ZK ajtó

Megtekintés Rács Lista

9 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

9 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

ZK AJTÓ, A MEGBÍZHATÓSÁG ÉS BIZTONSÁG

A ZK ajtókat már régóta alkalmazzák irodákban, intézményekben sokoldalúságuk és megbízhatóságuk miatt. Elmondhatjuk róluk, hogy hosszú időn keresztül megtartják alakjukat, masszívak és ellenállók az esetleges sérülésekkel és karcolásokkal szemben. Mindennapos gyakori és kemény használatra lettek kifejlesztve, így előszeretettel építik be laktanyák, iskolák, hivatalok, üzletek, ipari létesítmények nyílászárójaként. Attól függően, hogy milyen célra készülnek, némi különbség lehet gyártási technológiájuk között.

Általában tévedünk, amikor rövid idő alatt döntünk a beépítendő nyílászárókról, így az ajtókról is; nem szánunk elég időt kiválasztásukra, gyorsan túl akarunk lenni a feladaton. Mivel nagy a kínálat, vannak jó és kevésbé jó ZK ajtók, legyünk alaposak és körültekintők vásárláskor! A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában csakis megbízható minőséggel rendelkező ZK ajtókkal találkozunk.

Legtöbben lakásépítéskor, felújításakor vagy költözés alkalmával figyelmüket a berendezésre, a lakás beosztására, vagy éppen a bútorok kiválasztására összpontosítják, és így elkerüli figyelmüket az a nagyon fontos kérdés, hogy milyen ajtót válasszanak, milyen típusú nyílászárók lesznek számukra és családjuk számára legmegfelelőbbek. Mivel az ajtót hosszú időre építjük be, nem gyakorta cserélgetjük, fontos az, hogy ne hozzunk elhamarkodott döntést. A termékpaletta igen széles!

Az ajtóknak összhangban kell lenni a ház vagy lakás stílusával, de esztétikai szempontból is meg kell felelnie, és csak ezután következik a rendeltetése. Örömünkre nagyon sokfajta ajtó kapható, a különböző kategóriákon belül is tudunk válogatni, így természetes, ha ZK ajtó beszerzése mellett döntünk, akkor is többfajta szín, forma és egyéb jellemző között kiválaszthatjuk nekünk leginkább megfelelőt. Kültéri ajtóknál a strapabíróság és a biztonság a két legfontosabb szempont, míg a beltéri modelleknél inkább az esztétikum, méret stb. A beltéri ajtók esetében is fontos a megfelelő szín kiválasztása.

A világos színű ajtók tágasabbá, világosabbá varázsolják a teret, optikai szempontból nagyobbnak tűnnek az adott helyiségek, ahová beépítjük őket, igényességet, biztonságot tükröznek. Tisztántartásuk egyszerű, könnyen tisztán tarthatók, ellenállók.

A legjobb minőségű, napjainkban kínálatban lévő ZK ajtók hat légkamrásak, rendkívül nagy keménységűek, hőhídmentesek. Hang- és hőszigetelés tekintetében kiválóak, tokszerkezetük erős és megbízható. Jól záródó, erős szerkezetű zárrendszerrel látják el őket. A ZK ajtóknak a teljes felületén acéllemezt helyeznek el, részben ennek köszönhetően válik strapabíróvá, alaktartóvá és hosszú élettartamúvá. Az ajtószárny belső szerkezete és a tok belső szerkezete is tömített, ez nagyban hozzájárul az ajtó kiváló hang- és hőszigeteléséhez.

Kifejezetten alkalmasak különböző hőmérsékletű helyiségek lezárására, elválasztására. Olyan esetben is hasznos a két tér biztonságos elválasztása, amikor az egyik helyiségben szálló por vagy nedves levegő van tartósan jelen.

Méretüket illetően elmondhatjuk, hogy a ZK ajtóknak szélessége 75-100 centiméter között van, míg magasságuk rendszerint 200 vagy 210 centiméter. Súlyukat is minden esetben feltüntetik a gyártók a csomagoláson, kialakításukból eredően nem a kis súlyú, könnyűszerkezetes ajtók kategóriájába tartoznak.

A ZK ajtók egyszárnyúak. A jobbos és balos nyílásirány változtatásának lehetőségét egy erre kialakított pántszerkezet garantálja. Beszereléskor, vagy akár később is tudunk változtatni az ajtók nyílásirányán.

Amikor megvásárlunk egy ilyen típusú ajtót, akkor nem csupán az ajtótokot és az ajtószárnyat kapjuk kezünkbe, az alapfelszerelés része továbbá egy műanyag zárnyelv és az acélretesz, szakállas zárbetét, valamint a kulcsok. Az ajtóhoz szükséges kilincseket rendszerint külön kell kiválasztanunk és megvásárolnunk.

Ezek az ajtók gyakran fehér vagy antracitszínűek, a színüket valójában egy alapfesték adja, további tartósítást, festést, kezelést igényelnek. A helyiség típusától függően, meghatározott idő elteltével festeni, ápolni kell a felületét. Amennyiben ez nem történik meg, rozsdásodnak, és romolhat az állapotuk.

A mi felelősségünk kiválasztani, megtalálni és megvásárolni a legmegfelelőbb ZK ajtót. A munkálatokat végző szakember ideális esetben csak informál bennünket a legfontosabb karbantartási tudnivalókról. A szakember, aki elvégzi az ajtó beépítését, figyelembe kell vegye a helyiség jellegét, funkcióját, típusát, a későbbi használatát.

Számos előnye lehet egy ZK ajtónak, arra azonban érdemes figyelmet fordítani, hogy megfelelő modellt válasszunk! A termékleírás és információk birtokában elkezdhetjük tervezni, megálmodni a legkiválóbb ajtókkal felszerelt lakásunkat!