Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Állópolc

Megtekintés Rács Lista

1-9/58 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/58 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

ÁLLÓPOLC, A RENDEZETTSÉG ESZKÖZE ÉS GARANCIÁJA

A rendezett otthon egyik alapfeltétele a megfelelő tárolóeszközök beszerzése, elhelyezése. A polcok között keresgélve különféle konzolokkal, falipolcokkal és állópolcokkal találkozunk. Polcok nélkül lehetetlen rendet tartani otthonunkban. A kínálat széleskörű, a termékpaletta óriási, mégsem könnyű a számunkra legmegfelelőbb állópolcot kiválasztani, azt, amely méretben, megjelenésben, ár-érték tekintetében és funkciójában is tökéletesen kielégíti igényeinket.

A bútorboltok, lakberendezési termékeket forgalmazó áruházak mindegyikében jelen vannak az állópolcok. a bőséges kínálat ellenére tisztában kell lennünk azzal, hogy melyikre mit érdemes helyezni, és ennek függvényében választani.

Az állópolcok rendkívül masszívak, nagy teherbírásúak, az esetleges balesetek elkerülése érdekében javasolt őket valamilyen módon a falhoz rögzíteni. Anyaguk jellemzően fém vagy minőségi műanyag, megtörténhet a különböző alkotóelemek, anyagok keveredése is. A fém állópolcokat leginkább irodákban és raktárakban, de otthoni tárolásra is alkalmazzák.

Mi az, ami rákerülhet ezekre a fémből vagy műanyagból készült állópolcokra? Nagy segítséget jelentenek a konyhai eszközök elhelyezésénél, de a garázsban, fürdőszobában vagy az előszobában fel tudjuk állítani őket. Mivel nagy teherbírásúak, mindenképpen meg fogjuk tömni őket különböző holmikkal, éppen ezért még üres állapotukban jól gondoljuk meg, hogy hová helyezzük őket.

A polc magasságát is vásárlás előtt érdemes meghatározni. Ki használja majd, mekkora helyünk van, mit szeretnénk tárolni rajta? Kezdjük azzal, hogy végiggondoljuk, mi mindent tudunk és akarunk ezeken a polcokon raktározni, például, ha nehéz konyhai eszközöket vagy szerszámokat, mindenképp masszív és jól rögzített helyre tegyük!

Amikor a helyet mérjük, ahová majd az állópolcot szeretnénk elhelyezni, soha semmiképp ne elégedjünk meg a hozzávetőleges értékekkel, mindig pontos értékeket jegyezzünk fel, mert később lehet, épp ezen az egy-két centiméteren múlik majd, hogy a megvásárolt állópolcot el tudjuk-e helyezni a kiszemelt helyre.

Színek tekintetében is számos modell közül választhatunk, azonban, ha a kínálatból egyik szín sem nyerte el tetszésünket, ne csüggedjünk, mert bármelyik fém állópolc gyorsan és könnyen befesthető. Ezzel csakhamar illeszkedik lakásunk vagy mellékhelyiségeink, esetleg irodánk színvilágához.

Amikor a polcok összeszerelésére kerül sor, legyünk nagyon óvatosak és körültekintők. Pontosan követni kell a leírásban rögzített szerelési útmutatót, nem szabad egyetlen lépést, vagy elemet sem kihagyni az összeállítás során. Ha elakadnánk, vagy nem érezzük magunkat eléggé felkészültnek a feladathoz, akkor bízzuk az összeszerelést mesterre, szakemberre!

Egy esetleges költözésre vagy áthelyezésre is érdemes előre számítanunk. Emiatt javasolt olyan állópolcot választanunk, ami szükség esetén könnyen szétszedhető, mozgatható és nem túl nehéz.

A tapasztalat azt mutatja, hogy polcokból soha nem elég, ezért olyan modellek között nézelődjünk és válogassunk, amelyek bővíthetők, felfelé vagy oldalirányba hozzá tudunk kapcsolni elemeket, ha a szükség úgy kívánja. Éppen ezért is szükséges megtervezni, hogy melyik falat szeretnénk bepolcozni, és hogy utólag lehetőségünk legyen egy újabbat is elhelyezni mellé vagy fölé.

A vásárláskor kapott termékismertetőn megtaláljuk az állópolcok maximális terhelhetőségét kilogrammban kifejezve. Fontos, hogy ezeket a korlátozásokat és utasításokat betartsuk, mert ellenkező esetben leszakadhat, eldőlhet, meggörbülhet polcunk! A terhelhetőségnél a gyártók hangsúlyozzák, hogy a terhelhetőség minden esetben az egyenletesen megoszló terhelésre vonatkozik. Mielőtt megtörténik az összeállításuk, alaposan informálódjunk a fent említett paraméterekről. A polcok számával kapcsolatban mondani sem kell, a lehető legnagyobb kapacitású modellt válasszuk, persze csak addig menjünk, amit méretében is vállalni tudunk!

A modellek legtöbbje úgy van kialakítva, hogy lehetőség legyen a polc aljának, azaz a polc alatti padlózatnak a tisztán tartására. Ez lehet, hogy első hallásra banálisnak és lényegtelennek tűnik, de korántsem az, mivel, már szó esett róla, hogy itt nagy teherbírású polcokról van szó, valószínűleg maximális terhelés alá kerülnek, így nehezen mozgathatóvá válnak nem sokkal elhelyezésük után.

Egy szónak is száz a vége, az állópolcok beszerzésénél, vásárlásánál legyünk körültekintők, alaposak, ugyanígy az összeszerelésnél is! Minden bizonnyal egy vagy két praktikus eszközzel gazdagodik majd otthonunk, házunk, garázsunk vagy irodánk.