Állóventilátor

Megtekintés Rács Lista

7 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

7 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

ÁLLÓVENTILÁTOR A FELFRISSÜLÉS SZOLGÁLATÁBAN

Az állóventilátor az egyik legismertebb és legkeresettebb típus a háztartásokban használt ventilátorok között. Számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, aminek köszönhetően érdemes megfontolni a vásárlását.

Az állóventilátor legnagyobb előnye a mobilitásban mutatkozik meg. Bármikor könnyedén áthelyezhetjük a szoba másik sarkába, így mindig a nekünk leginkább megfelelő helyet választhatjuk meg neki, vagy egyszerűen átvihetjük egy másik szobába, ahol épp tartózkodunk… Az állóventilátor előnyét jelenti a relatív nagy légszállítási képesség is; mivel a fej átmérője rendszerint 40 centiméter körüli, így a lapátok alkalmasak a levegő relatív gyors szállítására és cseréjére. Ennek köszönhetően jó választást jelenthet akár nagyobb alapterületű helyiségek számára is. Az állóventilátor harmadik előnyös tulajdonságát az ár jelenti; a relatív nagy teljesítmény ellenére a legtöbb ilyen terméket kifejezetten kedvező áron vásárolhatjuk meg, emiatt érdemes lehet a különböző helyiségekben akár több állóventilátort elhelyezni. Ha így teszünk, nem kell folyton az áthelyezéssel vesződni, illetve a különböző helyiségekben tartózkodó családtagok egyidejűleg is használhatják őket.

Ha állóventilátort szeretnénk vásárolni, felvetődik a kérdés, hogy milyet válasszunk, melyik állóventilátor a legjobb számunkra. Mindenekelőtt azt kell eldöntenünk, hogy milyen mértékű légcserét várunk el a leendő készülékünktől. Ha a lakótérben, a nappaliban vagy a hálószobában szeretnénk használni, a cserélt levegő mennyisége, illetve a készülék teljesítménye kisebb jelentőséggel bír. Ennek a magyarázata abban rejlik, hogy az ilyen helyiségekben lassabban használjuk el a levegőt, ráadásul hőt termelő berendezések sem igazán találhatók. A zsúfolt irodákban, a konyhákban és a fürdőszobákban azonban nem árt nagyobb kapacitással rendelkező készüléket választanunk. A zsúfolt irodákban egyszerűen túl gyorsan használjuk el a levegőt, a konyhában és a fürdőben pedig a nedves környezet okoz gondot. A magas páratartalom miatt megnő a hőérzetünk, így az egyébként is meleg helyiséget még forróbbnak érezhetjük.

Az állóventilátor vásárlása során tartsuk szem előtt a készülékek zajszintjét is! A gyártók rendszerint feltüntetik, hogy az adott készülék milyen erős hangot ad ki működés közben. Ha azt vesszük alapul, hogy ez az érték szinte eltörpül egy porszívó zajszintje mellett, akkor nincs ok aggodalomra, viszont arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a ventilátort pihenés, tévénézés, tanulás vagy épp szellemi munkavégzés közben is használni szeretnénk, amikor a zajok kifejezetten zavarók lehetnek számunkra. Általánosságban azt lehet mondani, hogy a magasabb minőségi osztályba tartozó állóventilátorok némileg alacsonyabb zajkibocsátással rendelkeznek, így érdemes lehet a szemügyre venni a felsőkategória készülékeit is.

Az állóventilátorok lapátjai rendszerint derékmagasságban helyezkednek el, és vízszintes terjedésű légmozgást hoznak létre. Ennek köszönhetően ezek a készülékek kifejezetten magas hatékonysággal képesek elvégezni a feladatukat, ráadásul jól dönthetők és irányíthatók, vagyis könnyedén megválaszthatjuk a számunkra ideális szélirányt. Szerkezeti kialakításukból adódóan a lapátokat mindkét oldalról rács védi, vagyis rácsok gondoskodnak arról, hogy véletlenül sem érintkezzünk a forgásban lévő elemekkel. A rácsok különösen nagy jelentőséggel bírnak azokban az otthonokban, ahol kisgyermekek élnek, de a háziállatok védelmében is fontos szerepük van. Egyes korszerű készülékek biztonsági megoldással rendelkeznek, így képesek lefékezni a lapátok forgását a legkisebb ellenállás, illetve érintkezés esetén is, ennek ellenére törekedjünk a biztonságos használatra: soha ne szereljük le a védőrácsokat, és ne kapcsoljuk be nélkülük a készüléket!

Tartsuk szem előtt, hogy a ventilátor használata csakis tiszta környezetben ajánlott. A fokozott légáramlás jelentős mennyiségű port és allergén anyagot keverhet fel, ezért a nyári időszakban érdemes alapos takarítást végezni. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában könnyedén megtalálhatjuk azt az állóventilátort, ami a leginkább megfelel az igényeinknek és az elvárásainknak! A segítségével tavasztól őszig élvezhetjük a friss, hűs levegő által nyújtott komfortérzetet.