Tartozékok és alkatrészek

Megtekintés Rács Lista

1-9/111 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/111 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

VÍZSZERELÉSI TARTOZÉKOK ÉS ALKATRÉSZEK

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában számos vízszereléshez szükséges tartozékot, illetve alkatrészt találhatunk, így a vízszerelési munkák nem jelenthetnek gondot!

A kínálatban megtalálhatók a különböző szifonok. A szifonok rendkívül fontos szerepet töltenek be az otthonunkban, hiszen megakadályozzák, hogy a csatornából visszaáramoljon a bűz a lakásunkba. Legyen szó mosogató-, kád- vagy akár WC-szifonról, kivétel nélkül nélkülözhetetlen szerepet töltenek be az otthonunk szagmentességének biztosításában. A „működési elvük” kifejezetten egyszerű; a lefolyó víz záróréteget képez a csatorna és a lakás között, így biztosítja a szagmentességet.

Szifont szinte minden lefolyó esetében használunk. Természetesen, így van ez a mosogató esetében is; ma már szinte minden mosogatószifon műanyagból készül, egyes változatai a túlfolyóval is összekapcsolhatók. A kádszifonok szintén műanyagból készülnek, rendszerint túlfolyóval is rendelkeznek. A kézmosók esetében a legtöbb szifon alapanyaga szintén műanyag, de ez esetben olykor találkozhatunk krómozott változatokkal is. A padlóösszefolyók esetében rendszerint úszós és bűzelzáró könyökös típusok állnak rendelkezésre. A zuhanytálcához készített szifonok gyakran rendelkeznek úgynevezett hajfogóval; a haj az egyik legfőbb okozója a dugulásoknak, hiszen a mosószermaradványokkal együttesen kifejezetten makacs dugulásokat képes létrehozni, amit csak agresszív megoldásokkal távolíthatunk el. A bidé és a piszoár szifonjai is műanyagból készülnek, előbbi, természetesen, laposabb kivitelben.

Érdemes szem előtt tartani, hogy a szifonok, a bűzelzárás miatt, a dugulások megelőzésében is fontos szerepet játszanak. A konyhában az ételmaradványok és a zsíros szennyeződések, a fürdőszobában pedig a mosószermaradványok, a fogkrém, a smink és, természetesen, az emberi haj okozhat problémát. Érdemes gondoskodnunk a szifonok tisztántartásáról, illetve a dugulások megelőzéséről. Ügyeljünk arra, hogy minél kevesebb zsíros és darabos szennyeződés kerüljön a lefolyóba! Ennek ellenére érdemes időnként forrásban lévő vízzel gondoskodni a szifonok belső falának öblítéséről, illetve szükség szerint érdemes szétszedni és kitakarítani a hozzáférhető szifonokat.

A vízszerelési tartozékok és alkatrészek között, természetesen, meg kell említeni az úgynevezett perlátorokat is. Érdemes megismerni ezeket az apró tartozékokat, hiszen remek szolgálatot tehetnek számunkra. Érdemes elmondani, hogy a klasszikus perlátor minden csaptelep kifolyóján megtalálható; ennek az elsődleges és egyetlen célja tulajdonképpen a vezetékes vízben előforduló szennyeződések szűrése. A korszerű, víztakarékosságot szolgáló perlátorok azonban ennél többre képesek; a kialakított járatokon keresztül beszívják a levegőt, majd azt a vízbe keverik, ennek köszönhetően feldúsítják a kiáramló vízsugarat. Ilyen módon akár 30-35 százaléknyi vízmegtakarítást érhetünk el mosogatás, kézmosás vagy akár fogmosás közben. Kádtöltés esetében ez a megoldás, értelemszerűen, nem jelent előnyt.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában különböző vízszerelési tartozékokat és alkatrészeket találunk, amelyek nagyszerű szolgálatot tehetnek számunkra. Válasszuk ki, amire szükségünk van, válasszunk a minőségi kínálatból!