Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Billenőkapu

Megtekintés Rács Lista

8 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

8 tétel(ek)

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

BILLENŐ GARÁZSKAPU

Ha garázskaput szeretnénk vásárolni, számos kérdésünk merülhet fel. Ha körültekintően választunk, sok-sok éven keresztül, maradéktalanul elégedettek lehetünk a garázskapuval. A következőkben az úgynevezett billenőkapukkal, azaz a billenő garázskapukkal ismerkedünk meg.

Érdemes szem előtt tartanunk, hogy az utóbbi években egyre többféle garázskapu jelent meg a piacon. Ezek színükben, mintázatukban, anyaghasználatukban, kialakításukban is eltérhetnek, alapvetően azonban ki lehet jelenteni, hogy kétféle típus volt képes elterjedni hazánkban; ezek egyike a billenő garázskapu.

A billenőkapuk képviselik az egyszerűbb változatot, ennek köszönhetően: kifejezetten kedvező áron vásárolhatjuk meg őket. Ha nem szeretnénk magasabb árat fizetni a garázskapuért, abban az esetben ez a típus lehet az ideális megoldás számunkra. Az ilyen garázskapukat, rendszerint, szerelőkerettel együtt vásárolhatjuk meg, aminek köszönhetően a beszerelésük egyszerű és gyors. Tehát akár mi magunk is beszerelhetjük, és biztosak lehetünk benne, hogy a billenő garázskapu hibátlanul fog működni. Az ilyen jellegű garázskapukról érdemes tudni, hogy a kapulap mozgatását a súlypontnál elhelyezett rögzítések segítik, emellett húzórugó párok is erőrásegítést gyakorolnak a kapunyitás vagy épp zárás esetén.

Természetesen, gyakran felvetődik az a kérdés is, mekkora billenő garázskaput érdemes választani. Ha már épített garázskapu-nyílással rendelkezünk, aligha kezdünk átépítésbe pusztán esztétikai megfontolások miatt. Általános esetben azt tanácsolhatjuk, hogy vizsgáljuk meg az igényeinket; egyáltalán nem mindegy, hogy furgonnal vagy egy városi közlekedésre tervezett kisautóval szeretnénk beállni a garázsba. Érdemes akkorát választani, amire valóban szükségünk van; a túlméretezés magasabb árat jelent, de gyakorlati haszonnal nem kecsegtet. Két és fél méternél szélesebb billenő garázskapura aligha lesz szükségünk.

Mindenképpen olyan garázskaput érdemes választanunk, ami képes ellenállni az időjárás viszontagságainak, csak így várhatunk el a szerkezettől hosszú élettartamot. Szerencsére a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában kivétel nélkül minden egyes billenő garázskapu megfelel a minőségi elvárásoknak, így biztosak lehetünk benne, hogy jól választunk. A billenőkapuk, rendszerint, poliészter-alapozással rendelkeznek. Érdemes tudni, hogy léteznek szigetelőanyaggal ellátott változatok is; ezek esetében a szigetelő réteg a garázs belső oldalán helyezkedik el, általában purhab töltettel.

A mai korszerű billenő garázskapuk teljesen biztonságosan használhatók, rendszerint becsípődés elleni védelemmel ellátott rugókkal rendelkeznek. Érdemes azt is tudni velük kapcsolatban, hogy az ajtólapot kizárólag egyben tudjuk mozgatni, nincsenek lamellák, mint a szekcionált garázskapuk esetében. Emiatt a nyitás során az ajtólap szabad helyet követel a mennyezet alatti részen. Azt is szem előtt kell tartani, hogy a billenőkapu ajtólapja nyitás során kifelé billen, ezért utcafronton balesetveszélyes lehet a használata.

Összefoglalva elmondható, hogy az egyszerű kivitellel és kiváló ár-érték aránnyal rendelkező billenő garázskapu a legtöbb esetben megfelelő választást jelent. Ismerjük meg a BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában található billenőkapukat, és válasszuk az igényeinknek megfelelőt!