Szauna

Megtekintés Rács Lista

1-9/11 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/11 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

SZAUNA AZ OTTHONUNKBAN

A szauna használata kiváló élettani hatásokat biztosít számunkra, érdemes ezeket megismerni. De mielőtt rátérnénk arra, miért is érdemes szaunázni, vegyük sorra, mit kell tudni az otthonunkban használható szaunakabinokról!

Ma már kiváló minőségű otthoni szaunák állnak rendelkezésünkre, így könnyedén kiválaszthatjuk az igényeinknek megfelelőt. Mindenekelőtt azt kell eldöntenünk, hogy mekkora szauna a legszerencsésebb választás számunkra. Amennyiben csak saját magunk használnánk, egy egyszemélyes szauna tökéletes választást jelenthet számunkra. Ezek a szaunák kis alapterületen elhelyezhetők, nagyjából 1 méter szélesek. Ha rendelkezésre áll ennél nagyobb hely a lakásban, érdemes megfontolni egy kétszemélyes vásárlását; ezekben ketten is kényelmesen elférhetünk, vagy akár keresztben elnyújtózva élvezhetjük a szaunázást. A kétszemélyes szaunák úgy vannak kialakítva, hogy mindkét oldalt elérjék a jótékony hatású infrasugarak, így mindkét helyen ugyanúgy élvezhetjük az időtöltést. Természetesen rendelkezésre állnak három-négyszemélyes, vagyis családi szaunák is. Ezek a kabinok, értelemszerűen, nagyobb alapterülettel rendelkeznek, illetve úgy vannak kialakítva, hogy többen kényelmesen elférjünk bennük.

Érdemes tudni, hogy az infraszaunák kétféle megoldással biztosítják az infrasugarakat; találkozhatunk cső- és lap-infrasugárzókkal szerelt szaunákkal is. Tulajdonképpen túlzás lenne azt állítani, hogy élményt jelentősen befolyásolja, melyik mellett döntünk.

Az otthon használatos szaunák leggyakrabban kanadai hemlock fenyőből készülnek, illetve a vöröscédrus tekinthető még elterjedt alapanyagnak. A kanadai fenyőfajta kiváló tulajdonságokkal rendelkezik, kifejezetten világos színt kölcsönöz a szaunának, és még az illata is kellemes. Igényességének köszönhetően bármely helyiségben igazán jól mutathat.

Gyakran felvetődik az a kérdés is, hogy a szauna mennyi üvegfelületet tartalmazzon, fontos-e, hogy a fafelületek képezzék a falak zömét. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában található, minőségi szaunák esetében az elhelyezett sugárzó optimális hatást biztosít, így a felületek anyaghasználata nem bír különösebb jelentőséggel. Viszont érdemes szem előtt tartani, hogy a kisméretű üvegfelületekkel rendelkező, egyszemélyes szaunák a bezártság érzését erősíthetik, így ezek esetében érdemes lehet „üvegajtós” változat mellett dönteni.

A SZAUNA JÓTÉKONY HATÁSAI

Érdemes tudni, hogy a szaunázás nem csupán kellemes időtöltés, hanem az egészségmegőrzés eszköze is. A szauna jótékony hatásai között elsőként az immunerősítést kell említeni. Rendszeres használatával fenntarthatjuk a természetes védekező rendszerünk rendes működését, egy esetleges megfázás esetén pedig felgyorsíthatjuk a gyógyulás folyamatát. Őszi-téli időszakban érdemes hetente két alkalommal beülni a szaunába, így nagyobb valószínűséggel kerülhetjük el a szezonális betegségeket.

Természetesen beszélni kell a szauna méregtelenítő hatásáról is. E tekintetben a szauna hatása rendkívül egyszerűen fejti ki a hatását; a megnövekedett hőnek köszönhetően verejtékezni kezdünk, a pórusaink kitágulnak, a felhalmozódott méreganyagok pedig távoznak a szervezetünkből. A rendszeres szaunahasználatnak köszönhetően így megelőzhetjük ezeknek a méreganyagoknak a felhalmozódását.

A szauna hozzájárul a vérkeringésünk felpezsdítéséhez is. A hő hatására a szervezetünk magasabb sebességre kapcsol, a szívverésünk szaporábbá válik, ennek köszönhetően csökkenthetjük az érrendszeri megbetegedések valószínűségét.

A szauna jótékony hatásai között, természetesen, kiemelt jelentőséggel bír a napi stresszcsökkentés. Már félórányi szaunahasználat segítséget jelenthet a napi stressz csökkentésében; a kellemes időtöltés segít megnyugodni, így felkészülhetünk az alvásra. A melegség behatol egészen az izmokig, amelyek így ellazulnak. A fizikai és a lelki nyugalom érzését élvezhetjük a szaunázásnak köszönhetően.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk azokat az infraszaunákat, amelyek tökéletes választást jelenthetnek számunkra. A kabinok megfelelő szellőztetőnyílással rendelkeznek, így a kabinban töltött időt még inkább élvezhetjük. A komfortérzetünkről olyan extrák gondoskodnak, mint a színterápiás LED-fényforrások vagy a bluetooth vevőegységek és hangszórók.