Áruházaink 2024. 05. 19-20. (hétfő-vasárnap) ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Kádparaván

Megtekintés Rács Lista

7 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

7 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KÁDPARAVÁN – OPTIMÁLIS MEGOLDÁS A MODERN FÜRDŐSZOBÁK SZÁMÁRA

A kádparaván elsősorban alternatív megoldásként került be a köztudatba, mára viszont dizájnelemként is egyre fontosabb szerephez jut. A kínálatban könnyedén megtalálhatjuk azt a darabot, amely mérete és mintája leginkább megfelel az igényeinknek. Ennél azonban több szempontot is szem előtt kell tartanunk, ha kádparavánt szeretnénk vásárolni.

Funkcióját tekintve a kádparaván leginkább a klasszikus zuhanyfüggönyhöz hasonlítható. Ha a fürdőzéssel szemben a zuhanyzást részesítjük előnyben, mindenképpen szükségünk lesz egy olyan eszközre, ami megakadályozza a víz szétfröcskölését. Ezáltal megelőzhetjük a csúszásveszélyt, illetve az ebből adódó kisebb-nagyobb baleseteket is. Sőt, egy igényes megjelenéssel rendelkező kádparaván a lakberendezésben is segít, hiszen szebbé és igényesebbé teszi a helyiséget, illetve megtöri a teret.

Gyakran felvetődik a kérdés, valóban szükség van-e kádparaván használatára, vagy érjük be egy zuhanyfüggönnyel, ami lényegesen olcsóbban vásárolható meg. Tagadhatatlan, hogy a zuhanyfüggöny számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, ami miatt ma is népszerű. Nem csupán az ára miatt vásároljuk szívesen, hanem az egyszerű beszerelése miatt is. A zuhanyfüggöny esetében nincs szükség fúrásra-faragásra, hiszen a mostanában kapható, rugós zuhanyrudak tökéletesen ellátják a feladatukat. Tulajdonképpen egy perc alatt felszerelhetők, illetve a függöny felhelyezése sem követel meg ennél sokkal több időt. Ma már olyan zuhanyfüggönyök is kaphatók, amelyek relatív ellenállók a különböző szerves szennyeződésekkel, illetve a vízkővel szemben. Sőt, szükség esetén mosógépben is moshatók, csupán a címkén feltüntetett hőfokra kell figyelmet fordítanunk! Látható, hogy a zuhanyfüggöny számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik, azonban a kádparaván mellett is említhetők különböző előnyök.

A kádparaván legnagyobb előnye abban mutatkozik meg, hogy biztosítja számunkra a maximális teret; nem kell attól tartanunk, hogy minden mozdulatnál a bőrünkhöz tapad, ahogyan egy zuhanyfüggöny teszi. A kádparaván tehát sokkal kényelmesebb és komfortosabb zuhanyzást tesz lehetővé, mint amit egy zuhanyfüggönytől elvárhatunk. Anyaghasználata a minőség látszatát kelti, legyen szó minőségi műanyagról vagy biztonsági üvegről. Különböző formai kialakítások állnak rendelkezésünkre, így könnyedén kiválaszthatjuk azt a típust, ami leginkább megfelel az igényeinknek. Apró, tetőtéri fürdőszobák esetén kisebb magasságra lehet szükség. Általánosságban érdemes kihangsúlyozni a mérés fontosságát; mindig a rendelkezésre álló térnek, illetve a kádnak megfelelő kádparavánt válasszuk! Ne szemmérték alapján döntsünk, hiszen az igen gyakran megtréfálhat bennünket!

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a kádparaván előbb vagy utóbb elkoszolódik, ezért tisztításra lesz szükség. A zuhanyfüggönyt egy egyszerű mozdulattal bedobhatjuk a mosógépbe, a kádparaván esetében azonban nincs ilyen kényelmes megoldás. A kereskedelmi forgalomban számos olyan készítménnyel találkozunk, amely ideális megoldást biztosít a szappanmaradványok és a vízkő eltávolítására.

Ne feledkezzünk meg arról, hogy a vizes környezetben baktériumok és gombák szaporodhatnak el, ezért rendszeres tisztításra lesz szükségünk! A korszerű kádparavánokat úgy alakítják ki, hogy a lehető legkevesebb nehezen elérhető területtel rendelkezzenek, így a felületük relatív könnyen tisztítható. A penész megjelenése nem csupán egészségügyi kockázatot jelent; a szürke foltok rendkívül rosszul festenek…

Felvetődik a kérdés, hogy milyen gyakorisággal kell elvégeznünk a kádparaván tisztítását. Tartsuk szem előtt, hogy minél ritkábban szánjuk rá magunkat, annál nehezebb dolgunk lesz. Átlagos keménységű víz esetén hetente-kéthetente érdemes letisztítani a kádparaván teljes felületét annak érdekében, hogy a vízkő ne tudjon jelentős mennyiségben megtapadni, illetve a felület ne tudjon elszennyeződni. Ha így teszünk, relatív egyszerűen fenntarthatjuk a kádparaván újszerű állapotát.

A kádparaván elsősorban azok számára nyújt kiváló választási lehetőséget, akik nem érik be félmegoldásokkal, illetve, akik úgy gondolnak a fürdőszobára, mint a relaxálás és feltöltődés helyszínére. Egy igényes kádparaván szebbé, otthonosabbá és igényesebbé varázsolhatja a fürdőszobánkat. Ismerjük meg a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában található paravánokat, és válasszuk az igényeinknek leginkább megfelelőt!