Falilámpa

Megtekintés Rács Lista

1-9/184 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
  1. Trio sambesi - kültéri falilámpa (1xe27, rozsdabarna)
    TRIO SAMBESI - kültéri falilámpa (1xE27, rozsdabarna)
    Érvényes: 2024.03.07-2024.04.02 Kedvezményes ár 19 990 Ft/db Normál ár 24 990 Ft/db
Megtekintés Rács Lista

1-9/184 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

FALILÁMPA, ÉS AMIT TUDNI ÉRDEMES RÓLA

A falilámpákat a legtöbb esetben kiegészítő világításként alkalmazzuk; a mennyezetre szerelt, elsődleges fényforrások mellett szükség lehet kiegészítő- és hangulatvilágítást biztosító lámpákra is. Ma már gyakran dekorációként és lakberendezési kiegészítőként gondolunk rájuk.

Természetesen a falilámpák alkalmasak lehetnek elsődleges fényforrásként történő alkalmazásra, ehhez csupán megfelelő fényerővel rendelkező fényforrásokat kell választanunk. Ugyanakkor a falilámpa az energiamegtakarítás eszköze is lehet; amennyiben energiagazdaságos, kis fényerősségű, sárgás fényű LED-fényforrásokkal látjuk el, igazán hangulatos térmegvilágítást érhetünk el, ami képes kiváltani a nagyobb fényerősséget, illetve több fényforrást alkalmazó mennyezeti lámpákat. Nem véletlenül tekintünk a falilámpákra a hangulatvilágítás egyik legkedveltebb eszközeként.

Persze a falilámpa abban az esetben is nagyszerű szolgálatot tehet, amikor épp nagyobb fényerőre van szükség, de a mennyezeti lámpa nem képes ezt biztosítani számunkra. Ilyen esetekben a falilámpa tökéletes kiegészítő lámpa lehet. Persze ilyen esetben is rendkívül fontos, hogy megfelelő fényerővel rendelkező, energiatakarékos fényforrást válasszunk!

A falilámpák között számos megoldással találkozunk, különböző szerkezeti kialakítás állhat rendelkezésünkre. A klasszikus falilámpák mellett rendszerint falikarokat találunk, de olyan speciális szerkezetekkel is találkozhatunk, mint a képmegvilágító lámpák. Sőt, a fürdőszobák esetén sem kell lemondanunk a falilámpa által képviselt praktikumról, hiszem IP védelemmel rendelkező változatok is rendelkezésünkre állnak. Mint tudjuk és tapasztaljuk, a fürdőszobák esetén kivételesen fontos a megfelelő megvilágítás, ezért gyakran találkozhatunk kiegészítő világítást biztosító, illetve tükör fölé szerelhető változatokkal is.

Nem túlzás azt állítani, hogy a falilámpák között bárki megtalálhatja az ízlésének és igényeinek leginkább megfelelő készüléket, legyen szó klasszikus vagy modern falilámpáról, falikarról vagy képmegvilágító eszközről. A legegyszerűbb minimalista stílusjegyeket képviselő falilámpák mellett a díszítettség minden formájával találkozhatunk, ennek megfelelően a falilámpák megoldást kínálnak minden otthon számára. A technikai szempontok figyelembevételéről sem feledkezhetünk meg; válasszuk a számunkra megfelelő foglalattal (E14 vagy E27) készült termékeket! Természetesen ezek esetében is rendelkezésre állnak a kiváló energiahatékonyságot biztosító kompakt fénycsövek és LED-fényforrások.

Felvetődik a kérdés, hogy milyen fényforrásokat érdemes választanunk a falilámpák esetében, illetve mit kell tudnunk róluk annak érdekében, hogy a megvásárolt lámpa a legjobb szolgálatot biztosítsa számunkra. Ma már mindenképpen energiatakarékos fényforrást kell használnunk; ezek spórolási lehetőséget biztosítanak számunkra, a környezetünk védelmével is törődhetünk ilyen módon, ráadásul az elavult technológiát alkalmazó, wolframszálas izzók teljesen eltűntek a boltok kínálatából, sőt a halogénizzók gyártása és beszállítása is megszűnt az Európai Unió területén.

A rendelkezésre álló, energiatakarékos fényforrások egyik alternatívája az úgynevezett kompakt fénycső, amely akár 80 százalékos megtakarítást jelenthet egy régi wolframszálas izzó energiaigényéhez hasonlítva. Egy átlagos minőségű kompakt fénycsőtől hozzávetőlegesen 8-12 ezer munkaórát válhatunk el, ami lényegesen magasabb a régi technológiákhoz képest. Ennek köszönhetően kijelenthető, hogy a magasabb vételára csupán az élettartammal köszönhetően is megtérül – az energiahatékonyságról nem is beszélve!

Azonban létezik olyan technológia, ami még a kompakt fénycsőnél is energiatakarékosabb! Ez nem más, mint a LED-fényforrás. Ezek a fényforrások akár 140 lumen/watt fényhasznosítással büszkélkedhetnek, amellyel más technológia nem veheti fel a versenyt. A LED-világításnak köszönhetően akár 90 százalékkal csökkenthetjük a világításra fordított költségeket. Természetesen nem az energiahatékonyságuk az egyetlen előnyük. Rendkívül hosszú élettartammal rendelkeznek; akár 50 ezer munkaórán keresztül képesek működni, ami még a kompakt fényforrások élettartamánál is lényegesen magasabb. Ugyanakkor el kell mondani velük kapcsolatban, hogy 20-25 ezer munkaórát követően veszíthetnek a fényerejükből, ezért a még működőképes fényforrások cseréje szükséges lehet, ám így is 10-15 évig biztosíthatják az otthonunk világítását.

A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában található falilámpák között megtalálhatjuk az igényeinknek és ízlésünknek megfelelő termékeket!