítik az illóolajok használatát. Ezek nem csupán hűtőkészülékként és párásítóként, hanem aromadiffúzorként is alkalmazhatók.

A párásítóventilátor számos tulajdonsággal rendelkezik, amelyek miatt mindenképpen érdemes megismerkedni vele. Alternatív megoldást kínálnak arra az esetre, ha nem szeretnénk jelentős összeget kifizetni egy korszerű splitklímáért. Fontos megjegyezni, hogy a párásítóventilátor teljesítménye és hatásfoka nem vetekedhet egy fejlett splitklíma hatékonyságával, ugyanakkor a mobilitásának köszönhetően rugalmasan áthelyezhető, ott használhatjuk, ahol csak szeretnénk.

Érdemes tudni, hogy a párásítóventilátorok kifejezetten beltéri használatra készülnek, csak a zárt helyiségekben képesek megfelelő hatékonysággal működni. Kapacitásukból és méretükből adódóan nem alkalmasak a városok terein jellemző párakapuk kiváltására. Fontos, hogy azt várjuk el a párásítóventilátortól, amire való: a helyiség hőmérsékletének néhány fokos csökkentését, a páratartalom javítását, illetve a szálló por mennyiségének jelentős csökkentését. Ha így teszünk, nem fogunk csalódni ezekben a készülékekben!

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában különböző párásítóventilátor készülékeket találhatunk. Egy minőségi készülékkel nem kell többé aggódnunk a felforrósodó lakás miatt. Válasszuk ki az igényeinknek megfelelő párásítóventilátort, és élvezzük a hűsítő hatást!