Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Kábeldob

Megtekintés Rács Lista

10-13/13 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

10-13/13 termék

Oldal
oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KÁBELDOB

Kerti munkálatok során, fű- és sövénynyírás alkalmával, biztos mindenkivel előfordult az, hogy a háta közepére sem kívánta az összetekeredett hosszú kábelt, amelyet folyamatosan maga után húzott. Az egyik kezünket ez folyamatosan lefoglalja, így csak a másik kezünkkel tudjuk a munkaeszközt tartani. Ez egy idő után igen megterhelő. A munka befejeztével pedig össze is kell tekerni a hosszú kábelt, márpedig szépen rendszerezve, hogy a következő használatkor ne kelljen bajlódni vele. Sokszor ez nem sikerül, és akaratunkon kívül mégis összetekeredik, amely újabb bosszúságok forrása lehet.

A KÁBELDOB ELŐNYEI

A kábeldobok műanyagból vagy fémből készülnek, biztonságos megoldást jelentenek a kábelek rendszerezésére. Általuk gyorsabban és precízebben tudjuk használni, összeszerelni és eltenni következő használatig a kábelköteget. Segítségével a kábel akadálytalanul fut anélkül, hogy egy másik személy segítségét kérnénk. Automatikus zárrendszerrel van ellátva, amely megakadályozza, hogy a kábel lefusson, amikor az nincs használatban.

Kompakt kialakítással rendelkezik, így igen helytakarékos. Hosszúak és kevés helyet foglal. A rajta található fogantyú segítségével könnyen és biztonságosan szállítható. Stabil, fémből készült alapja van, így biztonságos használatot tesz lehetővé. Nem kell attól tartanunk, hogy használat közben eldől. Gyors és könnyű összeszerelést tesz lehetővé. Előre összeszerelt állapotban is szállíthatjuk. Egyes fajták automatikus csévélővel vannak ellátva. Ezek előnye, hogy saját maguk húzzák vissza a kábelt, ezzel leegyszerűsítve a munkát.

Masszív és erős anyagból készül, így igen strapabíró. Ellenáll az UV-sugárázásnak, és a magas mechanikai igénybevételt is jól tűri.

Tökéletesen megfelel kerti munkálatokhoz és barkácsoláshoz. Akár feltekerve is használhatjuk, vagy csak félig kihúzva hosszabbítóként. Rendelkezhet gyerekzárral is. Egyes típusok túlmelegedés elleni védelemmel vannak el látva. Megkülönböztethetünk kültérre és beltérre alkalmas darabokat. A kültéri jobban ellenáll az időjárás viszontagságainak, de esőben mégsem ajánlatos használni őket. Különböző hosszúságú kábellel tudjuk megvásárolni, 25 m, 30 m, 40 m és 50 m.

Egyes típusok dugasszal is el vannak látva, így tulajdonképpen elosztóként is funkcionálnak. Vigyáznunk kell arra, hogy amennyiben a kábel teljesen fel van tekerve, a maximális terhelhetőség alacsonyabb lehet.

AMIRE ÜGYELNÜNK KELL!

Nagyon fontos betartani a használati utasításban feljegyzetteket. Soha ne dugjuk be vagy húzzuk ki a kábeleket nedves kézzel. A dugók kihúzásakor soha ne magát a kábelt fogjuk, hanem a dugót. A kábeldob felállítása során ügyeljünk arra, hogy a csatlakozókábel ne legyen összenyomva vagy éles szélek által megsértve. Meghibásodás esetén mindig kérjük szakember segítségét, vigyük el szervizbe, ne cseréjük ki saját kezűleg a meghibásodott elemet. Rossz időviszonyokban, esőben, ködben vagy hóban ne használjuk az eszközt, mert a nedvesség és az áram találkozása komoly problémát okozhat. Nagy hőségben sem ajánlatos a használata. Ilyenkor a nagy meleg is kárt okozhat, megpuhulhat a kábel védőborítása, és ez is gondokat okozhat. Ilyen esetben végezzük el a munkát inkább később, amikor jobbak az időviszonyok. Ne adjuk gyerekek kezébe, mert az elektromos eszközök nem valók gyerekeknek. Soha ne öntsünk folyadékot a kábeldob közelében, hiszen az ebből következő balesetek életveszélyes áramütést is okozhatnak. Amennyiben ez megtörténne, azonnal ki kell húzni a készüléket a dugaljból, és szakemberhez fordulni.