1. CERESIT CT19 - tapadóhíd (5kg)
  5 990 Ft 
  Részletek
 2. MAPEI ECO PRIM GRIP 1kg - tapadóhíd
  3 190 Ft 
  Részletek
 3. MAPEI ECO PRIM GRIP 5kg - tapadóhíd
  9 990 Ft 
  Részletek
 4. LB-KNAUF KONTAKT CT - tapadóhíd betonfelületek javításához (5kg)
  2 490 Ft 
  Részletek
 5. MAPEI PRIMER G - diszperziós alapozó (1kg)
  2 690 Ft 
  Részletek
 6. CERESIT PADLOPON - diszperziós alapozó 5L
  6 190 Ft 
  Részletek
 7. CERESIT CT19 - tapadóhíd (1kg)
  2 590 Ft 
  Részletek
 8. MAPEI PRIMER G - diszperziós alapozó (5kg)
  10 590 Ft 
  Részletek
 9. LB-KNAUF TIEFENGRUND - diszperziós mélyalapozó (5L)
  7 990 Ft 
  Részletek
 10. CERESIT PADLOPON - diszperziós alapozó 1L
  1 690 Ft 
  Részletek
 11. CERESIT PADLOPON TUNOPRÉN - alapozó 5L
  6 990 Ft 
  Részletek
 12. LB-KNAUF TIEFENGRUND - diszperziós mélyalapozó (1L)
  2 190 Ft 
  Részletek
 13. RIGIPS RIKOMBI GRUND - alapozó (5kg)
  4 390 Ft 
  Részletek
 14. LB-KNAUF KONTAKT B PLUS - kvarcszemcsés diszperziós alapozó (1kg)
  2 290 Ft 
  Részletek
 15. LB-KNAUF ESTRICHGRUND - esztrich alapozó (5kg)
  8 190 Ft 
  Részletek
 16. RIGIPS RIKOMBI KONTAKT - alapozó (5kg)
  4 990 Ft 
  Részletek
 17. CERESIT PADLOPON - diszperziós alapozó (10L)
  9 990 Ft 
  Részletek
 18. KNAUF TIEFENGRUND - mélyalapozó (5L)
  8 190 Ft 
  Részletek
 19. CERESIT PADLOPON TUNOPRÉN - alapozó 1L
  1 890 Ft 
  Részletek
 20. LB-KNAUF PUTZGRUND - vakolatalapozó (5kg)
  5 590 Ft 
  Részletek
 21. KNAUF TIEFENGRUND - mélyalapozó (1L)
  2 490 Ft 
  Részletek
 22. DEN BRAVEN - betonkontakt (5kg)
  4 990 Ft 
  Részletek
 23. MAPEI DMA 1000 - formaelválasztó olaj (4,5kg)
  10 690 Ft 
  Részletek
 24. KNAUF - általános alapozó (5L)
  4 990 Ft 
  Részletek
 25. DEN BRAVEN - betonkontakt (13kg)
  12 590 Ft 
  Részletek
 26. EUROFIX ESTRICHGRUND - esztrich- és önterülő alapozó (1kg)
  2 090 Ft 
  Részletek
 27. KNAUF - általános alapozó (1L)
  1 290 Ft 
  Részletek
 28. KNAUF - tapadásnövelő emulzió (1kg)
  2 490 Ft 
  Részletek
 29. DEN BRAVEN PRIMER ALFA - záróalapozó (1L)
  1 290 Ft 
  Részletek
 30. KNAUF - tapadásnövelő emulzió (5kg)
  10 990 Ft 
  Részletek
 31. SIKAFLOOR-01 PRIMER - alapozó (5kg)
  9 990 Ft 
  Részletek
 32. LB-KNAUF KONTAKT B PLUS - kvarcszemcsés diszperziós alapozó (7kg)
  13 290 Ft 
  Részletek
 33. SIKA PRIMER-11 W - alapozó nedvszívó felületekhez (5kg)
  8 990 Ft 
  Részletek
 34. MAPEI PROSFAS - felületstabilizáló szer (5kg)
  10 790 Ft 
  Részletek
 35. LB-KNAUF PUTZGRUND - vakolatalapozó (15kg)
  14 990 Ft 
  Részletek
 36. DEN BRAVEN PRIMER ALFA - záróalapozó (5L)
  5 590 Ft 
  Részletek
Emelkedő irány beállítása

Alapozó festék – A tökéletes eredményért!

Az alapozó festék használata több célt szolgál. A legalapvetőbb célja a festék tapadásának segítése, emellett elősegíthetjük vele a nedvszívást, illetve magát a vakolatot is ápolhatjuk. Úgy tartjuk, hogy az alapozást festés előtt kell elvégezni, de burkoláskor, vakoláskor, illetve hőszigeteléskor is sikeresen alkalmazhatjuk a munkaminőség javítása érdekében.

Ennek ellenére általánosságban elmondható, hogy a mélyalapozót a festést megelőzően használjuk. Elsősorban a festék biztos tapadását segíti, illetve megakadályozza a száradási foltok kialakulását, amelyek a napsütötte szobákban akár szemmel látható szépséghibaként jelentkezhetnek. Sőt, az alapozó lehetővé teszi, hogy a festék abban a színben pompázzon, amilyet a gyártó megálmodott, és amilyet kiválasztottunk. Alapozó nélkül előfordulhat, hogy a fal anyaga, illetve a már meglévő festékréteg módosítja az új réteg színét.

Az alapozók rendszerint diszperziós alapanyagokkal rendelkeznek, így a keverésük és a használatuk nem okoz semmilyen nehézséget, gyakorlat nélkül is könnyedén elvégezhető a felhordásuk. Csupán arra kell figyelmet fordítanunk, hogy a keverési útmutatónak megfelelően járjunk el!

Érdemes tisztában lenni néhány dologgal a mélyalapozók használatát illetően. Habár gyártónként és termékenként eltérhet az alapozók keverésének és használatának módja, számos általános ajánlás megfogalmazható velük kapcsolatban.

Mielőtt elkezdenénk felvinni az alapozót, meg kell vizsgálnunk a falfelületet. Amennyiben fellazult vagy felhólyagosodott felületeket találunk, netalán porlik a vakolat, a meggyengült részeket el kell távolítani. Vagyis rossz állapotban lévő fal esetén a hibák kijavításával kell kezdenünk a munkát. Alapigazság, hogy az alapozó készítményt csakis szilárd falfelületre lehet felvinni.

Az alapozó használata előtt szükség lehet a felület portalanítására is. Az alapozó csak abban az esetben tudja ellátni a feladatát, ha a felület megfelelő tisztasággal rendelkezik. A lakóingatlanok esetében ritkán szembesülünk olyan pormennyiséggel, ami problémát okozna, műhelyek, gazdasági és elhanyagolt helyiségek esetében viszont jelentkezhet ilyen nehézség. Ez esetben gondoskodnunk kell a falak megtisztításáról. Műhelyek és konyhák esetében gyakran előfordul zsíros és olajos szennyeződés, ami szintén tisztítást igényel az alapozó felvitele előtt.

Arról is gondoskodnunk kell, hogy alapozó készítmény csak arra a felületre kerüljön, amit le szeretnénk festeni. Az alapozó ne kerüljön sem fára, sem műfára, sem más olyan felületre, amire nem való! Kis mennyiségben az alapozó nem fogja károsítani ezeket a felületeket, a letisztításuk azonban macerás. Érdemes védőfóliát alkalmaznunk, vagy inkább figyelmesen végezni az alapozó felvitelét.

Soha ne használjunk olyan alapozót, aminek a szavatossági ideje lejárt. Az ilyen készítményekkel több kárt okozunk, mint amennyi hasznot hajtunk… A lejárt szavatosságú alapozó nem végzi el a feladatát, rosszabb esetben ellentétes hatást vált ki, és foltokat idéz elő. Szerencsére a „romlott” alapozó egyszerűen felismerhető, mivel szúrós, rothadó szagot áraszt.

Érdemes tudni, hogy a gyártók minden esetben közzéteszik a használatra vonatkozó ajánlásaikat, ezeket megtaláljuk a csomagoláson. A felhordást szobahőmérsékleten, illetve szobahőmérséklet alatt, de fagymentes környezetben érdemes végezni. Nincs szükség speciális eszközre, egy hagyományos széles ecset vagy egy teddy henger tökéletesen alkalmas a feladatra. Olyan öltözetet válasszunk, amit egyáltalán nem sajnálunk, mivel az alapozó nagyon nehezen mosható ki a ruhából! Érdemes védőszemüveget és kesztyűt is használni; habár az alapozó nem mérgező, szembe nem kerülhet.

Figyeljünk arra, hogy az alapozót mindig száraz felületre vigyük fel! Ne hígítsuk túl, de ne próbáljunk „extra hatást” elérni kevesebb víz használata által sem! Ha alapozást végzünk, a teljes falfelületet kezeljük, nem csupán egyes problémásnak ítélt részeit. Ha foltokban dolgozunk, nagy valószínűséggel a festést követően is foltokkal kell szembesülnünk.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában található alapozók, tapadásnövelő emulziók és mélyalapozók nagyszerű szolgálatot tesznek a munkánk során. Alkalmazzuk őket a használati útmutatónak megfelelően, és nem fogunk csalódni az eredményben!

Card logos