Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Vízmelegítés és vízszerelés

Megtekintés Rács Lista

1-9/251 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/251 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

VÍZMELEGÍTÉS ÉS VÍZSZERELÉS

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában vízmelegítők, bojlerek és különböző vízszerelési anyagok is megtalálhatók. Válasszuk az igényeinknek megfelelő termékeket, és tegyük komfortosabbá az otthonunkat a segítségükkel!

Érdemes tudni, hogy a megfelelő vízmelegítőkkel és vízszerelési anyagokkal nemcsak kényelmesebbé tehetjük a mindennapjainkat, de jelentős megtakarítást is elérhetünk. Különösen igaz ez a bojlerek esetén, amelyek kiválasztására fokozott figyelmet érdemes fordítani. Ha bojlert szeretnénk vásárolni, az első és legfontosabb kérdés az űrtartalomra vonatkozik. Érdemes az igényeinknek megfelelő méretekkel rendelkező bojlert választani, hiszen csak így érhetünk el optimális energiafelhasználást. De hogyan állapíthatjuk meg, mekkora bojlerre van szükségünk valójában?

Létezik egy alapvető megállapítás, miszerint egy fő naponta 50 liter vizet használ el; ebben benne a kézmosásra, fogmosásra, főzésre, mosogatásra, illetve tisztálkodásra használt víz mennyisége is. Hozzávetőlegesen ennyi a napi vízfogyasztásunk, ami egy része hidegvíz-használatot jelent. Ez a magyarázata annak, hogy egy háromfős család esetében nem a 150 literes bojler lesz az ideális választás, hanem ennél sokkal kisebb… A kétfős háztartások számára ideális lehet egy 80 literes bojler, de akár egy háromfős háztartást is képes kiszolgálni. Utóbbi esetben előfordulhat, hogy a vízhőfokot mindig magasan kell tartanunk, ami energiaveszteséget jelent. Négyfős család esetében inkább a 120 literes változatok ajánlottak. A sokéves tapasztalatok azt mutatják, hogy ekkora űrtartalommal végezhetjük a vízmelegítést a leggazdaságosabb módon.

Mindenképpen érdemes megemlíteni az úgynevezett átfolyós vízmelegítőket is, amelyek remek szolgálatot tehetnek hétvégi házakban, illetve olyan esetekben, ahol csak ritkán van szükségünk meleg vízre. A korszerű vízmelegítők képesek hatékony megoldást szolgáltatni; kompakt méreteiknek köszönhetően szinte bárhova felszerelhetők. Nagy előnyük, minden más megoldással szemben, hogy a meleg vizet közvetlenül a felhasználás helyén állítják elő, így nem kell hőveszteséggel számolni. A meleg víz a csap elfordítása után azonnal rendelkezésre áll. Ha ilyen készüléket szeretnénk vásárolni, ellenőrizzük a kiszemelt berendezés által előállított legmagasabb hőmérsékletet. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy ezek a berendezések annál nagyobb mennyiségű meleg vizet képesek előállítani, minél alacsonyabb hőfokot választunk.

Ebben a főkategóriában megtalálhatjuk az indirekt fűtésű forróvíz-tárolókat is. Érdemes megismerni ezeknek a berendezéseknek az alapvető működési elvét, hiszen így érthetjük meg, milyen előnyös tulajdonságokkal rendelkeznek más vízmelegítő megoldásokkal szemben. Az indirekt elnevezés abból adódik, hogy ezeket a tárolókat a meglévő fűtési rendszerrel indirekt módon összekötve biztosítjuk a meleg víz előállítását. A piacon egy- és két hőcserével ellátott készülékek érhetők el. A két hőcserélővel ellátott melegvíz-tárolók akár két különböző hőtermelő alkalmazásával is üzemeltethetők.

Nem szabad figyelmen kívül hagynunk napjaink egyik nagy fontosságú energiatermelő megoldási lehetőségét, a napenergiával működtetett készülékeket sem. Ilyen a napkollektoros vízmelegítő is, amely nem csupán környezettudatos választás, hanem költséghatékony megoldás is. Érdemes megismerni ezeket az eszközöket, hiszen nagyszerű lehetőségeket tartogatnak, hogy zöldenergia segítségével biztosítsuk az otthonunk melegvíz-ellátását, akár két vagy három fő részére is.

A már említett készülékek mellett, természetesen, helyet kapnak itt a vízellátást szolgáló csövek és szerelvények is, mert fontos szem előtt tartani, hogy a vízhálózatokat nagy igénybevételnek tesszük ki, legyen szó akár tiszta, akár szennyezett vízről. Mivel a rendszerben bizonyos esetekben kifejezetten magas nyomás uralkodik, így mindenképpen megbízható megoldásra van szükség. Ezt a célt szolgálják a KPE-csövek és -idomok. Érdemes tudni azt is, hogy a ma használt KPE-csövek kifejezetten alacsony falvastagság esetén is erősek és strapabírók.

Végül, de nem utolsó sorban, említést kell tennünk a vízszereléshez elengedhetetlen alkatrészekről, mint amilyenek például a szifonok is. A kínálatban ezek szintén megtalálhatók. A szifonok rendkívül fontos szerepet töltenek be az otthonunkban, hiszen megakadályozzák, hogy a csatornából visszaáramoljon a bűz a lakásunkba. Legyen szó mosogató-, kád- vagy akár WC-szifonról, kivétel nélkül nélkülözhetetlen szerepet töltenek be az otthonunk szagmentességének biztosításában. A „működési elvük” kifejezetten egyszerű; a lefolyó víz záróréteget képez a csatorna és a lakás között, így biztosítja a szagmentességet.

Ismerjük meg a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában fellelhető, különböző vízmelegítőket, elektromos bojlereket és szerelési anyagokat! Válasszuk az igényeinknek megfelelő berendezéseket, és tegyük komfortosabbá a mindennapjainkat!