Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Padlásfeljáró

Megtekintés Rács Lista

1-9/18 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/18 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

PADLÁSFELJÁRÓ

A padlásfeljáró lépcsőn keresztül egyszerűen és biztonságosan feljuthatunk a ritkábban használt, általában nem lakott padlástérbe. Csukott állapotban a plafonon csak egy padlásajtót látunk, azonban, ha ezt az ajtót lenyitjuk, könnyedén feljuthatunk a padlásra. Használata kényelmes és helytakarékos. Amíg a fix padlásfeljárók, létrák, lépcsők rengeteg helyet foglalnak el a laktérből, addig a beépített, összecsukható padlásfeljáró kényelmesen és gyorsan eltüntethető. Az e fajta padlásfeljáró beépítése nemcsak a lakótér nagyságának változatlansága miatt jó befektetés, de még a pénztárcánkat is kíméli. Nem kerül nagy összegbe a beépítés, és időbeli szempontból is hatékonyabb megoldásnak mondható. Nem is beszélve arról, mennyivel kényelmesebb, mint a kintről megközelíthető padlásfeljáró.

MIHEZ ALKALMAZKODJUNK?

A padlásfeljáró alkalmazkodik a benti helyiség magasságához, már kész állapotában kapjuk meg. Nem kell időt fordítanunk az összerakására sem. Nem kell előmunkálatokat végezni, hogy a padlásfeljárót a helyére illesszük. Ehhez elegendő két ember munkája, hogy a méretre vágott mennyezeti nyílásba szakszerűen elhelyezzék a szerkezetet. A legtöbb típus el van látva tehermentesítő szerkezettel, valamint nyitórúddal, ami biztosítja a lépcső könnyű leeresztését. Lenyitáskor rugófeszítésű karmechanizmus végzi a súly kiegyenlítését. Az ollós szerkezetű padlásfeljárókat olyan helyekre érdemes tenni, ahol nem lehetséges az összecsukható feljáró beszerelésére. Létezik csúsztatható, két, illetve három részből kinyitható padlásfeljáró is. A csúsztatható típus jellegzetessége, hogy a felső létratag hozzá van erősítve a padlásajtóhoz, majd azzal párhuzamosan tudjuk elcsúsztatni az alsó létratagot, mely egy csuklószerkezet segítségével egy síkba helyeződik az alsó létrataggal. A háromrészes létrával ellátott változatok nagy előnye, hogy a létraszárak nem nyúlnak túl az ajtó méretén. Így az ajtó zárásakor sem lesz gondunk rá, hogy a létra szára beakad nyílásba. Esztétikai szempontból a beltérhez illő padlásfeljárót ajánlatos választani. Különféle színű, mintázatú takarólécekkel ékesíthetjük a padlásajtó szegélyét, körbeburkolhatjuk velük a nyílást. Némely padlásajtó bútorlapból készül.

A KIEGÉSZÍTŐ TARTOZÉKOKRÓL

Különféle kiegészítő tartozékok szolgálják a minél kényelmesebb használatot. Ilyen például a kapaszkodó, akár kettő is, amely segítségül szolgál a magasabban fekvő helyiségekbe való feljutáshoz. Biztonságot nyújtanak a padlásfeljáró talapzatán elhelyezett papucsok. Ezek megakadályozzák a létra csúszását a különféle felületeken, így a szilárd alap nem engedi, hogy a szerkezet kibillenjen vagy mozogjon nagyobb terhelés esetén sem. A lépcsőfokokra csúszásgátló is kerülhet.

HELYKIHASZNÁLÁS KONTRA TEHERBÍRÁS

Amennyiben nincs elegendő helyünk a padlásfeljáró lépcsőjének kinyitásához sem, kiváló választásnak bizonyulhat egy csúsztatható létrával ellátott padlásfeljáró. A legnagyobb helyet ezzel takaríthatjuk meg. A fix, masszívabb padlásfeljárók tartósabbnak bizonyulhatnak és teherbírásuk is nagyobb, mint az összecsukható feljáróké. Akár 200 kg terhelést is képesek kibírni. Egyes padlásfeljárók acélidomokat tartalmazó lépcsőfokaik és masszív fémszerkezetük miatt akár 360 kg terhelhetőségnek is kitehetők.

HŐSZIGETELÉS

Nem utolsó szempont a padlásfeljáró kiválasztásánál a hőszigetelés sem. Bizonyos típusok a speciális igényeknek megfelelően nem engedik át a hőt, körkörös tömítéssel vannak ellátva, valamint speciális anyagból készülnek. Így egy alacsonyabb hőszigetelésű padlásfeljáró választását célszerű meggondolnunk a téli fűtésszezon idején. Megeshet, hogy ilyenkor jobban a pénztárcánk fenekére kell néznünk. Ezért alaposan kell kalkulálni, hogy megéri-e nekünk a nagyobb anyagi befektetés, amikor padlásfeljárót választunk, vagy inkább egy olcsóbbat veszünk meg, de lehet, hogy ezt a megtakarítást később a fűtésszámla rovására írhatjuk.

TŰZVÉDELEM

Az összecsukható padlásfeljárónak tűzvédelmi funkciója is van. Meggátolja a tűz terjedését, mivel összecsukott állapotában nincs kapcsolat a lépcsők által átjárható szintek között. Fontos figyelembe venni, hogy a fémből készült lépcsők megakadályozhatják a tűz terjedését a fából készültekkel ellentétben. A fémszerkezetek általában alumíniumból készülnek.