Költöztetés

Megtekintés Rács Lista

1-9/76 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/76 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

KÖLTÖZTETÉS, DOLGAINK DOBOZOLÁSA, RENDSZEREZÉSE ÉS SZÁLLÍTÁSA

Gyakran megtörténik a mindennapok során, hogy holmijainkat ide-oda helyezzük, pakoljuk, rendezzük, akár szállítjuk is. Ehhez a folyamathoz minden esetben szükség van olyan eszközre, amiben biztonságosan tudjuk szállítani azokat.

Akkor döbbenünk rá igazán, hogy mennyi holmink van, amikor költözésre kerül sor. Egyszer mindenki költözködik életében, természetesen, van, aki többször is. Ha költözés, akkor pakolás, de mibe is? Abban az esetben vagyunk igazán felkészülve a költözésre, ha birtokunkban vannak a költöztető dobozok is. A költözés már önmagában sok-sok kihívást tartogat számunkra, főleg, ha először csinálunk ilyet, ezért érdemes minél jobb és megbízhatóbb dobozokat beszerezni. Be tudunk szerezni ingyen dobozokat is, azonban, ha ez mégsem sikerülne, akkor következhet a költöztető dobozok vásárlása.

A túl nagy dobozok nem mindig jók, mert megpakolva nehezek, és el is szakadhatnak, félig meg nem érdemes pakolni őket, mert helyet veszíthetünk. Vásárlás előtt nem árt alaposan átgondolni, mit szeretnénk költözéskor e dobozokba pakolni, milyen nehezek lesznek csomagjaink, és hány darabra lesz szükségünk.

AMENNYIBEN EZ MEGTÖRTÉNT, IRÁNY A VÁSÁRLÁS!

Költözéskor minden egyes holmi, ami birtokunkban van, valamilyen módon a kezünkbe kerül, így már az összepakolás, dobozolás során alkalmunk van rendszerezni dolgainkat, persze csak abban az esetben, ha van elegendő költöztető doboz birtokunkban. Attól is függ, mennyi ideig tart a költözés, hogy hány dobozunk van, mennyire lesznek a költöztető dobozaink észszerűen megpakolva. Költözés során lesznek olyan ruhák, játékok, amelyek nem az új otthonba, hanem valamelyik segélyszervezetbe kerülnek, így érdemes ezekre is figyelmet fordítani, tehát néhány dobozt ilyen célra is szerezzünk be! Tehát egy szónak is száz a vége, a rendszerezés rendkívül fontos, ezt semmiképpen ne tévesszük szem elől költözéskor sem, és a költöztető doboz beszerzésekor sem.

A költöztető dobozok közül a legismertebbek és legnépszerűbbek a hullámpapírból készített dobozok, ezek praktikusak, erősek, egymásra rakhatók, és, természetesen, tárgyaink helytakarékos tárolását biztosítják, nemcsak költöztetés alkalmával, hanem tárolóként szekrényben, vagy akár az irodában.

Szintén hullámpapírból készülnek a ruhák tárolására kialakított dobozok. Ezekről is elmondható, hogy magas minőségűek, kiválóan alkalmazhatjuk ruhák szállítására, tárolására egyaránt. Portól, kisebb nedvességtől megvédik a ruhákat, emellett fogasok rögzítésére is alkalmasak.

A nehéz és sérülékeny tárgyaink megvédésére vásárolhatunk extra erős költöztető dobozokat is. Ezek is, a fent említett termékekhez hasonlóan, egymásra rakhatók, valamint a tárgyak helytakarékos tárolását teszik lehetővé.

Költöztetéskor tárgyaink, értékeink, féltett bútoraink védelmét szolgálhatja az úgynevezett zsugorfólia is. Egy egyszerű, átlátszó, vékony anyag, amely kiválóan használható csomagolásra, rögzítésre, sérülésektől való védelemre. Természetesen védelmet nyújt a porral és nedvességgel szemben. Polietilénből készül.

Ezek között a dobozok között találjuk a mappatároló dobozokat is. A leggyakoribb méretű doboz szélessége 50 cm, hossza pedig 30 cm. Ebben kilenc vékonyabb méretű mappát, illetve hat darab vastagabb mappát tudunk tárolni. A dobozt ellátta a gyártó címkézhető felülettel a könnyebb visszakereshetőség érdekében.

A dobozokat űrtartalom szerint tudjuk kategorizálni. 64 literes űrtartalom a kisebb dobozok jellemzője, míg a legnagyobbak 130 literesek.

A beszerzett dobozok mellett nyilvánvaló, hogy találunk a lakásban például cipős dobozokat, ezek inkább kisebb tárgyak költöztetésére lesznek alkalmasak, akár bele is helyezhetjük őket a megvásárolt nagy dobozokba. Használhatunk ragasztószalagot vagy a fent említett zsugorfóliát tárgyaink biztonsága és védelme érdekében.

Vannak olyan dobozok is, amelyek használat után szétszedhetők, így kis helyen tárolni tudjuk őket a következő használatig, dobozolás előtt ismét összerakjuk és használjuk őket. Így az újabb dobozok vásárlását mellőzve időt és pénzt takarítunk meg.

Manapság sokan élnek albérletben, ez a tény magában hordozza a gyakori költözéseket, lakáscseréket. Mivel gyakorta költöznek az emberek, gyakrabban van szükség költöztető dobozokra. Minden egyes pakolás, költözés alkalmával egyre több holmink van, egyre nehezebb és hosszadalmasabb a helyváltoztatás. Akár iratokról, ruhákról, könyvekről, játékokról van szó, vagy mindennapi tárgyaink költöztetéséről, válogassunk kedvünkre költöztető dobozok között! Ezek a tárgyak mindegyike kedvező áron elérhető, használjuk hát őket kedvünkre, amikor csak igényünk van rájuk!