Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Fakerítés

Megtekintés Rács Lista

1-9/51 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/51 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

FAKERÍTÉS – TERMÉSZETESSÉG ÉS IGÉNYESSÉG

A fakerítés a klasszikus természetességet és igényességet képviseli. Rendkívül esztétikus megoldás, ami jó választást jelenthet a klasszikus és a modern vonalvezetésű családi udvarok esetén is. A szépen lefestett fakerítés nagymértékben javítja a ház és a kert összképét.

A fakerítések között különböző megoldásokkal találkozunk. Ezek egyike az úgynevezett táblás kerítés, amely előre elkészített elemekből épül fel. Az anyaguk legtöbb esetben luc- vagy borovi fenyő, amelyek kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek, megfelelő ápolás esetén hosszú élettartamot képesek biztosítani a fakerítés számára. Különböző anyagvastagsággal és mintázattal találkozhatunk, így könnyedén kiválaszthatjuk azt a változatot, ami a leginkább megfelel az igényeinknek, illetve az ízlésünknek.

A lamellás fakerítések számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek miatt egyre keresettebbek, illetve, aminek köszönhetően egyre több udvar esetén találkozhatunk velük. Mivel előre összeszerelt táblákból épülnek fel, így a telepítésük rendkívül gyors és egyszerű. Szakember segítsége nélkül is boldogulhatunk, csupán arra kell figyelmet fordítanunk, hogy a különböző kerítéselemeket megfelelően rögzítsük. A természetes fának köszönhetően kellemes környezetet képeznek; nagyszerűen kombinálhatók a kőből készült alapzatokkal és más természetes anyagokkal is. Kiváló választás, ha fontos számunkra a természetesség megtartása. Megfelelő ápolással hosszú élettartamot biztosíthatunk számára, de tartsuk szem előtt a gomba- és rovarölő szerek használatának fontosságát is. A természetes fának köszönhetően kiválóan pácolhatók, így tulajdonképpen a leendő kerítésünk színét is szabadon megválaszthatjuk.

A táblás fakerítések ideális választást jelentenek belkerítések telepítése során. Nagy előnyük, hogy teljes takarást képesek biztosítani; ez persze nem mondható el mindegyik típusról, de szép számban találhatunk olyan elemeket is, amelyek százszázalékos takarást nyújtanak. A táblás fakerítés természetesen alkalmas külső kerítés kialakítására is, ez esetben viszont beton alapzatra, illetve nagyobb vastagságú kerítéselemekre van szükségünk.

A lamellás fakerítések sokféleképpen rögzíthetők. Természetesen elhelyezhetők már meglévő kerítéselemeken, de ha tökéletes munkát szeretnénk végezni, válasszuk az anyagában megegyező kerítésoszlopokat! Értelemszerűen a kisebb súlyú, illetve vékonyabb kerítéselemekhez vékonyabb cölöpöket is használhatunk, a vastagabb elemek rögzítését azonban érdemesebb vastagabb cölöpökkel megoldani. Az oszlopokat oszlopfedővel tehetjük esztétikusabbá és igényesebbé, ráadásul a fedők védelmet jelentenek az időjárás viszontagságaival szemben is. A hegyezett végű cölöpök könnyedén leüthetők, ezt követően már csak a lamellák és a cölöpök megfelelő rögzítése marad hátra. Ez rendszerint „L” alakú vasakkal történik, amelyekből oldalanként négy darabra van szükség a stabilitás biztosítása érdekében. Amennyiben még stabilabb rögzítést szeretnénk, betonágyazásra lesz szükség. Ez a megoldás abban az esetben szükséges elsősorban, ha a kerítést külső területen vagy utcafronton húzzuk fel.

Természetesen szót kell ejteni a kerítéslécekről is, amelyekből függőleges lécezésű kerítéseket építhetünk. Ezek természetesen megfelelő vázat követelnek.

Nagyon fontos kihangsúlyozni az ápolás jelentőségét. A természetes fakerítés csak abban az esetben nyújt hosszútávú megoldást, ha kellő figyelmet fordítunk a rendszeres ápolásra. A kínálatban szereplő termékek rendszerint mázoláson estek át, azonban a kiválasztott termék kapcsán győződjünk meg, milyen időközönként milyen kezelésre lehet szükség. Az ápolás során érdemes lehet előnyben részesíteni az UV-álló kültéri lazúrokat, amelyek hosszútávú védelmet biztosítanak a faanyag számára.

Ha ezt elmulasztanánk, a fa rövid idő alatt szürkéssé válna és károsodást szenvedne, ami jelentősen csökkentené a várható élettartamát.

A fakerítés népszerűsége elsősorban a természetességének köszönhető. Számos kutatás bizonyítja, hogy a természetesség jó hatással van a közérzetünkre, egyszerűen jobban érezzük magunkat ilyen környezetben. Ráadásul a fa kiváló hangszigetelő tulajdonságokkal bír, ami csökkentheti az utcáról beáramló zajok szintjét. Mindezeknek köszönhetően a fakerítés nagyszerű választást jelenthet, akár belkerítésként alkalmazzuk, akár külső használatra szánjuk. A BAUHAUS szakáruházak kínálatában megtalálhatjuk azokat a kerítéselemeket, amelyek a leginkább megfelelnek az igényeinknek, illetve az ízlésünknek!