Ruha

Megtekintés Rács Lista

1-9/166 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

1-9/166 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

MUNKAVÉDELMI RUHÁK

Így kerüljük el, hogy az új munkaruhánk rövid időn belül a szekrény aljára kerüljön: válasszunk személyre szabottan! Ne csak a biztonságot tartsuk szem előtt, a kényelem érzése legalább ennyire fontos egy folyamatosan használt ruhadarab esetében. Az optimális öltözékkel komfortosan, precízen, kiegyensúlyozottan végezhetjük a tevékenységünket, miközben a szélsőséges időjárási viszonyoktól is megóv bennünket.

A nadrágok, pólók, dzsekik, kabátok eltérő tulajdonságúak. Hogyan válasszunk egy tartós ruhadarabot? Milyen anyagból készül az optimális a munkaruha?

ÍGY VÁLASSZUNK JÓ MUNKARUHÁT

A kantáros nadrág a szakemberek igazi cégére: gondoljunk csak a vízvezeték-szerelőre, a villanyszerelőre vagy a szokásos éves gázellenőrzést végző ember munkaruhájára. Nem véletlen: a klasszikus, sokzsebes ruha rendkívül praktikus. De nem biztos, hogy minden helyzetben előnyös, például a téli tűzrevaló előkészítésénél könnyen beleakadhatunk a fahasábba. Ráadásul, egy keményebb fizikai tevékenység közben, mint az említett faaprítás, az sem mindegy, milyen anyagból készül a felsőnk. Mennyire szívja fel a nedvességet, hogyan óvja a bőrünket a külső hatásokkal szemben?

Amennyiben veszélyes anyagok közelében dolgozunk, szabványnak megfelelő öltözéket kell választanunk: szigorú előírásokkal szabályozzák a sav- és lángálló ruhákat, így a döntésünk viszonylag korlátozott. Azonban a legtöbb esetben nem speciális védelemre, hanem inkább komfortra és tartósságra van szükségünk.

A jó teherbíró nadrágok nagy százalékban tartalmaznak pamutanyagot. A kivételes teherbírása mellett ez az anyag rendkívül bőrbarát is. Általában a munkaruhánkban hosszabb időt töltünk, ezért az anyag levegő áteresztő képessége sokat tesz, a komfortunkon túl, az egészségünk megóvásáért is. A 100% pamut kivitelezésű ruhák szinte minden kínálat tartozékai. Ezeket a pólókat és nadrágokat már első érintésre kényelmesnek érezzük, a textil szerkezetének köszönhetően ez a kellemes érzés a sokadik mosás után sem tűnik el.

A mindennapi használathoz választhatunk kevert szálas anyagot is. Ezek a típusú ruházatok már másnapra megszáradnak, és kifejezetten könnyen karbantarthatók. Alig fakulnak, sokáig tartják a formájukat, és vasalni sem kell. Egy poliészter felső megkönnyíti a ruházat tisztán tartását!

Ha az anyag vastagságát is figyelembe vesszük, biztosan egy tartós ruha kerül a fogasra. És honnan tudhatjuk azt, vajon mennyire kopásálló a kiválasztatott nadrág, zokni vagy póló? Minél magasabb g/m² értéket találunk a böngészett termék mellett, annál jobban bízhatunk a tartósságában.

A jó munkaruhát szívesen viseljük, természetesen nem elsősorban a divatossága miatt. Ám a gyártók már egyre több figyelmet fordítanak a nadrágok, pólók, kabátok és egyéb tartozékok küllemére is. Kifejezetten szép és színes darabok közül választhatunk, amelyek megfelelően követik a testvonalunkat is, így az esztétikai megjelenés sosem lesz a kényelem és a praktikusság hátrányára. Aki napi szinten használja a munkájához megfelelő öltözéket, biztosan örül a szélesebb kínálatnak!

PAMUT VAGY KEVERT SZÁLAS RUHÁT?

A pamut vagy kever szálas anyagból készült ruha kérdésével nem a munkanadrágunk vagy épp az új zoknicsomagunk minőségéről mondunk véleményt. Mindkét anyagtípus számos előnnyel rendelkezik, ami, ha jól választunk, valóban megkönnyíti a munkánkat! Legyen szó a kert rendben tartásáról, a ház felújításáról vagy szakmabeliként a ruhatárunk korszerűsítéséről, a megfelelő típust kényelemmel viselhetjük. És legyünk őszinték, ki szeretne gyakran költeni egy újabb ruhára, ha a polcra felkerülhet egy tartós kantáros nadrág, póló vagy overál? De még a zoknikat is kellemetlen havonta cserélni.

ILYEN A PRAKTIKUS MUNKANADRÁG!

Minden pillanatban szabaddá tehetjük a kezünket, miközben dolgozunk, hiszen az optimálisan kialakított zsebekben elfér a kalapács, a szög, a metszőolló, a mérőszalag, a festékfelvivő. A többfunkciós tároló részek, stabilan rögzítve, a nehezebb szerszámokat is megtartják. Azonban egy praktikus kantáros nadrág ennél sokkal többre képes. Különböző hosszúságúvá alakítható, így alkalmazkodik az évszakokhoz, hogy ne kelljen újabb darabot vásárolnunk. A hosszú és rövid lehetőségek mellet a háromnegyedeset is választhatjuk, ami különösen kényelmes egy átmeneti időszakban.

A teherbírást növeli, ha a ruházat kopásnak kitett részeit többszörösen megerősítették. A térd-, a könyökrészek különösen gyorsan elhasználódhatnak.

Ha teljes körű védelmet keresünk, a cipzárral rögzíthető overál könnyen viselhető megoldást jelent. Egyszerűen és gyorsan magunkra húzhatjuk, az öltözetünkön túl a kezünket és a fejünket is óvhatjuk a kül- és beltéri munkálatoknál!