Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Infraszauna

Megtekintés Rács Lista

2 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

2 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

INFRASZAUNA VÁLASZTÁSA OKOSAN

Az infraszauna kellemes perceket és órákat okozhat számunkra, de a telepítése során kérdések merülhetnek fel, ezeket vesszük sorra. Mit kell tudni az infraszauna kiválasztása és telepítése során?

Mindenekelőtt azt kell letisztázni, hogy a szóban forgó infraszaunák beltéri szerkezetek, vagyis csakis beltéri használatra alkalmasak. Az infraszauna gyakorlatilag bármilyen fedett helyiségben elhelyezhető, de őszi-téli időszakban csakis fűtött helyiségben használható „eredményesen”. Jogos a kérdés, ha az infraszauna önmaga is hőt állít elő, akkor miért van szükség fűtött helyiségre? Érdemes tudni, hogy a szaunák infrasugárzói úgy vannak optimalizálva, hogy az emberi test számára legkellemesebb tartományban sugározzanak. A szaunák nem infrahősugárzók, még ha a működési elvük gyakorlatilag meg is egyezik. Ha a helyiség levegője túlzottan hideg, 15 Celsius-fok alatti, abban az esetben a szauna felfűtése nem lesz százszázalékos, mi pedig nem élvezhetjük maradéktalanul a kiváló élettani hatásokat.

Felvetődik a kérdés, hogy mire van szükség az infraszauna beüzemeléséhez. A kereskedelmi forgalomban szereplő infraszaunák rendszerint lapra szerelve vásárolhatók meg, vagyis nem kell attól tartani, hogy a kabin nem fér be az ajtón. Amennyiben az összeszereléssel kapcsolatban kérdésünk merülne fel, érdemes megtekinteni a termékek adatlapját, illetve segítséget kérni a szakeladóktól, ha kérdésünk merül fel. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában szereplő termékek esetében az infraszaunák fogyasztói árai tartalmazhatják a kiszállítás és a beüzemeltetés költségét.

Nekünk csupán arról kell gondoskodnunk, hogy megfelelő helyet biztosítsunk az infraszauna számára. Nincs nehéz dolgunk, hiszen ezek a kabinok tulajdonképpen bárhol elhelyezhetők, ahol szilárd egyenes talaj áll rendelkezésre; elhelyezhetjük járólapon, parkettán, padlón vagy akár szobaszőnyegen is. Természetesen a korábban említett hőmérsékleti feltételt figyelembe kell venni. Kiemelt figyelmet kell fordítani arra, hogy a kabin szellőzését ne gátoljuk, illetve azt is tudni kell, hogy a kabin alapterületével azonos területen gyakorlatilag lehetetlen elvégezni az összeszerelést, így mindenképpen kicsit nagyobb szabad helyre lesz szükségünk, mint amekkorát a kabin alapterülete megkövetel.

Érdemes tudni azt is, hogy az infraszauna bátran elhelyezhető akár nedves helyiségben is, vagyis a fürdőszoba egyik sarkában is tökéletes helyet találhatunk neki. A fröccsenő víztől viszont mindenképpen védeni kell az infrasugárzókat és az elektromos vezetékeket. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a nedves környezetben megfelelő szellőzésre van szükség, különösen abban az esetben, ha az infraszaunát szeretnénk használni.

Felvetődik a kérdés, hogy mekkora, pontosabban fogalmazva hány személyes infraszaunát válasszunk. Ezt a kérdést az igényeink és a szokásaink alapján kell eldöntenünk; a kínálatban egy-, kétszemélyes és családi változatok is rendelkezésre állnak. Az egyszemélyes infraszaunák a legkisebbek, ezek helyezhetők el a legkönnyebben, akár egy garzonlakásban is találhatunk számukra elegendő helyet. Nagyjából egy négyzetméter szabad területet igényelnek. Ha némileg nagyobb hely áll rendelkezésünkre, érdemes lehet inkább kétszemélyeset választani, ami lehetővé teszi a páros szaunázást, ráadásul egy ilyen kabinban kényelmesen elnyújtózhatunk. Érdemes tudni, hogy a többszemélyes infraszaunák sugárzói úgy vannak kialakítva, hogy bármely ponton ülve megfelelően érjen bennünket a sugárzás.

Infraszaunák esetében általában kétféle fafajtával találkozunk, kanadai hemlock fenyővel és vöröscédrussal. Mindkét fafajta kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, még az illatuk is kiváló; a kanadai fenyő kissé lágyabb, a vöröscédrus intenzívebb illattal rendelkezik. A színük is eltér némileg; a fenyő világosabb, a vöröscédrus sötétebb. Utóbbi természetes módon tartalmaz gombaölőt, így esetében nedves környezetben sem kell penész megjelenésétől tartani, viszont a cédrus drágább faanyag, ezért a szintén kiváló alapanyagnak bizonyuló hemlock fenyő használata a gyakoribb.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk azokat az infraszaunákat, amelyek tökéletes választást jelentenek számunkra. Használjuk őket rendszeresen, és élvezzük a jótékony élettani hatásaikat!