Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Egyéb klímakiegészítők

Megtekintés Rács Lista

6 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

6 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

EGYÉB KLÍMAKIEGÉSZÍTŐK – KLÍMATISZTÍTÓ SZEREK

A klímakiegészítő felszerelések fontos szerepek játszanak a klímaberendezések mindennapi használata során; egyszerűbbé kényelmesebbé vagy épp biztonságosabbá teszik a klímahasználatot.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában klímatisztító szereket is találhatunk, amelyek segítséget jelentenek a klímahasználatból származó egészségügyi kockázatok csökkentésére. A klímatisztítás jelentőségéhez nem férhet kétség, azonban ritkán esik szó arról, miért kell egyáltalán foglalkoznunk ezzel.

A klímahasználat során olyan fizikai jelenségek játszódnak le, amelyek páralecsapódást eredményeznek. Noha ezt a szobában nem érzékeljük, a klímaberendezésekben jelentős mennyiségű pára keletkezik, amely ideális körülményeket teremt a baktériumoknak, a vírusoknak és a gombáknak is. A klímahasználat során ezek a kórokozók a levegőbe kerülnek, ahol már szabadon belélegezhetjük őket. Sajnos sok esetben súlyos légúti problémákat idéznek elő, ezért nem szabad félvállról venni őket. Szerencsésebb esetben nem okoznak fertőzést, csupán kellemetlen szagokat eregetnek; ilyen esetben legalább biztosak lehetünk abban, hogy klímatisztításra van szükség.

Arról ritkábban esik szó, hogy a klímaberendezések zavartalan és megfelelő hatásfokon történő működéséhez elengedhetetlenül szükséges az időnkénti alapos tisztítás. A hőcserélő rendszer sűrű lemezekből épül fel, amelyek tökéletesen alkalmasak a por és a kosz felhalmozására. Minél több kosz halmozódik fel, annál inkább csökken a készülék hatásfoka, illetve annál több villamos energiát fog elpazarolni. A klímaberendezés tisztítása tehát a gazdaságos használat alapfeltétele is. Fontos, hogy ne mi magunk próbáljuk meg tisztogatni a klímánkat, vegyük inkább igénybe szakember segítségét!

A klímatisztító spray használatához azonban nincs szükség szakemberre, mi magunk végezhetjük a fertőtlenítést. A spray segítségével könnyedén megszabadulhatunk a baktériumoktól, vírusoktól és gombáktól, ráadásul pillanatok alatt! Nem kell hosszasan rákészülnünk a munkára, hiszen az egész folyamat csupán másodperceket igényel. Ennyi időre van szükségünk, hogy védekezni tudjunk a kórokozókkal szemben.

A klímatisztító spray rendszerint alkoholtartalmú készítmény, amit, használatot követően, kikapcsolt állapotban, a hőcserélőre kell fújni, majd ezt követően hűtés üzemmódban kell üzemeltetni a klímaberendezést. Splitklímák és mobilklímák esetén is alkalmazható. A különböző készítmények szaga eltérő lehet; léteznek relatív kellemes illatú készítmények, de találkozhatunk kifejezetten intenzív illatú klímatisztító készítménnyel is. Ne feledkezzünk el arról, hogy a készítmény és a hajtógáz is tűzveszélyes, ezért használat során a dohányzás szigorúan tilos!

Igyekezzünk minél kényelmesebbé, hatékonyabbá és biztonságosabbá tenni a klímahasználatot! Különböző eszközök, tartozékok és szerek vannak segítségünkre, amelyek kiváló ár-érték arányukkal hívják fel magukra a figyelmet. Ismerjük meg a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában található klímakiegészítőket, használjuk őket rendszeresen, és tegyük elviselhetővé a legforróbb napokat is!