Padlóventilátor

Megtekintés Rács Lista

4 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

4 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

A PADLÓVENTILÁTOR NÉPSZERŰSÉGE NEM VÉLETLEN!

A padlóventilátor az irodahelyiségek kedvelt hűtőegysége, ami elsősorban annak tudható be, hogy ezek a készülékek rendkívül könnyen áthelyezhetők, gyakorlatilag bárhol eredményesen használhatók. Emellett számos előnyös tulajdonságuk említhető még, így a padlóventilátorok egyre népszerűbbé válnak otthoni felhasználás céljára is.

Érdemes szem előtt tartani, hogy ezek a kisméretű ventilátorok igazi „erőgépek” lehetnek, gyakran komoly légáramlást képesek biztosítani. Emiatt kis helyiségekben csak kisebb fordulatszámon használhatók, illetve el kell kerülni, hogy a légáramot közvetlenül az emberi testek felé irányítsuk! Szinte bárhol elhelyezhetjük őket, a nevükkel ellentétben: nem csupán a padlón képesek megfelelően működni. Természetesen nem szabad megfeledkezni a stabil rögzítésről; amennyiben az elhelyezés módja önmagában nem elég stabil, rögzítőelemekre van szükség!

A padlóventilátort mégis leggyakrabban egyszerűen a földre helyezzük, és ezzel nincs is semmi gond. Az így elhelyezett ventilátor kifejezetten messze esik a fejünktől és a nyakunktól, így nem kell attól tartanunk, hogy a váll és a nyak ízületeire káros hatással lenne. A láb ízületei azonban nincsenek biztonságban, ha túl közel helyezzük el magunkhoz a masinát. Figyeljünk a kellő távolságra, hiszen csak így előzhetjük meg az ízületi panaszokat. Természetesen arra is figyelmet kell fordítanunk, hogy a lehető legkevesebb port verjünk fel a padlóventilátor használatával. Mivel a lapátok a talaj közvetlen közelében helyezkednek el, így kifejezetten sok port és allergén anyagot juttatnak a levegőbe, amennyiben nem tartunk kellő tisztaságot. Amennyiben a helyiségben allergiás vagy légúti megbetegedésben szenvedő személy tartózkodik, fokozott figyelmet fordítsunk a tisztaság fenntartására!

Amennyiben a padlóventilátor közelében kisállatok fordulhatnak meg, figyeljünk a védelmükre! Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a nagy huzat rájuk nézve is káros, másrészről figyeljünk arra, hogy a fekvőhelyük és az almuk relatív távol essen a ventilátortól, hiszen a szőrök keringése számunkra sem túl egészséges. Arra is figyelnünk kell, hogy a kiszemelt padlóventilátor megfelelő sűrűségű védőrácsokkal rendelkezzen, ami között a gyermekek ujjai és a házikedvencek lábai nem férhetnek át. Szerencsére gyakorlatilag nem létezik a piacon olyan padlóventilátor, aminek a rácsai között beférhet egy kisgyermek keze, az óvatosság azonban soha nem árt, érdemes erre is figyelmet fordítani, ha padlóventilátor vásárlása előtt állunk!

A padlóventilátor kifejezetten nagy mennyiségű levegő cseréjére szolgál, ennek megfelelően kiválóan alkalmas nagyobb helyiségek és tágas irodás levegőminőségének javítására. Természetesen ilyen esetekben is fontos, hogy a padlóventilátor mekkora zajszinttel képes dolgozni. Habár egy irodában nem szeretnénk aludni, a hangos kerepelés zavaró lehet a munka során is. Ezért érdemes előnyben részesíteni azokat a padlóventilátorokat, amelyek alacsonyabb zajszinttel bírnak. Általánosságban el lehet mondani, hogy a magasabb minőségi osztályba tartozó padlóventilátorok alacsonyabb zajszinten működnek, az alacsony árkategória termékei viszont kicsit hangosabbak, ezt az összefüggést azonban nem szabad törvényszerű igazságként kezelni. Érdemes inkább szemügyre venni a kiszemelt padlóventilátor termékadatlapját, ahol a decibelben kifejezett zajszint mellett sok más tulajdonságról is képet kaphatunk.

A korszerű padlóventilátorok rendszerint időzítőfunkcióval is rendelkeznek, így gyorsan és egyszerűen meghatározhatjuk, mikor és hogyan működjön a készülékünk. Érdemes kihangsúlyozni, hogy a ma kapható korszerű padlóventilátorok kifejezetten szépek és igényesek, így bátran használhatók az otthonokban és az irodákban is, nem kell attól tartani, hogy egyszerűen éktelenkedni fognak a helyiségben. Rendszerint fehér, fekete és fémhatású készülékeket találunk, így mindenki megválaszthatja az igényének és ízlésének leginkább megfelelőt. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában olyan padlóventilátorokat találunk, amelyek, magas ár-érték arányuknak köszönhetően, nagyszerű választást jelenthetnek a legmagasabb felhasználói igények esetén is. Ismerjük meg a tulajdonságaikat, vegyük szemügyre a dizájnjukat, és válasszuk a nekünk tetsző készüléket! Többé nem fog gondot jelenteni a nyári hőség!