Drótkerítés és szögesdrót

Megtekintés Rács Lista

1-9/51 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/51 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

DRÓTKERÍTÉS ÉS SZÖGESDRÓT – A EGYSZERŰ KERÍTÉS

A drótkerítés, kiváló adottságából fakadóan, széleskörű felhasználást tesz lehetővé ipari, mezőgazdasági, lakossági szinten.

A drótkerítést leginkább az építészetben, mezőgazdasági területeken, családi házak-, udvarok elkerítésénél alkalmazzák leggyakrabban. Ritkább esetben akár erdők és legelők lekerítésénél, ez esetben óriási mennyiségben is használják.

E fajták, amelyek az úgynevezett standard kategóriába tartoznak, horganyzott acél anyagból készülnek, emellett vannak olyan horganyzott acél anyagból készült kerítések is, amelyeket még PVC-bevonattal is ellátnak. E kerítések erősek, időtállók, a hozzájuk fűzött számos követelménynek megfelelnek.

Kétféle típussal találkozunk: horganyzott huzalból készült drótkerítésekkel és műanyaggal bevont, horganyzott huzalból készült drótkerítésekkel.

A hagyományos drótkerítés az egyik legelterjedtebb kerítésfajta, horganyzott huzalokból készül, a szemmérete változó nagyságú, jellemzően 15-25 méteres tekercsekben tudjuk megvásárolni. Másik ismert változat az úgynevezett vadháló, amely kedvező ár-értéke miatt is: nagyon népszerű.

Gazdaságosság jellemzi, horganyzott huzalokból áll össze, szemmérete és huzalvastagsága változhat, jellemzően 50 méteres tekercsekben árulják. A hálók következő fajtája az úgynevezett csibeháló, vagy más néven hatszögletű kerítésfonat. Ez egy kisebb lyukú háló, ami szintén horganyzott huzalokból készül, szemmérete és huzalvastagsága ennek is változhat, 25 és 50 méteres tekercsben tudjuk megvásárolni.

Díszkerítésként használatos a jó minőségű, ponthegesztett kerítés, amelyet horganyzott huzal és zöld PVC-burkolat alkot. 15-25 méteres tekercsekben kapható. Nagyfokú védelmet biztosít a tüskés huzal, illetve szögesdrót. Horganyzott huzalokból készül. Kiszerelése 50 és 100 méteres tekercsekben jellemző.

A drótkerítések beszerzésénél házhoz szállítást is igényelhetünk. Viszonylag nagy mennyiségű kerítést tudunk kis helyen szállítani, minden esetben tekercs formájában érhetők el ezek a termékek úgy, hogy a kivitelező, illetve gyártó feltünteti a tekercsben található kerítés hosszúságát és szélességét. Óriási előnyük ezeknek a drótkerítéseknek és szögesdrótoknak, hogy kevés pénzből nagy területeket tudunk bekeríteni. A karók, amelyeket leásva a földbe: mintegy rögzítőként szolgálnak a drótkerítés kihúzásánál, készülhetnek fából vagy vasból. Ezeknek az egymástól mért távolságát magunk is meghatározhatjuk, de érdemes szakember véleményét kikérni ezzel kapcsolatban, mert amennyiben túl nagy a távolság a két tartóoszlop között, nem tudjuk kellően feszesen rögzíteni a drótot.

A bekerített terület egyrészt növeli biztonságérzetünket, határokat szab és elválaszt. Drótból készült kész kerítéselemeket is tudunk vásárolni, sőt drótból méretre készült kapukat is. Ezek kiválóan összeilleszthetők egymással, sőt a kész tartóoszlopok és elemek is igény és tetszés szerint beszerezhetők. Kész kerítéselemeket is meg tudunk venni, ezeket már csak rögzíteni kell a földben.

Színek tekintetében a szürke, vagyis az ezüstös árnyalat és a természettel harmonizáló zöld szín a legjellemzőbb, azonban, ha kitartóan és hosszan keresgélünk, akkor akár színes PVC-bevonattal ellátott drótkerítéseket is be tudunk szerezni. Akár drótkerítés szetteket is beszerezhetünk. Ebben az esetben már semmi másra nem lesz szükségünk, csupán a montázsolásra.

Masszív, biztonságos és karbantartásmentes elválasztóelemet képez a kertben. A dróthálós, legmodernebb kerítések már UV-állók, és így ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Horganyzott és PVC-bevonatuk révén nem kell azon aggódni, hogy a kerítés rozsdásodik vagy meggyengül az anyaga. Miután megterveztük a bekerítendő területet, elhelyeztük a dróthálót, nem marad más hátra, mint élvezni a biztonságot, a tisztaságot, rendet, amelyen belül egy kényelmes udvart és teret alakítottunk ki.

A gazdag kínálatból láthatjuk, hogy akár horganyozott vagy horganyozott és PVC-vel ellátott kerítést választunk, mindenképp szem előtt kell tartanunk a háló szemméretét és huzalvastagságát is!

Miután a használat, azaz üzembe helyezés után megtapasztaljuk a drótháló erősségét, tartósságát, feszességét, akkor válik világossá, hogy mindenképpen érdemes a minőségi, megbízható árut választani, hogy sok éven át ne legyen gondunk a kerítésre, ezzel felesleges bosszankodástól óvjuk meg magunkat. Rajta hát! Bátran kerítsük be telkeinket, gyümölcsösünket, tereinket, hogy minél tovább élvezhessük saját telkünk biztonságát, meghittségét. Az otthonunk biztonságának érzése hosszútávon is kellemes érzést biztosít számunkra.