Zuhanyfüggönyök és rudak

Megtekintés Rács Lista

1-9/35 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/35 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

ZUHANYFÜGGÖNY – VÍZLEPERGETÉS ÉS TÉRELVÁLASZTÁS EGYBEN

A zuhanyfüggöny használata igencsak elterjedt, különösen az apró fürdőszobák esetében, ahol kabin nélküli tusolót használunk. A zuhanyfüggönyöknek rendszerint kettős szerepet tulajdonítunk; mindenekelőtt alkalmasak a pergő vízcseppek felfogására, illetve térelválasztó függönyként is szolgálnak.

Megfelelő választás esetén akár szebbé és hangulatosabbá varázsolhatjuk a fürdőszobánkat, sőt akár világosabbá is tehetjük a teret. Emiatt érdemes figyelmet fordítani arra, milyen mintázattal rendelkező függönyt választunk! Minél nagyobb fürdőszobával rendelkezünk, annál bátrabban nyúlhatunk a nagyméretű mintákhoz és motívumokhoz. Kisebb alapterületű fürdőszobák esetében azonban érdemes az aprómintás függönyök mellett dönteni, de akár az egyszínű függönyök is jó választást jelenthetnek. Ezek ugyanis képesek tágítani a teret, illetve képesek csökkenteni a bezártság érzetét az apró fürdőkben. Természetesen a csíkos mintákat is hasznosíthatjuk a térhatások kihangsúlyozására; mint ismeretes, a függőleges csíkos mintázattal optikai szempontból nyújthatjuk a teret, így jó választást jelentenek kisebb belmagasságú fürdőszobák esetén. Sötét és intenzív színeket csak akkor válasszunk, ha kellően nagy tér áll rendelkezésünkre. A kisebb alapterületű fürdőszobákban szerencsésebb választást jelentenek a világos és pasztellszínek.

Fordítsunk figyelmet a zuhanyfüggöny méretére is. Különböző szélességgel és magassággal rendelkező zuhanyfüggönyök állnak rendelkezésünkre. Mivel a ma elterjedt rugós zuhanyfüggönyrudak gyakorlatilag bármilyen magasságban elhelyezhetők, így a magasság tekintetében némi rugalmasság áll rendelkezésünkre, a szélességre azonban érdemes figyelmet fordítani; a zuhanyfüggöny ne legyen túl széles, hiszen abban az esetben a függöny csak gyűrődik és önmagára tapad, de ne legyen túl keskeny sem, hiszen az esetben biztosan kifröcsköljük a vizet. Érdemes figyelmet fordítani a zuhanyfüggöny anyagára is; választhatunk poliészter, poliészterszatén, polietilén vagy impregnált (vízhatlan) vászonfüggönyök közül.

A ZUHANYFÜGGÖNY TISZTÍTÁSA SEM OKOZHAT GONDOT

A vizes környezet miatt a zuhanyfüggöny felületén gombák és baktériumok telepedhetnek meg, ezért a tisztításukról nem szabad megfeledkeznünk. Nincs ok aggodalomra, a nedvesség a fürdőszoba természetes velejárója.

A nedvesség és a lecsapódó pára épp úgy elkoszolhatja a csempéket, a fémfelületeket és a szanitereket, mint a zuhanyfüggönyt. Használat során nem csupán víz érintkezik velük, hanem szappanmaradványok és más szennyeződések is lerakódhatnak. A különböző fürdőszobai felületeinket rendszeresen tisztítjuk, a zuhanyfüggönyről mégis megfeledkezünk, pedig épp úgy törődnünk kell a tisztántartásával.

Tagadhatatlan, hogy a mintázat miatt rendszerint észre sem vesszük a megtapadó szennyeződéseket, legyen szó szappanmaradványokról vagy más szennyeződésről. Ezek miatt a zuhanyfüggöny tisztítását ugyanolyan gyakorisággal érdemes elvégezni, mint a mosdótálak vagy a burkolatok tisztítását. Ha heti rendszerességgel gondoskodunk a zuhanyfüggöny tisztításáról, könnyedén fenntarthatjuk a függöny higiénikus állapotát. Figyeljünk a fürdőszoba szellőztetésére is; ha tusolás után rendszeresen szellőztetünk, elkerülhetjük a szövet bepárásodását.

Nem feltétlenül kell minden egyes tisztítás során leszerelnünk a függönyt a rúdról. Számos házi praktikát is segítségül hívhatunk annak érdekében, hogy biztosítsuk a függöny tisztaságát, illetve gondoskodjunk a baktériumok elpusztításáról. Csupán egy egyszerű mosogatószivacsra, némi tisztítószerre vagy ecetre lesz szükségünk; nincs más teendőnk, mint alaposan áttörölni a zuhanyfüggöny felületét. Miután elvégeztük a tisztítást, ne feledkezzünk meg az alapos öblítésről sem! Érdemes ezt követően hosszasan szellőztetni, így a szúrós szagú szerek sem érezhetők. Sok zuhanyfüggöny mosógépben is mosható, ezekkel van a legkönnyebb dolgunk. Az átlagos mosásnál némileg nagyobb mennyiségű mosószert érdemes használni, illetve tegyünk a gépbe néhány törölközőt, ami megóvja a függönyt a nagyfokú gyűrődéstől. Figyeljünk arra, hogy ne zsúfoljuk tele a mosógépet annak érdekében, hogy a víz áztató hatása jobban érvényesüljön. A szárítás során figyeljünk arra, hogy a zuhanyfüggöny anyaga egyenesen lóghasson, ugyanis ezek az anyagok nem vasalhatók. A BAUHAUS szakáruházak és webshop zuhanyfüggöny kínálatában biztosan megtaláljuk a számunkra megfelelő darabokat!