Áruházaink 2023.10.23. Hétőn ZÁRVA tartanak.

Tekintsd meg kiemelt ajánlatainkat!

Professzionális létra

Megtekintés Rács Lista
Növekvő sorrendbe Csökkenő sorrendbe

PROFESSZIONÁLIS LÉTRA

Fontos, hogy a létránk bármilyen esetben biztonságos legyen? Arról még felmérések sem beszélnek, mennyi baleset történik, miközben létráról próbáljuk megszerelni a villanyvezetéket – ugyanis sokan nem vallják be ezeket az aprónak nem mondható szerencsétlenségeket. Egy üvegszálas létra a minimálisra csökkenti azokat a baleseteket, amelyek elektromos áram közelében érhetnek bennünket. Ugyanis olyan professzionális létra, amely nem vezeti az elektromos áramot. Sőt, stabil szerkezetének és csúszásgátlóinak köszönhetően az otthonunkban vagy akár a munkahelyünkön, irodában is a leghasznosabb eszközünk lehet. Mivel összecsukható vázzal gyártották, kis helyen is elfér. Hogyan válasszuk ki az előnyös professzionális létrát? Tisztázzunk néhány fontos részletet!

MILYEN MAGAS LÉTRÁRA VAN SZÜKSÉGÜNK?

Ezt a kérdést nem kerülhetjük meg akkor, amikor nem csak egy éveken át kallódó tárggyal szeretnénk gyarapítani az otthonunkat (és egyébként is hely szűkében vagyunk). Nem túlzunk azzal, ha a létra magasságát az egyik legfontosabb szempontnak tartjuk: ezt igenis el kell döntenünk még a kiválasztás előtt. Pörgessük végig a kínálatot, s látni fogjuk, szinte minden gyártó eltérő alapanyagú és különféle hosszal kínálja a létrákat. Legyen szó álló-, univerzális- vagy professzionális létráról. Az egy, két lépcsőfokostól akár tizenháromig is terjedhet a fellépők száma, és ezt is nagyjából az eszköz magassága dönti el.

Az otthonunkat tervezzük felújítani, vagy nagy kertet ápolunk a ház körül? A fametszéstől egészen a csatornacseréig vagy falfestésig megbízható és magasabb létrára lesz szükségünk. Vagyis nagyobb munkamagassággal rendelkezőt kell keresnünk ahhoz, hogy biztosan elérhessük a kívánt helyeket. Fontos tehát először átgondolni, milyen funkciót szánunk az új darabnak! A konyha rendben tartásához és takarításhoz akár egy fellépő is elegendő, de kinti munkálatot már hosszabb létráról tudunk elvégezni. Sőt, gyakran egy villanykörte-cseréhez sem elegendő a fellépő két méteres munkamagassága, érdemesebb egy állólétrával indítani a műveletet. Bizonyos létratípusok csúsztathatók is, így változó helyeken, magasságokban ugyanolyan jól funkcionálnak. Szakembereknek kitűnő választás, de a háztartásokban is remekül kihasználható.

Habár a magasságot hangsúlyozzuk, talán az üvegszálas létra előnyeit ne hagyjuk ki mégsem: az alapanyag tulajdonsága nem véletlenül verhetetlen a piaci kínálatban. Az üvegszálas létra olyan professzionális létra, amelyet nyugodtan használhatunk elektromos eszközök közelében, vagy akár villanyszerelés, izzócsere esetében is, ugyanis nem vezeti az elektromos áramot, valóban az életünket óvja! A megfelelő csúszásgátló, a stabil szerkezet mellett ezt is érdemes szem előtt tartanunk, amikor a magasságot kiválasztjuk.

MIT TUDJON EGY IRODAI LÉTRA, ÉS MIT AZ OTTHONI?

A munkahelyünk és a lakásunk a legtöbb esetben teljesen eltér egymástól. Sokan dolgoznak irodában, ahol naponta többször is használhatják a létrát: de csak akkor kényelemmel, ha az könnyen mozgatható, mégis stabil. Legyen akár egy háromfokos, üvegszálas létra, vagy akár egy két és fél méter magas, professzionális létra, ha nehéz és sok helyet foglal, bekerül a sarokba, felesleges kacatként.

Habár valóban nagy lehet a különbség egy irodában eltöltött nap és az otthonunk között, mégis hasonlíthatnak az elvárásaink. Ahhoz, hogy a ház minden részében veszélytelenül állhassunk fel a létrára, fontos részleteket kell ellenőriznünk a választáskor. Biztonságos, megfelelő szerkezetű, csúszásgátlóval ellátott eszköz lehet megfelelő. Olyan, amely sem kerámiapadlón, sem parkettán, sem vizes felületen nem mozdul el, olyan, amelyen a fokok és a tartószerkezet stabilan illeszkednek egymáshoz, s olyan, amely kényelmesen áthelyezhető a lakás egyik részből a másikba, továbbá olyan, amelyet összecsukunk, és akár egy sarokban is zavartalanul tárolhatunk, továbbá kis helyen is elfér, ami különösen lakásban lényeges nézőpont.

Vagyis azt mondhatjuk, valójában mindegy, hogy irodába vagy otthonra választunk létrát, mert másodlagos, hol használjuk. Sokkal lényegesebb, pontosan mire van szükségünk, milyen magasságban. Bizonyos eszközök, mint a professzionális létra, többet tudnak egy fa- vagy akár egy alumíniumlétránál. Mint már említettük, az üvegszálas vázak nem vezetik az elektromos áramot, így veszélytelenebbek is, és rájuk bízhatjuk a beltéri és a kültéri problémamegoldásokat!

A 7 + 1 vagy a 9 + 1 fokos professzionális létrák ugyanolyan teherbírással rendelkeznek, mint a rövidebb szerkezetűek. Nyugodtan válasszuk ki a kínálatból ezt a típust, ha majdnem három méter magasságban lesz szükségünk az eszközre! Meglepődünk majd, milyen stabil, mégis milyen könnyű!