Elektromos kandalló

Megtekintés Rács Lista

8 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

8 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

ELEKTROMOS KANDALLÓK

A kandallók különleges hangulatú fűtőeszközök, amelyek, hatékonyságuknak és igényes megjelenésüknek köszönhetően, ma is népszerűek. A fával történő fűtés azonban nehezen összeegyeztethető a társasházakkal, ráadásul a megfelelő füstelvezetés sem áll rendelkezésre minden esetben. Ilyenkor az elektromos kandalló jelent megfelelő alternatívát.

Az elektromos kandalló olyan fűtőeszköz, amely élethűen képes visszaadni a hagyományos kandallók látványát és hangulatát, miközben az elektromos fűtési megoldásokra jellemző, előnyös tulajdonságokkal is rendelkezik. Tehát ezek a fűtőberendezések gyakorlatilag imitálják a valódi kandallók látványát, miközben korszerű elektromos fűtést biztosítanak.

Az elektromos kandalló elsősorban fűtőberendezés, másodsorban díszítőelem. Sokan magáért a hangulatáért választják; az üzembe helyezése éppoly egyszerű, mint más elektromos berendezésé, nem kell karbantartással és az égéstermékek eltávolításával foglalkoznunk, mégis hangulatos dekorációval gazdagíthatjuk az otthonunkat. Ha elektromos kandallót szeretnénk használni, csakis elektromos hálózatra van szükségünk, semmi másra. Vagyis ennek köszönhetően nem kell magas telepítési költségekkel számolnunk, nincs éves karbantartási díj sem. Még csak különösebb fúrásra-faragásra sincs szükség, csupán el kell helyeznünk a kandallót ott, ahol látni szeretnénk.

Ha elektromos kandallót választunk, nem kell többé a hamu eltávolításával foglalkoznunk, nem kell apró gyújtóst gyártanunk, tűzifát sem kell behordanunk… Természetesen az elektromos kandalló használatával nem koszoljuk össze a lakást, nem kell szeméttel számolnunk, amit a tűzifával hordanánk be a lakásba. Ha úgy gondoljuk, hogy a készüléknek valahol máshol jobb helye lenne, könnyedén áthelyezhetjük. A mozgatás lehetőségét értékeljük abban az esetben is, ha esetleg költözni szeretnénk; míg egy épített kandallót aligha vihetünk magunkkal, addig az elektromos kandallót leszerelhetjük, és, bármely másik elektromos fűtőberendezéshez hasonlóan, elszállíthatjuk.

Ha elektromos kandallót használunk, nem kell folyton arra ügyelnünk, hogy a tűz ki ne aludjon. Használat során nem kell tűzifáról gondoskodnunk. Tulajdonképpen egyetlen gombnyomással aktiválhatjuk a fűtést, ugyanilyen egyszerűen ki is kapcsolhatjuk. Mentesülünk a tüzelő beszerzésének terhe alól; nem kell tárolnunk a tűzifát, nem kell biztosítanunk számára a száradási időszakot… És, természetesen, a favágással sem kell foglalkoznunk.

NEM CSAK DIZÁJNELEM!

Nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy az elektromos kandalló nem csupán dizájnelem, hanem valódi elektromos fűtőberendezés, amely hő leadására képes. Ugyanakkor a hatékonysága messze elmarad a hagyományos kandallók hatásfokától, így ezekre a készülékekre elsősorban kiegészítő fűtésként tekintünk. Nagyszerű megoldást jelentenek egy hűvös estén, ha hangulatossá szeretnénk tenni a lakásunkat, de az ünnepi estéket is még szebbé varázsolhatjuk a segítségével.

Az elektromos kandallót elsősorban azért szeretjük, és azért használjuk, mert rendkívül hangulatossá teszi a lakásunkat. Mivel ezek esetében a hangsúly a megjelenésen van, ezért érdemes olyat választani, ami jól illeszkedik az otthonunkhoz, illetve a lakberendezésünk stílusához.

MIT TARTSUNK SZEM ELŐTT A KIVÁLASZTÁSNÁL?

Az elektromos kandallóval kapcsolatban mindenképpen tudni kell, hogy még a nagyobb teljesítménnyel rendelkező készülékek hőleadó képessége is visszafogott, nagyjából 1,5 kW körüli. Mindez azt jelenti, hogy ezekkel a készülékekkel nagy alapterületű vagy gyenge hőszigeteléssel rendelkező lakásokat nem tudunk fűteni, vagy csak több készülék együttes használatával, kifejezetten magas üzemeltetési költségek mellett tehetjük meg. Tehát ezekre a készülékekre elsősorban kiegészítő fűtésként érdemes gondolnunk, noha egy kisebb szoba fűtésére hatékony megoldást biztosíthatnak. Fontos azt is szem előtt tartani, hogy egy nagyobb fizikai méretekkel rendelkező elektromos kandalló nem feltétlenül biztosít több hőt, mint egy kisebb változata. Az elektromos kandallók esetében a fizikai méret és a fűtőteljesítmény nem feltétlenül jár együtt, ezért ha a készülékre fűtőkészülékként tekintünk, mindenképpen legyünk alaposak a műszaki paraméterek áttekintése során. A méret megválasztása során tulajdonképpen csak azt kell figyelembe vennünk, mekkora fér el a lakásunkban, mekkora elektromos kandalló mutatna a legjobban.

Az elektromos kandallók rendszerint három gyertyaszerű égővel imitálják a tűz fényét, illetve hasábfákat is tartalmaznak, hogy maga az égés minél inkább természetesnek tűnjön. Ez alapján érdemes lehet a nagyobb méretekkel rendelkező elektromos kandallókat választani, hiszen azok nagyobb esztétikai élményt képesek nyújtani. A kiválasztás során érdemes figyelembe venni azt is, hogy az elektromos kandalló milyen súllyal rendelkezik; a nehezebbek rendszerint jobb anyagminőséggel, illetve nagyobb anyagvastagsággal rendelkeznek, így kevésbé sérülékenyek, illetve nagyobb a várható élettartamuk.

Ha elektromos kandallót szeretnénk vásárolni, érdemes személyesen is ellátogatni valamelyik BAUHAUS szakáruházba, ahol testközelből megcsodálhatjuk ezeket a csodálatos eszközöket, vagy böngészhetjük a BAUHAUS webshop kínálatát is. Miután alaposan szemügyre vettük őket, könnyűszerrel kiválaszthatjuk az igényeinknek és az ízlésünknek leginkább megfelelő készüléket. Válasszuk bármelyiket, biztosak lehetünk benne, hogy az elektromos kandalló rendkívül hangulatossá varázsolja a téli estéinket.