Bevásárlás

Megtekintés Rács Lista

1 tétel

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1 tétel

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

BEVÁSÁRLÁS, SZÉP ÉS PRAKTIKUS KELLÉKEKKEL

Egyik legnagyobb kincs a természet. Nem szabad figyelmen kívül hagyni a plakátokat, felhívásokat, amelyek a környezetkárosító műanyag felhalmozódására figyelmeztetnek bennünket. Bolygónkat ellepi a hulladék. Nap mint nap olvasunk és hallunk a tornyosuló műanyag hulladékokról az óceánokban, tengerekben, folyókban. Az egyik veszélyforrás a felhalmozódó nejlonszatyor, ami ma már a pazarló, nem környezettudatos élet egyik jelképe is lehetne. Bármely napon hozhatunk egy okos döntést, miszerint a környezetünk védelme érdekében teljesen kiiktatjuk életünkből a műanyag, egyszer használatos szatyrokat, és bevásárlótáskákkal megyünk vásárolni. Ma már számos trendi és a kor igényeihez igazodó bevásárlótáska áll a vásárlók rendelkezésére, amelyek birtokában eszünkbe sem jut visszatérni a nejlonszatyrokhoz.

Nagy öröm számomra, amikor vásárláskor azt látom, hogy a vásárlók nem kérnek műanyag szatyrot, mert hoznak otthonról tartós táskát, amibe belekerül a megvásárolt élelmiszer vagy ruhanemű. Arra is érdemes odafigyelni, hogy amivel helyettesítjük, megbízható és praktikus legyen.

Nagyanyáink megoldásai a XIX. században is hasznosak. Ők még kosarakkal mentek vásárolni, és újrahasznosították a papírtasakokat, azokba csomagoltak unokáiknak süteményt. Lehet, nem is annyira tudatosan, de mégis megőrizték utódaik számára a bolygójukat.

Nézzük, milyen bevásárlótáskák közül válogathatunk! Varrhatunk textilből szatyrot, azonban ha ez nem járható út, akkor vásárolhatunk tartós műanyagból gyártott táskákat, amelyek esztétikusak, színesek, praktikusak, öblösek és erősek. A legfontosabb a tartós, hosszú használat, hogy ne termeljünk hulladékot.

A tökéletes bevásárlótáska kiválasztása nem egyszerű feladat: legyen praktikus, és lehetőleg ne kelljen vásárlás előtt bankot robbantanod.

Az igazán jó, praktikus bevásárlótáskák egyik ismérve a széles, ergonomikusan kialakított táskafül, ezáltal súlyosabb terheket cipelve sem vág használója tenyerébe vagy vállába. A divatos, kötött hatású műanyag táskák esztétikai szempontból is megfelelnek az elvárásoknak, különleges, egyedi formájuk, megbízható anyaguk a mindennapi bevásárlás eszközeivé teszi őket. Nagyon népszerűek és kis helyet foglalnak az összehajtható bevásárlószatyrok. Ezek nagy előnye, hogy bárhol, bármikor nálunk lehetnek, amikor szükség van rájuk, kivesszük a kézi táskából, hátizsákból, és máris használhatjuk őket.

Szót kell ejteni a nagy űrtartalmú, gyorsan és könnyen összecsukható, gumikerekekkel rendelkező bevásárlókocsiról is. A könnyebb és kényelmesebb használat érdekében még teleszkópos húzókarral is ellátták a gyártók. Használat után összecsukható és tárolható.

A fent említett táskák mindegyike könnyen tisztítható, tartós és ellenálló. Annak függvényében dönthetünk egyik vagy másik modell beszerzése mellett, hogy ki fogja leginkább használni. Valószínűleg a nőies, már-már divatcsikknek számító, kötött hatású műanyag táskákat csak a család hölgy tagjai viszik magukkal bevásárláskor, azonban a húzható, szerszámok szállítására is alkalmas bevásárlókocsit, praktikussága révén, a férfiak is kiválóan tudják használni. Gyermekek részére be tudunk szerezni összecsukható, akár színes bevásárlótáskákat, ezzel is tudatosan ráirányítjuk figyelmüket a környezettudatos gondolkodásra, vagy akár a kerekeken guruló táska is érdekes lehet számukra.

Minden egyes termékleírásban megtaláljuk az adott táska méreteit (szélességét, hosszát, vastagságát), emellett űrtartalmát, anyagát, súlyát és színét is feltüntetik a gyártók. Ha szeretnénk kevésbé feltűnő színt választani, akkor dönthetünk a bézs, szürke vagy fehér árnyalatok mellett, azonban egészen széles a színpaletta, így vagány, kirívó színekben is beszerezhetjük bevásárlótáskáinkat, ízlésünkkel összhangban. Akár egyik vagy másik mellett döntünk, az egyik legfontosabb elvárás, hogy a bevásárlótáska feneketlen méretű legyen, aki sokat szeret vásárolni, annak óriási szatyorra lesz szüksége. Ezeket a nagy táskákat ne tömjük tele, főleg akkor ne, ha nem rendelkeznek fedéllel!

A valódi és elsődleges cél a műanyag szatyrok gyártásának és használatának a megfékezése, visszaszorítása, ehhez mindenki a maga környezetében, a mindennapok során hozzá tud járulni akár vászon-, vagy tartós műanyag táskák használatával. Ez teljes egészében személyes döntés kérdése.

Válogassunk hát kedvünkre a gazdag kínálatból! Legyünk pénztárca- és energiatakarékosak a mindennapi élet számos területén! Ennek része lehet a tudatos vásárlás, a megfelelő bevásárlóeszközök beszerzése és használata! Egy napon azt tapasztaljuk, hogy a felesleges, egyszer használatos szatyrokat teljesen kiiktattuk életünkből. A BAUHAUS szakáruházak és webshop kínálatában megtalálhatjuk azokat a táskákat és kellékeket, amelyek kényelmesebbé és környezettudatosabbá teszik a bevásárlást.