Áruházaink 2024. 05. 19-20. (hétfő-vasárnap) ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Zsindely, cserép és tartozékaik

Megtekintés Rács Lista

1-9/32 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/32 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

ZSINDELY ÉS ALÁTÉTLEMEZ

Egy nagyobb, fejlettebb városon végighaladva, gyakran látunk épülő házakat vagy szépen felújított lakóépületeket. Ezek az emberi szemnek csalogató látványt nyújtanak. Olyan tetőket, épületeket látunk már hazánkban is, amelyeket eddig az amerikai tévécsatornákon láthattunk. Impozáns, különböző színű és alakú tetőburkolatokkal.

A szép és modern kialakítású épület egyik fő éke a tető. Manapság sok típusú és színű tetőburkolat közül tudunk választani. Igényeinknek és ízlésünknek megfelelően válogathatunk tetőcserepek, hullámlemezek, cserepes lemezek, bitumenes zsindelyek stb. között.

Környezetünkben is virágkorukat élik a zsindelytetők. Régebben csak a nyugati kontinensen találkozhattunk ezzel az impozáns tetőburkolattal, de 10-12 éve már hazánkban is igen kedvelt lett a házépítők körében. A bitumenes zsindely pozitívuma, hogy igényeinknek megfelelően könnyen szabható, valamint nagyon hajlékony és könnyű, jól véd a portól, és jó a víz- és légzáró képessége. Fölszerelése egyszerű és gyors. Alapos áttanulmányozással akár mi magunk is fölszerelhetjük, de a legjobb eredmény érdekében, bízzuk ezt hozzáértő személyekre! Bő színválaszték áll a rendelkezésünkre, van zöld, vörös, barna és antracit is. Ízlésünk szerint válogathatunk a hódfarkú (kerekített) és a téglány alakú zsindelyek között. A bitumenes zsindelytetők azért is kedvelt megoldások manapság az esztétikus tetők létrehozására, mert igen jó árban kaphatók, praktikus és gyors megoldást nyújtanak.

Mint ahogy minden más építőanyagnak, a bitumenes zsindelytetőnek is vannak előnyei és hátrányai. Negatívuma, hogy nem igazán tűri a nagy viharokat. Az erős szél könnyen kárt okozhat a tetőben, de megfelelő szegecseléssel és ragasztással e tulajdonságán is javíthatunk.

Nem szabad elfelejtenünk, mint ahogy minden más tetőburkolat, a zsindelytetők is igényelnek alászigetelést, hogy megfelelően védjenek a csapadéktól és a hidegtől. Felrakásukkor, természetesen, az OSB építőlemez és az alátétlemez lerakására is szükség van. Az OSB építőlemez célja, hogy szigeteljen, az alátétlemezzel pedig kiegyenlítik az aljzat illesztéseit, a lehetséges egyenlőtlenségeket, és ez az anyag fokozza a tető vízzárását is. Érdemes odafigyelni, hogy az alátétlemez ne legyen gyűrött vagy hullámos, ennek érdekében használat előtt terítsük ki, használjunk zsindelyragasztót is!

A rögzítéshez megfelelő hosszúságú, korrózióvédett zsindelyszegeket használunk. Ha szükséges, dupla szegezést is alkalmazhatunk. A tetőgerinc kialakításánál ügyeljünk a gerincszellőző felhelyezésére is.

HOVA TERVEZZÜNK BITUMENES ZSINDELYTETŐT?

Az új építésű épületekre általában nem terveznek zsindelyt, hiszen ott olyan megoldásokban gondolkodnak, amelyek időtállóbbak. A felújított felületeket szokták vele inkább befedni, amikor a tulajdonosok nem tervezik túlságosan átépíteni a meglévő tetőszerkezetet. Ilyen esetben tökéletes megoldást jelentenek a zsindelytetők. Kerti faházak, előtetők, teraszok borítására is kiválóan megfelelnek.

EGYÉB ELŐNYÖK

Az ilyen módon épített tetők előnye, hogy igen gazdaságosak. A hulladék mennyisége alacsony. A zsindelytetők dielektromos kapacitással rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy nem vonzzák a mennydörgést és a villámot. Jó hőszigetelők, jó hangszigetelők, így a szél és az eső nem lesz zavaró tényező még a tetőterekben sem. A megbízható rögzítést az öntapadós rétegnek, a ragasztásnak és a szegecselésnek köszönhetjük. Kompakt méretük miatt könnyen felszerelhetők. A formák és színek nagy választéka miatt számos tervezési ötlet megvalósítására alkalmasak.