Cipő és csizma

Megtekintés Rács Lista

10-18/102 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista

10-18/102 termék

oldalanként
Csökkenő sorrendbe
Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

CIPŐ ÉS CSIZMA

Ezek a cipők és csizmák intenzív, akár egész napos használatra lettek kifejlesztve. Nagy teherbírásúak, jól tűrik a kedvezőtlen időjárást is. Nemzetközi szabványrendszer garantálja a lábbelik biztonságosságát, az általános jelölő rendszer pedig segít abban, hogy néhány kattintással kiválaszthassuk a számunkra legmegfelelőbb darabot.

A munkacipő, a speciális előnyein túl, rendkívül kényelmes: akár a kedvenc lábbelink is lehetne. Mivel nagyon szép dizájnnal és kreatív megjelenéssel készítik ezeket a darabokat, a hétköznapokban is komfortosan viselhetjük. Professzionális segítséget nyújtanak a mozgásban, hogy mi is mindig a legjobb formánkban legyünk munka közben!

Mit jelentenek az S-jelrendszerrel feltüntetett számozások? Milyen kiegészítőkre érdemes figyelni? Mire ügyeljünk, hogy a megvásárolt termék ne kidobott pénzt legyen?

EZT JELÖLIK A SZABVÁNYOK

A szakszerű munkacipő egyik ismérve, hogy még egész napos, fokozott fizikai munka után sem elgémberedett végtagokkal rogyunk le az asztal mellé. Akár egy olaj- és saválló munkabakancsról, akár egy vízálló félcipőről beszélünk, a lábbeli kialakításánál az alapvető szempont a komfort. Ráadásul extra szintű kivitelezéssel, így szinte mindegy, konkrétan milyen munkakörhöz keressük a biztonságos és ideális munkacipőt, a párnázott sarok, a csúszásmentes és strapabíró talp már mindegyik típusnál alaptulajdonság. A legtöbb esetben a varrások és a cipzárok megerősítettek, továbbá a félcipő és bakancs felső részei is minőségi anyagból készülnek, hogy stabilan ellenállhassanak a terhelésnek.

Mivel bizonyos munkacipők kivételesen veszélyes helyzetben ügyelnek a biztonságunkra és az egészségünkre, nemzetközi szabványrendszer írja elő, mekkora teherbírással, ellenálló képességgel kell rendelkezniük.

A leggyakrabban használt EN ISO 20345:2011 szabvány szinte minden fontos tulajdonságra kitér. A hőmérséklettel, a csúszási ellenállással, ergonómiai kialakítással kapcsolatos jelöléseket feltüntetik a munkalábbeli leírásában is, egy "S" betű és a hozzárendelt egyéb jel (szintén betű vagy szám) mutatja. A számozás 1-től 5-ig terjed, a nagyobb értékkel jelölt cipő a tőle eggyel kisebb értékű lábbeli tulajdonságaihoz újabb előnyöket tesz. Alapvetően az SB egy orrmerevítővel ellátott bakancsot, félcipőt jelent orrmerevítővel, amely magas fokon ütésálló, megvédi a lábunkat a rázuhanó tárgyak súlyától. Az SBP, S1P és S3 jelölések szúró tárgyak esetében biztosítanak védelmet. Ha S1 szimbólumot találunk a lábbeli mellett, további előnyökkel egészül ki: olajálló talp és energiaelnyelő sarokrész mellett antisztatikus tulajdonságokkal bír. Az S2 típusok vizes környezetben teljesítenek profin: nedvesség-felszívódás elleni védelemmel látták el, valamint jól bírják a vízgőzös közeget is. Az S4 munkacipő egyben fröccsöntött, antisztatikus lábbeli, energiaelnyelő sarokkal.

A munkalábbelik különböző szinten képesek ellenállni a külső hatásoknak, ezért mindig érdemes a részletes leírást is elolvasni arról, milyen értékek társulnak a profi kivitelezéshez.

EZEK A FONTOS KIEGÉSZÍTŐK

Megerősített bokarésszel készült cipőre van szükségünk? Vagy egy extra módon vízlepergető lábbelivel végezhetjük biztonságosan és kényelmesen a munkánkat? Minden munkacipő és csizma tartalmaz bizonyos, csak rá jellemző előnyös tulajdonságokat. Lehet ez egy bőrből készült csúszásmentes típus, amely egyszerre víz-, olaj- és savellenálló, kényelmes párnázott sarokrésszel kiegészítve; vagy egy kül- és beltéren egyaránt viselhető félcipő, amelynek a talpbetétét igény szerint is cserélhetjük! A hatalmas választékból döntsünk személyre szabottan, hogy melyik biztosít magasabb fokú védelmet a számunkra!

ÍGY LESZ JÓ BEFEKTETÉS A MUNKACIPŐ

A munkacipő csak akkor képes hatékonyan és hosszútávon profi segítséget nyújtani, ha mi is figyelmet fordítunk a karbantartására és tárolására. A minőségi anyagok és szakszerű lábbeli részek törődést igényelnek, szinte az első pillanattól.

A használatot követően mindig tisztítsuk meg a cipőket és a csizmákat. Ha lehetséges, inkább nedves rongyot használjunk, a száraz kevésbé hatékony, és csak még jobban beledörzsöljük a cipő anyagába a koszt. Ne tegyük erősen hősugárzó helyre a nedves cipőnket, ez hosszútávon árthat a lábbeli anyagának és speciális tulajdonságainak. Kerüljük a szélsőséges tárolási körülményeket, például a magas páratartalmú helységeket. Ha a munkahelyünkön váltunk cipőt, gondoskodjuk ott is a lábbeli szakszerű elhelyezéséről.

Ha munka közben azt látjuk, lábbelink sérült, vagy már nem komfortos, biztonságunk és egészségünk érdekében szerezzünk be egy újat. A tartós bőrcipők mellett strapabíró gumicsizmákat is találunk a kínálatban.